Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 '04 - Problem paljenje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
crow
Poruka: 103
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

Mondeo mk3 '04 - Problem paljenje

Poruka od crow » sreda, 7. sep. 2011. u 10:27h

Promenio sam plivajuci zamajac pre nekoliko dana, zajedno sa setom kvacila, i drugi auto je u pitanju, sve klizi i rad je potpuno noramlan ponovo. Medjutim, desi mi se posle par dana prilikom jednog paljenja (i to auto je bio prehtodno vozen i jos zagrejan) da se po paljenju auto cuo kao traktor, iz cista mira, kao drugi auto da sam upalio, sve lampice od kontakta takodje ostale su upaljene. Posle par sekundi ugasim ga, okrenem ponovo kljuc i sve normalno. Od tada prodje opet par dana, svaki put normalno paljenje i funkcionisanje, zaboravim za problem kad sinoc opet - sednem u Forda i upalim traktor bukvalno. Odmah ugasim i posle sve normalno opet. Brine me ovo, nikada mi se ranije nije desilo. Pomenuo sam promenu zamajca kao nesto sto je prethodilo ovom problemu (da ga tako nazovem), mozda nema nikakve veze ali mi je cudno da se desi bas posle tako ozbiljnog zahvata. Sto je najgore prvi put kad mi se to desilo bio sam u radionici na kontroli kod momka koji je odradio zamenu i on se zabezeknuo koji zvuk je izlazio iz auta, nije znao da li je po sredi problem i koji je. Tesko je to sad malo objasniti pa ne znam ni kako da to sredim jer se pojavilo 2 puta u 2 nedelje... :/

A da, uradjen i mali servis u periodu oko promene zamajca, ulje i filteri, nista specijalno...

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Mondeo mk3 '04 - Problem paljenje

Poruka od dule0911 » sreda, 7. sep. 2011. u 10:31h

Imao sam slican problem sa nepravilnim radom u leru, isto odmah nakon sto upalim auto, nebitno dal hladan ili vruc. Problem je bilo gorivo. Sipao posle toga 2-3 rezervoara goriva sa Wurth aditivom i resen problem. Meni kad se gasio uvek je palio lampicu grejaca, a dok se gasio ler je skakao po 5 puta u sekundi izmedju 0 i 2000 obrtaja, tj treso i proizvodio cudne zvukove :D
Fiesta!!

crow

Poruka od crow » sreda, 14. sep. 2011. u 09:58h

Ovo me i dalje zeza, nije do goriva, elektronika je najverovatnije... za vikend mi se i 3. put to desilo. Raspitivao sam se na x mesta i svako mi je rekao drugu dijagnozu, pri cemu se i to svodilo na nagadjanje. Dijagnoze idu od nekompatibilnih zamajaca (proverio sa majstorom, identicni su), slabog akumulatora, loseg alnasera(bendiks nov stavljen pre 6 meseci), problema sa diznama, bosh pumpom pa do pobrljavljenog kompjutera. Ne znam vise sta da radim majke mi... :(

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 14. sep. 2011. u 18:49h

drugar mi ima slican problem, ali vozi dugo tako bez posledica, mislim da je u paljenju cilindara problem, ako ga krace zaverglas radice kao na 3 klipa, nek vergla trenutak duze i nece ti se nikad vise desiti da ti tako radi pri paljenju..

crow

Poruka od crow » četvrtak, 15. sep. 2011. u 09:58h

Ovo mi zvuci kao najrealniji uzrok problema. Prvi put kad mi se to desilo zasigurno znam da sam samo kratko kresnuo paljenje i cak sam i pomislio da sam ja zasrao. Medjutim druga dva puta su me u stvari zabrinula ali ne mogu se setiti da li sam opet ja bio lenji ili ne... U svakom slucaju navike postoje neko vreme i sugurno sam znao i pre tako da kresnem paljenje ali nije bilo problema. Moracu ipak da resim ovo. Sad ga verglam ko blesav za svaki slucaj, nije bilo frke nekoliko dana. Hvala za odgovor Milane, danas cu ici na dijagnostiku, ako resim javljam...

djmilicic
Poruka: 54
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h

Poruka od djmilicic » četvrtak, 15. sep. 2011. u 11:58h

Slican problem sam i ja imao. Vrlo brzo posle toga desavalo mi se da kad nateram preko tri 'iljade obrtaja - motor stane. Uzrok za ovo drugo je bio senzor polozaja radilice. Posle promene istog, da li je to koincidencija ili ne, i prva pojava je iscezla. Pozdrav.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 15. sep. 2011. u 12:59h

tacno je senzor radilice, koliko te kostao?

djmilicic
Poruka: 54
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h

Poruka od djmilicic » četvrtak, 15. sep. 2011. u 22:36h

Senzor polozaja radilice + senzor polozaja bregaste + ruke = 50 ojra koliko se secam.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 15. sep. 2011. u 22:50h

jel mora ovlascen servis, jel mora dijagnostika?

crow

Poruka od crow » petak, 16. sep. 2011. u 01:30h

Danas bio na dijagnostici i nikakvu gresku nije nasao... :(

Sledece nedelje cu otici da ocistim senzor radilice u slucaju da ga je stari zamajac zaprljao pa cemo videti kako ce biti posle toga.

marko0906
Poruka: 2
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2015. u 12:51h

Poruka od marko0906 » sreda, 8. apr. 2015. u 13:17h

Znam da je tema jako stara, ali da pokušam jer sam očajan cekicko

Crow,
isti problem i kod mene u potpunosti (mondeo mk3 2003 tdci).
Niko još uvek nije ustanovio o čemu se radi. Na dijagnostici pokazao problem sa pedalom gasa, pedala promenjena, greška i dalje ista, a pojavljuje se i nakon brisanja.
Očigledno nije to obzirom da je problem i dalje prisutan.
U proseku svako sedmo osmo paljenje ne bude uspešno.
Da li si i kako rešio???

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“