FORD INOVACIJA - Zaboravite ogrebotine na vratima automobila
Moderator: ace1
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
FORD INOVACIJA - Zaboravite ogrebotine na vratima automobila
Koliko ste samo puta otvarali vrata svog automobila pa s njima nekontrolisano udarili u zid ili automobil parkiran do vašeg.
Neugodna navika koja se svakom vozaču dogodila mnogo puta više neće predstavljati problem zahvaljujući rešenju iz Forda. Američki je proizvođač predstavio novu inovaciju koja štiti sva vrata na automobilu prilikom otvaranja. Konkretno, ukoliko otvorite vrata više od 15 centimetara, iz unutrašnjeg dela vrata izleće zaštitna guma koja štiti vrata od udarca.
Iz Forda ističu da celi proces iskakanja gume traje manje od jedne sekunde, a zaštita prednjih vrata iznosi 90, a stražnjih vrata 85 posto. Ova će inovacija premijeru imati u aktualnoj generaciji modela Focus, a većina nadolazećih modela takođe će u opciji imati zaštitnu gumu.
U celoj priči jedino je nejasno kako se uz sve napredne i sofisticirane tehnologije neko nije malo ranije setio ovakve 'sitnice'.
Neugodna navika koja se svakom vozaču dogodila mnogo puta više neće predstavljati problem zahvaljujući rešenju iz Forda. Američki je proizvođač predstavio novu inovaciju koja štiti sva vrata na automobilu prilikom otvaranja. Konkretno, ukoliko otvorite vrata više od 15 centimetara, iz unutrašnjeg dela vrata izleće zaštitna guma koja štiti vrata od udarca.
Iz Forda ističu da celi proces iskakanja gume traje manje od jedne sekunde, a zaštita prednjih vrata iznosi 90, a stražnjih vrata 85 posto. Ova će inovacija premijeru imati u aktualnoj generaciji modela Focus, a većina nadolazećih modela takođe će u opciji imati zaštitnu gumu.
U celoj priči jedino je nejasno kako se uz sve napredne i sofisticirane tehnologije neko nije malo ranije setio ovakve 'sitnice'.
Moj ford stari nikad se ne kvari
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: FORD INOVACIJA - Zaboravite ogrebotine na vratima automo
Nije loša stvar, samo koliko li će taj mehanizam trajati.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
dok se ne pokvari 

Moj ford stari nikad se ne kvari
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Interesantna i korisna stvar.
Ko će drugi nego Ford.
Ko će drugi nego Ford.

- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Odlican sistem... da sacuvas bar svoja kola

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jao sto bi ovo bilo dobro da ima naknadno da se ugradi, ja ni jedne lajsne na vratima nemam..
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
U suštini to je samo pola zaštite, jer onaj pored tebe koji to nema, lupa po tvojim vratima gde stigne.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa upravu si Lale, ali bar da počeno, sledeći će neko da vidi ovaj patent, pa će da ugradi na svoje vozilo, pa tako za nekoliko godina ćemo možda imati na svim autima. A dotle bar nećemo na našem autu imati oštećene ivice vrata.
Mada mi nisu jasni ljudi koji bezobzirno otvaraju vrata, provlačio sam se svakako, nisam atletske građe, ali nikada nisam zakačio vrata.
Mada mi nisu jasni ljudi koji bezobzirno otvaraju vrata, provlačio sam se svakako, nisam atletske građe, ali nikada nisam zakačio vrata.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Kad bi ovo moglo da se kupi i dodatno ugradi, ja bih kupio jedno 50 kom. i podelio svim "sportistima" koji se parkiraju pored mene na parkingu na poslu.
bravo za inovaciju 

Poslednja izmena: bojan_kv, na dan ponedeljak, 26. sep. 2011. u 23:03h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Hoćeš ti kažem ko bezobzirno otvara vrata?

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове