Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Carinjenje motora

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Tihi92
Poruka: 474
Član foruma od: utorak, 21. apr. 2009. u 23:38h

Carinjenje motora

Poruka od Tihi92 » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 14:05h

Jel se moze ocariniti kod nas motor koji nije euro-3 i ubaciti u auto koji je kod nas registrovan i kakva je procedura pri tom slucaju?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Caarinjenje motora

Poruka od BojanM » ponedeljak, 17. okt. 2011. u 16:43h

Nemam iskustva sa time, ali bukvalno drugi pogodak za upit "uvoz motora euro 3" je dao sledeći rezultat:

(preuzeto sa portala AutoVesti)
18.08.2008.
Može li iz inostranstva da se uveze motor koji nije Euro 3?

Pitanje:
Poštovani,
Imam Ford Mondeo iz 1998. godine koji ima takvih problema da mi se više isplati da preko rođaka iz Nemačke uvezem drugi polovan motor u dobrom stanju. Interesuje me da li mogu da uvezem taj motor ako nije Euro 3?
Pozdrav, Milan

Odgovor:
Poštovani Milane,
Motor se smatra rezervnim delom automobila, tako da ga možete uvesti bez obzira da li ispunjava Euro 3 standard.
Na računu koji se dobija prilikom kupovine obavezno mora da bude upisan serijski broj motora. Na granici (ili u carinarnici u vašem mestu) plaćate carinu od 10%, plus PDV koji iznosi 18% od zbira osnovne cene i carine. Zakon kaže da je dozvoljeno uvesti samo motor namenjen automobilu koji već imate, što dokazujete saobraćajnom dozvolom na carini. Podaci se zatim upisuju u carinsku deklaraciju.
Nakon ugradnje potrebno je da odete na tehnički pregled kako bi se ustanovilo novo stanje, a zatim u policiju po novu saobraćajnu dozvolu.
E sad, možda se nešto menjalo u međuvremenu (iako mislim da nije, bar ne u tom pogledu...) - ali bi u svakom slučaju bilo veoma korisno da se raspitaš u nekoj špediciji, pošto ćeš svakako koristiti njihove usluge prilikom uvoza. Ako dobiješ neke konkretne i ažurne informacije, podeli ih ovde jer sam siguran da ima još zainteresovanih za istu stvar.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Svaštara“