Ford Focus I
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: subota, 29. okt. 2011. u 17:47h
Ford Focus I
Može li savet oko forda,
dvoumim se oko kupovine Fokusa 1.6 2001 ili Fiata Brava 1.2 isto godište stim da je ford malo skuplji.
Može te li mi reći kakav je Fokus, linija mu je novija od Brave ali ne znam pošto su delovi i održavanje,potrošnja, crkava li nešto često...
Brava je jeftina za održavanje, mali motor 1.2 ...
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... nemacka/#2
evo Fordova što sam gledao
evo nekih ako je možda išao gledati pa da kaže koju o njima
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... 16_ghia/#3
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... imuzina/#9
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... d_focus/#7
Planiram ugraditi plin i čuo sam da ga ford baš ne podnosi i da treba obavezno staviti dodatnu uljnu kapaljku-flash lube i da je tada OK,
ako može pomoć, neki savet...
popravljeni linkovi
dvoumim se oko kupovine Fokusa 1.6 2001 ili Fiata Brava 1.2 isto godište stim da je ford malo skuplji.
Može te li mi reći kakav je Fokus, linija mu je novija od Brave ali ne znam pošto su delovi i održavanje,potrošnja, crkava li nešto često...
Brava je jeftina za održavanje, mali motor 1.2 ...
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... nemacka/#2
evo Fordova što sam gledao
evo nekih ako je možda išao gledati pa da kaže koju o njima
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... 16_ghia/#3
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... imuzina/#9
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... d_focus/#7
Planiram ugraditi plin i čuo sam da ga ford baš ne podnosi i da treba obavezno staviti dodatnu uljnu kapaljku-flash lube i da je tada OK,
ako može pomoć, neki savet...
popravljeni linkovi
Poslednja izmena: Brkic, na dan subota, 29. okt. 2011. u 18:29h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9922
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Ford Focus I
ni jedan link ti nevalja
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ovako. Focus mk1 je bolji i moderniji auto od Bravo/Brava zato sto je u klasi Stila koji je naslednik Brave. Focus pod jedan ima bolju elektroniku i bolju finalnu obradu,udobniji je ,trap je izdrzljiviji i ima bolju aktivnu i pasivnu bezbednost.
Brava 1.2 16v nema nekih izrazenih mana i pogodnija je za ugradnju plina,jedino sto je motor anemican za tu karoseriju.
Focus 1.6 zetec SE zna da trosi ulje i zato bih ja birao 1.8 ili 2.0 motor i ugradio plin bez kapalice(fleshlube). Focus sa ovim motorima pokazuje svoj pravi karakter,upravljivost i dobro lezanje na putu.
Brava 1.2 16v nema nekih izrazenih mana i pogodnija je za ugradnju plina,jedino sto je motor anemican za tu karoseriju.
Focus 1.6 zetec SE zna da trosi ulje i zato bih ja birao 1.8 ili 2.0 motor i ugradio plin bez kapalice(fleshlube). Focus sa ovim motorima pokazuje svoj pravi karakter,upravljivost i dobro lezanje na putu.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- macaneli
- VIP
sad rade
P.S -da dodam da brava/bravo 1.2 trosi ko tenk
P.S -da dodam da brava/bravo 1.2 trosi ko tenk
-
Ne treba meni za jurnjavu već da se prevezem,
šta znači "Focus 1.6 zetec SE zna da trosi ulje", koliko je to 1l/1000km ili ?
Motori od 1.8 i 2.0 su mi veliki, veća registracija, više troše, skuplji delovi...
A što ne kapalica na plin ?
Prvi glas mi je da Brava 1.2 troši ko tenk, na više mesta sam našao da ljudi hvale taj motor i da manje troši i jeftiniji delovi za održavanje od 1.6 Brave
šta znači "Focus 1.6 zetec SE zna da trosi ulje", koliko je to 1l/1000km ili ?
Motori od 1.8 i 2.0 su mi veliki, veća registracija, više troše, skuplji delovi...
A što ne kapalica na plin ?
Prvi glas mi je da Brava 1.2 troši ko tenk, na više mesta sam našao da ljudi hvale taj motor i da manje troši i jeftiniji delovi za održavanje od 1.6 Brave
Poslednja izmena: Brkic, na dan subota, 29. okt. 2011. u 18:40h. Ukupno izmenjeno 5 puta.
- macaneli
- VIP
i da se prevezes trosi previse,imao drug pa znam iz iskustva
-
koliko je to kao tenk,ima raznih tenkova?
Sada vozim Ladu Samaru 1.3 i troši 10 litara gasa a motor je gotov, Brava mora da troši manje od rusa.
evo jedne teme
http://www.elitemadzone.org/t226064-fiat-brava-god
Sada vozim Ladu Samaru 1.3 i troši 10 litara gasa a motor je gotov, Brava mora da troši manje od rusa.
evo jedne teme
http://www.elitemadzone.org/t226064-fiat-brava-god
- Neša
- VIP
Ipak glas ide za Fiat Brava,posto je takva situacija. Kod motora 1.2 16v kod Brave ispravljeno je dosta toga sto nije bilo dobro kod 1.4 i 1.6.
Oko podnosenja plina nema pravila,dobro je da povremeno produvas auto na benzin.
Oko podnosenja plina nema pravila,dobro je da povremeno produvas auto na benzin.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja bih išao na 1.8 zetec Focusa... ne troši više od 1.6 čak štaviše 1.8 manje troši (rasterećeniji motor),delovi nisu skuplji (1.8 je starija generacija Zeteca,1.6 je novija varijanta),registracija je skuplja za 3-4k dinara (mislim da ćeš preživeti na godišnjem nivou)... plus kao motor dosta se bolje pokazao od 1.6 i što je tebi najbitnije dobro se pokazao u kombinaciji sa plinom... 1.6 baš i nije.
Bravo-Brava... šta znam... auto za klasu ispod focusa što se tiče kvaliteta. (nije zato što je Ford forum,nisam pristrasan ali bravo-brava mi nikad nisu bili simpatični... imao ga moj burazer i strahota koliko se auto brzo ofucao).
I za razliku od brave sa 1.2 motorom... sa focusom sa 1.8 motorom smeš bez pardona u preticanje da se upustiš... sa 1.2 bravom baš i ne
Što se tiče održavanja... Fiat jeste jeftiniji za održavanje u odnosu na Forda kad kupuješ najjeftinije delove tj lošeg kvaliteta ali kad bi kupovao kvalitetne delove Fiat ti ne bi bio ništa jeftiniji.
E sad sve zavisi od tebe šta očekuješ od auta i za šta ti treba.
Bravo-Brava... šta znam... auto za klasu ispod focusa što se tiče kvaliteta. (nije zato što je Ford forum,nisam pristrasan ali bravo-brava mi nikad nisu bili simpatični... imao ga moj burazer i strahota koliko se auto brzo ofucao).
I za razliku od brave sa 1.2 motorom... sa focusom sa 1.8 motorom smeš bez pardona u preticanje da se upustiš... sa 1.2 bravom baš i ne

Što se tiče održavanja... Fiat jeste jeftiniji za održavanje u odnosu na Forda kad kupuješ najjeftinije delove tj lošeg kvaliteta ali kad bi kupovao kvalitetne delove Fiat ti ne bi bio ništa jeftiniji.
E sad sve zavisi od tebe šta očekuješ od auta i za šta ti treba.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ako su ovo komentari na kojima ti sada biras auto onda ti zelim puno srece. Taj 1.2 ne moze preko 160km/h pa ni da ga bacis sa meseca.. Nema ovde sta da se prica,Fokus je za klasu bolji auto i to je kraj price,jedino zavisi od tebe koliko si para spreman da izdvojis i da li ti treba ta klasa vise.znachi umerena gradska je oko 7l, a na otvorenom magistralnom do 80km/h padne i do 6.2l. Sto se tiche auto puta znachi tu dolazi 1.2 do izrazaja sto je cisto iznenadjenje, sa 80konja da auto gura 200km/h.
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
FOKUS bre,kakav bravo,par komada sam uvezao za prodaju,zgadio mi se auto,problemi sa strujom,brave na vratima se same raspadaju posle odredjenog vremena(ekoloski auto,reciklira se sam
),tabla isto od nekog sundjerastog materijala,i taj 1,2 nije mali potrosac koliko mislis,ljudi se varaju sa kubikazama,ne retko veca kub.trosi manje benzina,mislim na normalnu voznju...

- Markedjani
- Predsednik kluba
Imao moj ortak brava sa tim motorom i smešno zvuči ali stvarno dovati 190 i kusur... makar po cajgeru 
Ali 7 litara u gradu je samo u domenu snova,može da troši toliko recimo u somboru... u beogradu teško

Ali 7 litara u gradu je samo u domenu snova,može da troši toliko recimo u somboru... u beogradu teško

-
Pa i ja sam mislio da je bolje Ford,
novija je linija i kasnije će biti možda lakše prodati, a ako ne može auto-gas onda ga neću ugrađivati, nešto najavljuju da će plin na 80.
Da li 1.6 ima grešku na uljnim karikama a 1.8 nema i on je duratec ?
Koliko troši taj 1.6 i kakve probleme može praviti, ajd cene nekih delova kada se pravi servis(kaiševi,ulje...) ako znate.
Da li su svi motori 1.6 Zetek Se od 1998-2004 ili ima razlike ?
Gledam oglase i sve 1.6 motori Hečbek sa 5 vrata, nigde 1.8
novija je linija i kasnije će biti možda lakše prodati, a ako ne može auto-gas onda ga neću ugrađivati, nešto najavljuju da će plin na 80.
Da li 1.6 ima grešku na uljnim karikama a 1.8 nema i on je duratec ?
Koliko troši taj 1.6 i kakve probleme može praviti, ajd cene nekih delova kada se pravi servis(kaiševi,ulje...) ako znate.
Da li su svi motori 1.6 Zetek Se od 1998-2004 ili ima razlike ?
Gledam oglase i sve 1.6 motori Hečbek sa 5 vrata, nigde 1.8
-
evo 1.8 a zetek
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _zetec/#11
koliko sam razumeo 1.8 treba da je Duratek i kod njega je reš problem sa trošenjem ulja ili grešim ?
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _zetec/#11
koliko sam razumeo 1.8 treba da je Duratek i kod njega je reš problem sa trošenjem ulja ili grešim ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
1.8 u Focusu je zetec S (starija generacija Zeteca) a 1.6 je Zetec SE (motor rađen u kooperaciji sa Yamahom).
Na 1.8 nije ništa rešeno nego jednostavno to je motor starije konstrukcije koji je proveren a 1.4 i 1.6 u Focusu su Zetec SE i oni se nisu baš najsjajnije pokazali. (takođe imaju tendenciju da piju ulje ali u suštini normalno rade)
1.8 Duratec ti je u Mondeu mk3 i to je sasvim drugi motor u odnosu na Focusa.
Na 1.8 nije ništa rešeno nego jednostavno to je motor starije konstrukcije koji je proveren a 1.4 i 1.6 u Focusu su Zetec SE i oni se nisu baš najsjajnije pokazali. (takođe imaju tendenciju da piju ulje ali u suštini normalno rade)
1.8 Duratec ti je u Mondeu mk3 i to je sasvim drugi motor u odnosu na Focusa.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ovde je samo ovaj podatak za potrosnju na otvorenom relativno tacan, ostalo nema veze sa zivotom.znachi umerena gradska je oko 7l, a na otvorenom magistralnom do 80km/h padne i do 6.2l. Sto se tiche auto puta znachi tu dolazi 1.2 do izrazaja sto je cisto iznenadjenje, sa 80konja da auto gura 200km/h.
Mare, ima i 1.6 Zetec-S (ja ga imam), Gagi rece da su samo neke razlike u ubrizgavanju (cisto da se covek ne zbuni ako negde naidje na 1.6 Zetec-S, pa da misli da je neka budzevina).

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ja sam apsolutno bio ubeđen da nema 1.6 zetec S...
Kako razlikovati S i SE ?
Kako razlikovati S i SE ?

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Jednom smo o tome raspravljali u nekoj temi, ako se dobro secam kod Se je crna dekla, a kod S je srebrna. Na kraju krajeva pise na dekli koji je, ali su po Gagijevim recima neke zanemarljive razlike... Vidim da su Se cesci...
Evo i teme...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ka#p101718
Evo i teme...
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ka#p101718

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ok ali nisam u suštini mnogo pogrešio... 1.6 S i recimo 1.8-20 Zetec S nisu ista familija motora... samo je naziv isti 

-
evo jedne teme o tome
http://zinteractive-fordfocus.webs.com/ ... ngines.htm
i na 1.6 ima Zetec-s a spada u SE neznam kako.
http://zinteractive-fordfocus.webs.com/ ... ngines.htm
i na 1.6 ima Zetec-s a spada u SE neznam kako.
- Neša
- VIP
Focus je bolji od Brave to stoji al neke ljude jednostavno ne zanimaju automobili,samo da je sto jeftinije i za voznju i odrzavanje.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
The thing is this, if you buy a rubbish car, what you are saying is “I have no interest in cars” If you have no interest in cars you have no interest in driving. And if you have no interest in something it means you are no good at it, which means you must have your driving license taking away.
(Jeremy Clarkson)

- dax92
-
- Poruka: 7618
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
A gde najcesce vozis (grad, otvoren put...), i za koje poterbe ti ja auto?
Mozda da razmislis o TDDI (ako ne zelis TDCI zbog osetljiih dizna i plivajuceg zamajca). Generalno, trosi manje nego benzinci.
Mozda da razmislis o TDDI (ako ne zelis TDCI zbog osetljiih dizna i plivajuceg zamajca). Generalno, trosi manje nego benzinci.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
upravo to, ako su ti vec toliko bitni troskovi odrzavanja i voznje uzmi TDDI-ja i neces imati zezancije oko ugradnje plina i manjeg gepeka zbog boce..i slobodno slusaj nas jer cemo ti reci ono kako jeste, da ne pocnes sad 'e a meni je neki rekao da se nisu bas pokazali' od te recenice mi se dize kosa na glavi, ako si vec pitao onda poslusaj ili nemoj uopste pitati 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
video sam u tem karavan focus 1 tddi (cini mi se 1.87) 2001god, 2750e
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.