Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FORD FUSION 1.4TDCI

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
brbora
Poruka: 63
Član foruma od: subota, 20. feb. 2010. u 16:58h

FORD FUSION 1.4TDCI

Poruka od brbora » utorak, 1. nov. 2011. u 11:34h

PAZNJA : Tekst je predugacak , a radi se o nabavaci mog vozila , pa se unapred izvinjavam za dosadu !!

VOZILO KOJE SAM KUPIO :
FORD FUSION 1.4TDCI
2007 god , 82.000 KM , 5900 EUR

MOJA OCENA VOZILA NA OSNOVU SVEGA NAVEDENOG NIZE :
Opsta ocena 4+ !! ( od mogucih 5 )

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vozilo je kupljeno novo u Bergamu u Italiji . Vozeno je tamo i zatim je uvezeno u Srbiju ove godine preko naseg dilera iz Beograda . Postoji neka servisna knjizica ( u kojoj nema tragova odrzavanja ) , ime i adresa vlasnika , adresa Italijanskog prodavca ... i tako to ...

Vozilo sam kupio onako odokativno na osnovu mog dosadasnjeg iskustva sa autima .
Na pitanje vlasnika placa ( dilera ) u kakvom su stanju automobili - on je iskreno odgovorio - prekrsti se pa vozi ! Privuklo me je to sto vozilo iznutra i spolja izgledao kao nov ! Postavili smo ga na kanal i konstatovao sam da vlazi ulje negde odozgo pa se to manifestuje preko menjaca i kartera ... Ovde sam zamureo , jer dizeli uglavnom nisu "cisti" - uvek negde ima ulja .....

Proceduru koja je preporucljiva kod kupovine polovnog auta = obavezno prisustvo strucnog lica = nisam ispostovao , jer nemam takvo lice , a i koce da "vadi" majstora sa radnog mesta da jurca samnom po placevima ...

Nakon kupovine vozilo sam odvezao u FORD SERVIS ( Dusanovac , Beograd kod auto-puta) ....

Evo sta su tamo konstatovali :

GLAVNI ZAKLJUCAK :
POHVALILI SU ME DA SAM KUPIO DOBAR AUTO U DOBROM STANJU ( imao sam srece s obzirom kako sam ga brzo kupio bez neke kontrole )

I . KAROSERIJA :::

a. Karoserija u odlicnom stanju , spolja + iznutra nema "mrvice" korozije niti nekakvih ostecenje !

b. vozilo je udarano u prednju levu stranu - prisutni "tragovi" aljkave kompletacije zavrsnih radova :

- krilo nije dovoljno kompletirano sa sijalicama i konektorima
(vidi dole tekst )

- sofersajbna je tom prilikom razbijena (vidi dole tekst )

- nosaci ventilatora prednjih nisu dobro fiksirani (vidi dole tekst )

c. Sve u svemu preneseno mi je da je popravak odradjen vrhunski i kvalitetno ... i da imam srece da je to odradjeno na servisu u Italiji , jer kod nas tako nebi odradili nikada ...

II MOTOR :::

sve u svemu konstattovano da je motor u vrlo dobrom stanju i da je moguce da vozilo zaista presao 82.000 km kako je navedeno na satu , jer se vlasnik hteo sto pre resiti ovog vozila ( maler ) ... ?!@
.... pa videcemo ... pokazece vreme sta me ceka i sta je sve istina ...

*********************************************************************************************************************
E sad dalje nabrajam neke nedostatke - sitnice koje su zatecene na vozilu i koje sam uglavnom sve odstranio ....

SVETLOSTNA GRUPA

1. PREDNJI LEVI FAR
- pregorela H4 sijalica = zamena
- pregorela poziciona ubodna silajica = zamena
- nedostaje plasticno leziste za sijalicu zmigavca = nabavka novog/otpad

2. PREDNJI DESNI FAR
- pregorela poziciona ubodna silajica = zamena

3. PREDNJI BOCNI LEVI ZMIGAVAC ( u krilu )
- nedostaje plasticno leziste (konektor) za sijalicu zmigavca = nabavka novog/otpad

4. ZADNJI FAROVI - STOP SVETLA
- prisutna vlaga unutra - kapljice rose na staklima = provera dihtovanja
- zbog prisustav vode u svakom faru ( oko 150 ml ) leziste donje sijalice zardjalo

ELEKTRIKA

1. ZVUCNI SIGNAL ( SIRENA )
- jedva se cuje = potrebna zamena na novi

OZVUCENJE

1. AUDIO UREDJAJ(RADIO CD )
- ne moze se startati - trazi kod = mora se demontirati CDRADIO da bi se procitali podaci sa kucista , pa zatim traziti kod kod dilera ili hakera

MOTOR

1. BLOK MOTORA
- vlazi / curka ulje izmedju glave i bloka = potreban demontaza i zamena silikonskog
dihtunga

Slika

Slika

Slika

Slika

2. OPSTA KONTROLA
- potrebna zamena filtera ulja + novo ulje , vazduha , goriva , klime , svih remena ......

KOCNICE

1. OPSTA KONTROLA
- zamena kocionih plocica + kocionog ulja

VESANJE

1. AMORTIZER PREDNJI DESNI
= vlazi ?? ocisceno krpom mesto gde je navodno vlazio = treba pratiti situaciju posle nekog vremena

- porebna zamena na nov ( treba zameniti oba )

KAROSERIJA

1. KANISTAR TECNOSTI ZA PRANJE PREDNJEG STAKLA
- curi tecnost iz njega =
- zaptivna prstenasta-dihtung guma oko usisnog otvora elektromotora ispala iz lezista unutar kanistra = motorcic landarao u lezistu

2. RUCICA PLASTICNA ZA PODIZANJE-SPUSTANJE STAKALA (ZADNJA LEVA VRATA )
- polomljena = nabavka polovno / novo

3. MASKA PLASTICNA TROUGLASTA KOD LEVOG SPOLJNOG RETROVIZORA
- nedostaje = nabavka polovno / novo

4. MASKA U LEVOM DONJEM UGLU PREDNJEG VETROBRANSKOG STAKLA
- nedostaje = nabavka polovno / novo

5. NOSAC BRISACA LEVI
- struze plastiku u donjem delu sofer sajbne = pokusati zakriviti malo sipku ili podmetnuti sajbnu ??

VENTILACIJA / KLIMA

1. KLIMA
- rad klime prate jaka buka i vibracija iz predela ventilatora = potreban zamena ventilatora klime ( motor nije u osi )
- potrebna kontrola popunjenosti sisteme sa freonom/ulje

2. KANALI VENTILACIONI UNUTRA PREDJNE TABLE

- prisutnost sitne - mikro srce od razbijene sofersajbne = potrebno generalno ciscenje usisavanjem svih kanala

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
I na kraju da podvucem crtu :

- picajzla sam oko odrzavnaj vozila = tako da sve sto je za zamenu ili nedostaje na njemu odmah menjam/kompletiram , tako da ce ovo vozilo u mojim rukama biti jako sretno !!!

Pozdrav svima
Poslednja izmena: brbora, na dan sreda, 2. nov. 2011. u 16:21h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
FORD FUSION 1.4 TDCI

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: FORD FUSION 1.4TDCI

Poruka od milan_gt » utorak, 1. nov. 2011. u 11:47h

e nek ti je sa srecom i daj neke slike, jedino me taj dihtung glave brine, da nije auto negde pregrejan, ali da te ne plasim nek na to odgovori neko iskusniji po tom pitanju,

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 1. nov. 2011. u 11:52h

da nije bela boja, trebao si da teras na test kom za pumpu, sve ostalo ti oci trebaju, mozda kompresiju da izmeris, e sada je kasno nema veze nije vozen sa srpskom naftom pa je vrlo moguce da je dobra, ajde iskreno me interesuje potrosnja, jer sam imao neku kombinaciju za takav auto....

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 1. nov. 2011. u 12:15h

aman sta da meri kompresiju na tom autu.. pa meni auto presao 170 000km i to pravih i ide isto kao i kad sam ga kupio (sa 115 000km) ... to gde ti vlazi ulje, pretpostavljam da je otisao dihtunh poklopca ventila i hoce da se dogodi to kod malo ostrije voznje, da ne kazem nasilne. Fusion je isti kao Fiesta, ne znam samo oko kilaze al pretpostavljam da se na putu ponasa identicno kao fiesta. Samo redovno odrzavanje i bice sve ok... Ne znam na koliko planiras da menjas ulje al moj savet na 4000-5000km... (znam da moze i na 8000-10000 al ja to praktikujem iz razloga sto je 1.4 i zato sto ga vozim uglavnom na 2500rpm i 99% po gradu) ...

srecno sa autom thumbsuph
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

brbora

Poruka od brbora » utorak, 1. nov. 2011. u 12:35h

Moram da budem iskren , a nisam to na pocetku naveo ...
Auto je od mog sina , ali ja ga "odrzavam" .... on samo pedala i vozi ....
Ponekad i sipa gorivo ... ma takav sam i ja bio kao mladji ...

BOJA VOZILA
ocean blue = prevood na srpski = tamno teget metalik

ULJE MOTORA
Sto se tice zamene ulja i ostalih sitnih potrepstina :
- mali servis vec odradjen oko 100 EUR
Ulje sam inace mislio da menjam na svakih 5000 km ( to radim cak i na mom benzincu SUZUKI WAGON )
Ma voznja je uglavnom grad ...

KOMPRESIJA
E sad to merenje kompresije ... ma to nisam radio ... sledeci put cu da pitam majstora za ovo da li treba ...
Nesto svi tu kompresiju mere i plase me sa tim ....

POTROSNJA
Nisam uspeo ni da merim .... provozao tek oko 200 km
Pa valjda nece da me razocara ...
To je bio i neki od razloga za kupovinu ovog vozila ...

Ma auto ide ko bonbona = mislim dobro ... odlicno
Pa valjda nisam baksuz da bude bas nesto ozbiljno ....

Cuje mo se momci ...
FORD FUSION 1.4 TDCI

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 1. nov. 2011. u 12:42h

ma jok, bitno je da nije beli firmin, ostalo nebrini, trebalo bi da je najmanji potrosac, zato pitam i ja sam bacio oko na jednu al vraga bila teretno :/ , kompresija kako kaze somi i nije tako bitna za to godiste, opusteno thumbsuph

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 1. nov. 2011. u 13:38h

brbora piše:...
1. ZVUCNI SIGNAL ( SIRENA )
- jedva se cuje = potrebna zamena na novi
...
Možda i ne treba. Ja sam imao sličan problem na Fiesti ali sam ga rešio tako što sam, dok je bila na dizalici, provalio lokaciju sirene (trubice) i u nju (uz pomoć one male crvene cevčice koja obično ide uz ta sredstva za čišćenje) zverski (7-8 štrcova ;)) naprskao Carb Cleaner (u prvoj iteraciji) i par dana kasnije WD40 lol

Posle početnog (prvih 15-20 minuta od tretmana) šoka za sirenu i zvuka kao da je pod vodom :shok:, ne da je proradila nego je postala prava panik-napast na putu thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » utorak, 1. nov. 2011. u 13:40h

evo i ovde da kazem kao sto sam rekao darku
...kao sto rekoh ja moju fiestu ostro vozim i Dragomir kad je prvi put cuo rad motora samo je rekao "au al ti nju gazis"... malo je bucnija sad nego sto je bila kad je dosla kod mene a evo i zasto... prva druga = 80kmh ... maksimalna brzina po fabrici joj je 163kmh a ja sam je vozio 185kmh (gps=184,5kmh) ali nazalost nemam snimak pa kome god kazem ostaje da mi veruje na rec, a imam snimak na 175kmh
[youtube][/youtube]

sto se tice potrosnje... sad na okupljanju u Prokuplju sam otisao, vratio se i vozikao se sve ukupno nekih 230-240km sam presao sa 1500din (10.9l) i to brzina nije bila nigde veca od 70kmh... znaci nekih 4-4,5l na 70kmh

u novi sad kad je bilo okupljanje (fruska gora) sipao sam do cepa i vozio se 820km i kad sam sipao sledeci put do cepa bilo je ravno 35l... znaci to je ~ 4.3l ako se ne varam.. ali je to moglo i ispod 4l nego do bg sam vozio lagano 90-100 a od bg-a sam morao zbog ovih ludaka, Gagija, Duleta da vozim 150 do novog sada pa je tad trosila vise...

sto se tice zamajca, Gagi mi je rekao da neke imaju neke nemaju...to se vidi tek kad ih rasturis, ja mislim da moja nema jer bi do sad morao 100 puta da ga promenim na moj nacin voznje
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 2. nov. 2011. u 02:03h

fascinatno mi je da '07 tdci fusion ima istu cenu kao '06 tdci mondeo.. :wtf:

mislim da zamajac ne strada (odnosno duze traje) kod ostre i brze voznje sa glatkim promenama brzina bilo u visu lii nizu, dakle bitna je vasa koordinacija i fin osecaj za voznju jer samom vasom brzom i glatkom voznjom iskljucujete njega kao 'posrednika' koji najvise trpi zbog grube i cimave voznje nebitno dal se vozi sporo ili brzo..

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 2. nov. 2011. u 14:02h

Tema je Fusion 1.4tdci. Offtopic premesten ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 63&t=10150

Cekamo ponosnog vlasnika da okaci slike, a ne da se prepucavamo kome su kakve sposobnosti parkiranja/zivotne potrebe itd :)
Fiesta!!

brbora

Poruka od brbora » sreda, 2. nov. 2011. u 16:23h

AŽURIRANO !!!

--------- postavljene slike vozila i jos neke sa vlazenjem ulja ---------------

************** vidi gore prvi post *****************
FORD FUSION 1.4 TDCI

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 2. nov. 2011. u 17:27h

fusion mi se bas svidja :D ali ovde ulje ne vlazi samo nego i curi i to jos na izduvnu granu.. :scare:

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 2. nov. 2011. u 18:14h

Bas je lep Fusion, lepa i boja i felne thumbsuph
Samo sredi taj dihtung i bombona :)
Fiesta!!

brbora

Poruka od brbora » sreda, 2. nov. 2011. u 18:53h

Ulje ne curi ( mislim ne lije ) !

Oprao sam motor ne ovim mestima pre neki dan ... tako da je bio cist kao nov ...
Sada pratim vec par dana i vidim da zaista vrlo malo vlazi na tom gornjem silikonskom dihtungu.
Evo vec para dana vozim ..... ulje nije ni doslo do kartera i menjaca - kao sto se vidi na gornjim slikama ...
Preko noci ga ostavim na parkingu i ujutro nema fleka ....

Za par hiljada ili vec u skorem vremenu ovo resavam generalno = radim veliki servis = onda usput i ovo se automatski resava !

pozdrav
FORD FUSION 1.4 TDCI

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“