Poruka
od stefan milanov » nedelja, 13. nov. 2011. u 18:18h
moje misljenje je da cilindri i creva nisu problem. isto kao i ti prosle god i ja sam obradjivao (prvo diskove, posle dobose). moje iskustvo govori sledece:
-kao prvo skini dobose i izmeri koliki je njihov precnik nakon obrade. on ne bi smeo da bude veci od 1mm nego li sto je fabricki. primer- kod mene fabricki precnik 180mm, max istrosenosti je 181mm. moj tokar, tj strugar to nije znao, a dobosi su mi bili dosta ukopani i on ih lepo "izravnao" i meni se odmah posle toga pocelo desavati da ispadaju klipovi zadnji cilindara. propadne pedala, iscuri ulje i "gines ili gazis' nekoga.o "hvatanju" tj kocenju istih- nije bilo govora. to je bilo narocito cesto kad podignem rucnu, a zatim pritisnem noznu. reseno kupovinom novih dobosa. sto se tice "hvatanja", na obradjenim dobosima ili diskovima- svejedno, nece ti hvatati kocnice barem dok ne predjes jedno 1kkm. ponavljam- na obradjenim (na strugu) dobosima, diskovima tesko da ces odmah dobiti kocnice. takodje sam ravnao i diskove- kocnica nije bilo skoro mesec dana (iako su nove bile i plocice i paknovi).i novim plocicama, stavljenim na stare diskove treba vremena dok nalegnu (ukopaju se) na disk. problem resen kupovinom novih diskova, dobosa, paknova i plocica- skupo, ali zivot je u pitanju, kocnice su to, nije auspuh
moj predlog- novi dobosi, po potrebi novi diskovi, pakne i plocice vec imas.... pozzzzz