Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zadnje kočnice Ford Fiesta Mk2

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
mico86
Poruka: 7
Član foruma od: sreda, 28. sep. 2011. u 13:47h

Zadnje kočnice Ford Fiesta Mk2

Poruka od mico86 » subota, 12. nov. 2011. u 16:53h

E, ovako radio sam kočnice mijenjao sam kočionu tečnost, na prednjim kočnicama mijenjao sam kočione pločice što potiskuju kočioni disk i sve je OK.

Na zadnjim kočnicama sam mijenjao pakne, a doboše odnio tokaru da ih popravi kad sam sve sklopio koče kao i prije znači od zadnjih kočnica nema vajde :( . E sad šta bi moglo da ne valja mislim da sam ih dobro ozračio i da li je moguće da nevaljaju kočioni cilindri što pritišću pakne prema dobošu mada sumljam u to pošto ne puštaju ni trunku ulja ili postoji nešto treće, a ja nemam pojma mrgreen il da ga gonim majstoru :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Zadnje kočnice Ford Fiesta Mk2

Poruka od dule0911 » nedelja, 13. nov. 2011. u 17:32h

Proveri kakva su kociona creva, kod mene je ka jednom tocku totalno trulo tj busno pa tu gubi kociono ulje.

A inace moze da bude i do cilindara, ni kod mene nisu pustali pa su bili za zamenu. Oni nisu skupi, mozes da ih zamenis makar i preventivno.
Fiesta!!

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 13. nov. 2011. u 18:18h

moje misljenje je da cilindri i creva nisu problem. isto kao i ti prosle god i ja sam obradjivao (prvo diskove, posle dobose). moje iskustvo govori sledece:
-kao prvo skini dobose i izmeri koliki je njihov precnik nakon obrade. on ne bi smeo da bude veci od 1mm nego li sto je fabricki. primer- kod mene fabricki precnik 180mm, max istrosenosti je 181mm. moj tokar, tj strugar to nije znao, a dobosi su mi bili dosta ukopani i on ih lepo "izravnao" i meni se odmah posle toga pocelo desavati da ispadaju klipovi zadnji cilindara. propadne pedala, iscuri ulje i "gines ili gazis' nekoga.o "hvatanju" tj kocenju istih- nije bilo govora. to je bilo narocito cesto kad podignem rucnu, a zatim pritisnem noznu. reseno kupovinom novih dobosa. sto se tice "hvatanja", na obradjenim dobosima ili diskovima- svejedno, nece ti hvatati kocnice barem dok ne predjes jedno 1kkm. ponavljam- na obradjenim (na strugu) dobosima, diskovima tesko da ces odmah dobiti kocnice. takodje sam ravnao i diskove- kocnica nije bilo skoro mesec dana (iako su nove bile i plocice i paknovi).i novim plocicama, stavljenim na stare diskove treba vremena dok nalegnu (ukopaju se) na disk. problem resen kupovinom novih diskova, dobosa, paknova i plocica- skupo, ali zivot je u pitanju, kocnice su to, nije auspuh
moj predlog- novi dobosi, po potrebi novi diskovi, pakne i plocice vec imas.... pozzzzz

mico86
Poruka: 7
Član foruma od: sreda, 28. sep. 2011. u 13:47h

Poruka od mico86 » nedelja, 13. nov. 2011. u 19:59h

Dule što se tiče crijeva nije 100 % provjeravao sam ih, e sad jedino ti zadnji kočioni cilindri njih nisam mijenjao, a nisam ih ni rastavljao nisam gledao kakve su gumice

Stefane što se tiče prednjih kočnica sve je OK diskove sam obradio, a stavo sam nove kočione pločice bio sam na tehničkom pregledu i prednje su 100% dobre ali me muče zadnje nisam jedino mijenja kočione cilindre, a što se tiče doboša majstor je vodio računa o prečniku doboša piše na dobošu koliki mu je maksimalni i rekao mi je da je ovo zadnja obrada da ih više ne mogu obrađivati. U glavnom taj maksimalni prečnik se odnosi na to da kad se potroši previše meso na dobošu postoje šanse da će doboš pući, a samim tim i ispasti klipovi, a poslije zna se šta slijedi .......

Kočnice sam radio prije nekih 20-ak dana

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 1. dec. 2011. u 22:31h

Treba malo vremena dok paknovi nalegnu. Ja sam menjao paknove i stavio sam nove kocione cilindre i sad koci nazad ujednaceno i mnogo bolje i nema pistanja i struganja.

Preporucujem ti zamenis i kocione cilindre,nisu skupi ali dosta znace
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“