Ford Taunus TC2, 1978g, 1600ccm, 72KS, atestiran plin, karburator od keca, ali se vraca fabricki kojeg je vlasnik skinuo radi smanjenja potrosnje

Auto u sasvim OK stanju, limarija veoma dobra, na par mesta malo treba da se "zamaze", pod u ekstra stanju, enterijer skrljan podosta, tacnije tapacirunzi, sedista i nebo, ali cale tapetar ce sve da sredi

Danas sam pregledao i ceo trap, sve OK osim gornje leve kugle koju sam odmah zamenio i centrirao trap. Prednje gume su bas lose, a na levoj se vide cak i zice posto je vozen dugo sa skrljanom kuglom i tocak je stajao nakrivljen pa se guma pojela i izvitoperila.
Danasnje slike pre kise

Sutra idem po celicne felne 14"

pa onda lezu gume, videcemo kojih dimenija, a u planu je i motor 2.0 EFI 115KS ili mozda karburatorski od 105KS, zavisi od toga kako cu da se snadjem za nabavku i ugradnju istog.
Za sada je sve ok, samo mi se cini da dosta "brunda" kada se vozi preko 60km/h, e sad da li je do tih izvitoperenih guma i felni, ko zna kada je to poslednji put balansirano, ili mozda ima neke veze sa kardanom? Ako neko ima neku ideju sta da pogledam/promenim, nek' javne.
Eto toliko, a nove slike stizu vec sutra kad uslikam onaj haos od enterijera i gepeka

U planu je i promena prednje maske u ovom stilu, ali ima vremena za to :

Pozzz