Lep ko lutka. 2007 godiste kao moj u ovoj verziji kosta polovan u odlicnom stanju izmedju15000 i 18000 evra. Nov je bio oko 27000 evra. Od opreme ima elektricne podizace, el retrovizore, klimu. Nema abs ni airbagove. Ovaj model xlt je kao top model, doplata je bila za airbagove, kozna sedista, automatski menjac i 4X4. Hromiran bull bar, roll bar i pragovi dolaze samo za 4.0 motor. 2.5 dizel i td ih nemaju kao ni dodatnu opciju. Felne i gume sam ja zamenio kad sam ga kupio. Dizeli nemaju cak ni ovoliki klearance. Na osnovu iskustva koje sam imao u africi po raznim terenima 4x4 u principu netreba, samo ga otezava i povecava potrosnju. 4x2 sa blokadom je meni bar za sada bilo dovoljno. Sad ovde snega ima samo u lesotu i to je vise susnezica nego sneg. Ovde je najtezi teren blato. pre 1 mesec sam bio u natalu blizu granice sa mozambikom i uhvatila me je velika oluja, provala oblaka a afrika ko afrika bas nema svuda asfalta

teren blato glatko ko ogledalo, nema kocenja i upravljanja, upalio sam blokadu u prvu i pustio ga na leru on je polako ali sigurno izgurao celu uzbrdicu i veliku nizbrdicu. Penjao sam se sa njim na vrh mehalizburg planina po ogromnom kamenju recimo u proseku izmedju 20 i 30 cm dzombe, skace al gura. Slepao sam sa njim hilux d4d 1 tona u pik up 2 tone na prikolici. Nije ni zakasljucao. Ovde kazu da je najaci baki, jedini registrovan da vuce vise od 3 tone, pored njega je samo navara ona je registrovana tacno za 3 tone. Siromasan sa opremom jeste al to je opet radni auto nije paradni. Jako udoban i nema ono klasicno klackanje kad ga vozis kao recimo ciroki. A kako ide ubija. U petoj 3000 rpm opusteno 165 km, 3500 preko 180 km. Terao sam ga na auto putu do 4500 rpm neznam koliko ide jer je davno prosao 180. I sto je najvaznije presao sam sa njim 123000 km, ni jedan kvar, plocice menjane 3 puta, ulje na svakih 5000 km, 2 seta a/t guma, 2 akomulatora, svecice jos prve, kaisi isto. Ford ovde kaze na 130000 km kais i svece sad to ce biti za koji dan. Nikad stao, nikad da ne upali. Extra auto. Steta sto novi jos nema sa 4.0 motorom nego samo dizel. Ovde je registracija dzaba, nije ko u srbiji, bilo koji auto da se registruje je 280 randa godisnje, to je 25 evra, bez obzira na kubikazu ili velicinu. Tehnicki se radi samo kad se menja vlasnik i na prvoj registraciji.
Steta samo sto je volan mnogo desno