Fsckin' QFT.popovicvl piše:Auto se ne kupije da se "vrate" pare. To je nemoguce, ni kod novog ni polovnog. Auto se kupuje kao nuzda, sredstvo za rad, sredstvo za uzivanje. Znaci trosak u startu.

Moderator: Dragomir
Fsckin' QFT.popovicvl piše:Auto se ne kupije da se "vrate" pare. To je nemoguce, ni kod novog ni polovnog. Auto se kupuje kao nuzda, sredstvo za rad, sredstvo za uzivanje. Znaci trosak u startu.
moj focus c-max 1.6 trosi od 2-3 litre ulja -zavisi od stila voznje i to je sasvim normalno. iskreno jos nisam sreo nekog sa tim motorom a da mu ne trosi bar 2 litre uljaoristic piše:Pa ne verujem da je bas to tako, to je ogromna potrosnja ulja tako da dolivanje moze da odlozi intervenciju max za jedan period zamene, oko 10 k km, posle toga ce poceti da dimii onda ode sve u .......Do 1l na 10 k km plafon, zbog tipa motora ali preko toga je vec mnogo, tj. motor je pred kraj! Kod mene je potrosio 1l i to iskljucivo leti, na 10 k km, sto mi govori da ni ulje nije bas kvalitetno, ali o tome u drugoj temi, o uljima!
oristic očigledno ima primerak iz bajke, jer ni nov zetec se ne troši manje od 1l na 10 000...Dopre piše:moj focus c-max 1.6 trosi od 2-3 litre ulja -zavisi od stila voznje i to je sasvim normalno. iskreno jos nisam sreo nekog sa tim motorom a da mu ne trosi bar 2 litre uljaoristic piše:Pa ne verujem da je bas to tako, to je ogromna potrosnja ulja tako da dolivanje moze da odlozi intervenciju max za jedan period zamene, oko 10 k km, posle toga ce poceti da dimii onda ode sve u .......Do 1l na 10 k km plafon, zbog tipa motora ali preko toga je vec mnogo, tj. motor je pred kraj! Kod mene je potrosio 1l i to iskljucivo leti, na 10 k km, sto mi govori da ni ulje nije bas kvalitetno, ali o tome u drugoj temi, o uljima!
A to zaključuješ iz sledećeg:oristic piše:...Elem, mislim da Focus ima neke ozbiljne nedostatke koje drugi nemaju, ...
oristic piše:......sipao malo, svega kad saberem oko 1l, a preso sam oko 9000 km, ...
Zaista pravi dokazi za tvrdnju da "Focus ima neke ozbiljne nedostatke koje drugi nemaju"oristic piše:...Koliko je preso to niko ne zna, doteran je sa kilometrazom oko 200 000 km, ...
si izveo iz:oristic piše:...vise od 200 ml na 1000 km mislim da bas nije normalno....
Samo me zanima kako...oristic piše:......sipao malo, svega kad saberem oko 1l, a preso sam oko 9000 km, ...
Sierra sa dohc motorom šta god da joj radiš kad je ispravan motor ulje ne mrda... tačnije ne znam nijedan stariji fordov benzinski motor koji voli da pije ulje. (pričam za ispravan)srki 81 piše:Ma koliko ih mi voleli oni vole da cugajua mi volimo da stisnemo
ko priznaje pola mu se prasta
a ko ne prizna prasta mu se sve
![]()
![]()
![]()
![]()
ha ha dobra ti je ova -primerak iz bajkemilanbil piše:oristic očigledno ima primerak iz bajke, jer ni nov zetec se ne troši manje od 1l na 10 000...Dopre piše:moj focus c-max 1.6 trosi od 2-3 litre ulja -zavisi od stila voznje i to je sasvim normalno. iskreno jos nisam sreo nekog sa tim motorom a da mu ne trosi bar 2 litre uljaoristic piše:Pa ne verujem da je bas to tako, to je ogromna potrosnja ulja tako da dolivanje moze da odlozi intervenciju max za jedan period zamene, oko 10 k km, posle toga ce poceti da dimii onda ode sve u .......Do 1l na 10 k km plafon, zbog tipa motora ali preko toga je vec mnogo, tj. motor je pred kraj! Kod mene je potrosio 1l i to iskljucivo leti, na 10 k km, sto mi govori da ni ulje nije bas kvalitetno, ali o tome u drugoj temi, o uljima!
Koliko ja znam, (a znam mnogo o tome) za ove motore 3l ulja na 10 000km je kao dobar dan...
Samo što ne žele svi da priznaju...
nije bas tako strasnoDULEmajstor piše:Uh pa sta ja sad da kazem. .. .
Kolko vidim . .. smucice mi se ford najverovatnije za sva vremena. . . .![]()
![]()