Možda postoje Deda Mraz, Crvenkapa i Pepeljuga, ali sigurno je da ne postoji polovan automobil bez ulaganja.Miskec90 piše:Bre brate nadao se covek da ce time sto je dao vise para da kupi dobar auto kome nece biti potrebna ulaganja...koji ce opravdati vecu cenu. Al ku*ac!!!
fiesta 1.4 16v 2002. duratec
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Re: fiesta 1.4 16v 2002. duratec
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
fancy piše:Lično mislim da previše paranoišeš
Tacno je da sam paroisao, ali malo, a ne previse jer sam imao tu jos nekih problema koje nisam ni navodio niti smem. (i ovo ce sad nekom liciti na paranoisanje)
Sa ovim se slazem100% i definitivno nije ucinjena meni, nego prodavcu ciji me je rodjek poslao kod njega. . .fancy piše:usluga preporukom definitivno jeste učinjena, sad, na tebi je da proceniš ko je kome tu učinio uslugu
Poslednje pare koje se mogu dati za kupovinu auta i potrositi u neku ruku, ali ne i bukvalno poslednje iz kuce. . . U danasnje vreme se ne sme ostajati bez novca nikada. ..milan_gt piše:to dati zadnje pare iz kuce za auto mi nikad nece biti jasno..
sent from white land..
E upravo ovo. Auto kome cu odraditi veliki servis i na kome necu imati jos neka veca ulaganja kao sto je bliza generalna motora. .. .Miskec90 piše:Bre brate nadao se covek da ce time sto je dao vise para da kupi dobar auto kome nece biti potrebna ulaganja...koji ce opravdati vecu cenu. Al ku*ac!!!
Auto lepo radi i lepo povlaci, ponekad se na leru cuju ventili, videcu da li ce to prestati sa zamenom ulja, sve sam kupio pa cu u subotu ili onu tamo da oteram auto do Aleksandrovca da se odradi veliki servis .. .underwood piše:ako ti auto lepo radi, ne osecaš nikakve vibracije i čudne zvukove vozi i uzivaj.
Nadam se da ce biti tako. . .underwood piše:Precices sa njim jos dosta kilometara dok te ne izda...
milanbil piše:dosipaj i TERAJ i ne brini!!!
Tako ce biti neko vreme(dok jos ne poveca potrosnju najverovatnije)
Nadam se da nece, mada i sad je drasticna. . .milanbil piše:Ne bi trebalo da ti povećava potrošnju na dalje, barem ne drastično...
milanbil piše:Ići će taj motor i to takav još dugo - dugo...
Nadam se da si u pravu. . ..
milanbil piše:Garantujem ti da bi ti ford formulu 10w40 trošio duplo manje (lično iskustvo),
ali kažu da to ulje nije za tvoj motor...Prema tome razmisli o toj soluciji...
Razmisljao sam o ovome, u servisnoj knjizici mog auta kao fabricka preporuka se navodi 5w30, 5w40 i 10w40 . . .
Ali procitao sam ovde dosta puta da ovo ulje povecava habanje i da ce ako sipam njega jos vise i vise trositi. . . Da li se to pisalo po sistemu rekla kazala ili iz iskustva , ne znam. Tu si ti da iz iskustva kazes da li ti je i koliko povecao potrosnju posle 10W40 ulja. . .
milanbil piše:U svakom slučaju ne žuri sa intervencijom na motoru ili prodajom...Dobra su to kola...Navozićeš se ti njima
Necu zuriti. Nadam se da ce tako i biti.
fancy piše:Možda postoje Deda Mraz, Crvenkapa i Pepeljuga, ali sigurno je da ne postoji polovan automobil bez ulaganja.Miskec90 piše:Bre brate nadao se covek da ce time sto je dao vise para da kupi dobar auto kome nece biti potrebna ulaganja...koji ce opravdati vecu cenu. Al ku*ac!!!
Ne postoji polovan auto bez ulaganja, jer ga sigurno niko ne bi prodavao da nema neki problem. E sad, ne mora da se radi motor na svakom polovnjaku koji se kupi. To nije neko klasicno ulaganje. . .
- Miskec90
- Poruka: 38
- Član foruma od: četvrtak, 29. dec. 2011. u 10:00h
Opet se ja vracam na mog matorog predhodnog Opela, tom autu je odradjen mali servis kada je kupljen i vooooozen je on dosta pre prvog kvara...odn nije bio kvar nego zadnji lonac, a taj auto sam ja prodao isto tako u dobrom stanju, za dvadesetogodisnjaka, sa novim uljem, filterima, svecicama i gumama. Kapiram da ovo ne deluje bas istinito ali je tako. I sada mi se taj lik koji ga je kupio uvek javi u gradu, pita kako sam, sta radim. Meni je to vrlo lep osecaj.fancy piše:Možda postoje Deda Mraz, Crvenkapa i Pepeljuga, ali sigurno je da ne postoji polovan automobil bez ulaganja.Miskec90 piše:Bre brate nadao se covek da ce time sto je dao vise para da kupi dobar auto kome nece biti potrebna ulaganja...koji ce opravdati vecu cenu. Al ku*ac!!!
I jedno pitanje... KAKO to automobili koji trosi ulje, npr ovi focusi,fieste, moze da predje jos dosta sa tim dolivanjem ulja, zar to nije znak uskore smrti motora? Kod forda ocigledno NE!
- underwood
- Poruka: 88
- Član foruma od: utorak, 7. sep. 2010. u 02:26h
Svaki auto troši ulje!
To da nije potrosio ni kap okačite mačku o rep. Pitanje je samo koliko potroši a opet ni to koliko je normalno da auto potroši nije precizno utvrđeno zbog načina vožnje, konstukcije motora etc...
A za duratec je odavno poznato da vole da posrču koju kapljicu više
To da nije potrosio ni kap okačite mačku o rep. Pitanje je samo koliko potroši a opet ni to koliko je normalno da auto potroši nije precizno utvrđeno zbog načina vožnje, konstukcije motora etc...
A za duratec je odavno poznato da vole da posrču koju kapljicu više

- Miskec90
Nisam se lepo izrazio... ok je da trosi naravno da je tako. ali ove kolicine od litar, dva ili vise na 10 000 km je po meni dosta ulja. Nije bre ono ni jeftino toliko.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
druže... kupiš novog opela benzinca i trošiće ti ulje.
Mislim kad si već udario po priči o tvom opelu starom 20 godina i kad si dodatno udario po lupanju glupost da se ovo samo kod Forda dešava.
Čak ti i u knjižici piše kod opela da je sve do litar na 1000km normalna potrošnja
Mislim kad si već udario po priči o tvom opelu starom 20 godina i kad si dodatno udario po lupanju glupost da se ovo samo kod Forda dešava.
Čak ti i u knjižici piše kod opela da je sve do litar na 1000km normalna potrošnja

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Kao i za 97.5% savremenih benzinaca.underwood piše:...A za duratec je odavno poznato da vole da posrču koju kapljicu više
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Ispravite me ako grešim,ali majstor koji zaključuje rečenicom "ni kapi ulja od zamene do zamene, ili ti je motor za generalnu"
verovatno je stručnjak za juga iz 1988 ili za traktor ferguson.
verovatno je stručnjak za juga iz 1988 ili za traktor ferguson.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
od zamene do zamene.. sve zavisi na koliko menjas... ako menjas na 50km vise ces da prosipas sto ostane u kantici nego da potrosi 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Miskec90
NIgde ja nisam rekao da se ne desava drugima, al ja sam imao Opela 8v, skoro 7 godina, znam o cemu pricam. Trosio je ulje, naravno da jeste, ali nikada nije popio 500ml za 1000km ili cak ceo litar, to je mnogo po meni. 10 litara na 10 000 kilometra, to nije normalno, za normalnu voznju. Takodje nisam rekao da je Fokus los, jer da to mislim ne bih ga kupio i ne bih bio ovde na forumu sa vama. Nisi imao potrebe za tim da ja lupam, samo zelim da sto vise saznam o mom trenutnom automobilu, ako ga i nekada poredim sa predhodnim, ne vidim sta je tu lose.Markedjani piše:druže... kupiš novog opela benzinca i trošiće ti ulje.
- underwood
- Poruka: 88
- Član foruma od: utorak, 7. sep. 2010. u 02:26h
potrošiće ti 10 litara ako ga budeš przio sve vreme dok ga voziš što naravno neće biti slučaj. ta potrošnja ulja će ti se verovatno javiti dok budeš vozio u visokim obrtajima, dok sa nekom optimalnom voznjom to moze da se svede na pristojnu granicu 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Umem da čitam između redovaMiskec90 piše:NIgde ja nisam rekao da se ne desava drugima, al ja sam imao Opela 8v, skoro 7 godina, znam o cemu pricam. Trosio je ulje, naravno da jeste, ali nikada nije popio 500ml za 1000km ili cak ceo litar, to je mnogo po meni. 10 litara na 10 000 kilometra, to nije normalno, za normalnu voznju. Takodje nisam rekao da je Fokus los, jer da to mislim ne bih ga kupio i ne bih bio ovde na forumu sa vama. Nisi imao potrebe za tim da ja lupam, samo zelim da sto vise saznam o mom trenutnom automobilu, ako ga i nekada poredim sa predhodnim, ne vidim sta je tu lose.Markedjani piše:druže... kupiš novog opela benzinca i trošiće ti ulje.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ulje ford formula f ima sve standarde kao i formula e,samo sto je sad vise sintetika i zadovoljava potrebe za euro 4 i euro 5 motore. Ta potrosnja ulja vise je problem u mazajucim karikama nego u viskozitetu ulja. Ne treba paniciti i ici iz krajnosti u krajnost,kad bi videli samo kakve probleme imaju vlasnici drugih marki nasi fordovi su zlatni
Meni Astra trosi 3 litra ulja na 10000km,a motor je u odlicnom stanju...
Pre bilo kakve odluke ja bih malo eksperimentisao sa uljima i za pocetak sipao Castrol magnatec 5-40 ili neku tako kvalitetnu sintetiku 5-40

Pre bilo kakve odluke ja bih malo eksperimentisao sa uljima i za pocetak sipao Castrol magnatec 5-40 ili neku tako kvalitetnu sintetiku 5-40

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- DULEmajstor
Kad smo kod kvaliteta: zna li neko kakva je 5w40 luk sintetika?
Luk ulje na lukoil pumpama je 100% original i zato nema opasnosti od falcifikata.
Kakav im je kvalitet?
Luk ulje na lukoil pumpama je 100% original i zato nema opasnosti od falcifikata.
Kakav im je kvalitet?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Do skoro bilo dobro ulje ali je to tako bilo samo da bi se probili sa jeftinom cenom...
Sad su se iskvarili.
Sad su se iskvarili.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ne moze ni da pridje fordovom ulju. Ima fordovo 5-40 formula s/sd odlicno ulje
Fordova ulja su vrhunskog kvaliteta po povoljnoj ceni,problem moze da bude falsifikat ili nesto u vezi motora. Za tvoj motor po knjizici ide ford formula f 5-30,ako trosi mnogo ulja probaj sa 5-40
Fordova ulja su vrhunskog kvaliteta po povoljnoj ceni,problem moze da bude falsifikat ili nesto u vezi motora. Za tvoj motor po knjizici ide ford formula f 5-30,ako trosi mnogo ulja probaj sa 5-40
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
koristio ja ali 5-30...oko 900din/l ... auto se nekako drugacije ponasao... potrosnje ulja nije ni bilo jer kao sto znas menjam na 5-6kNesa piše:Ulje ford formula f ima sve standarde kao i formula e,samo sto je sad vise sintetika i zadovoljava potrebe za euro 4 i euro 5 motore. Ta potrosnja ulja vise je problem u mazajucim karikama nego u viskozitetu ulja. Ne treba paniciti i ici iz krajnosti u krajnost,kad bi videli samo kakve probleme imaju vlasnici drugih marki nasi fordovi su zlatni![]()

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- DULEmajstor
Ja iskreno pomalo sumnjam u originalnost tog fordovog ulja.
Ja sam sad kupio kod Gorana iz mondauta pet litara .
Flasice nisu zapecacenje odozgo(ona folijica odozgo kad se odvije zatvarac, a npr. I galax ulja imaju tu folijicu na flasama) , deklaracija je na stranim jezicima, nama je na srpskom, i tim slucajima je po zakonu Srbije potrebno da na poledjini ima onu belu papirnu nalepnicu sa deklaracijom -ali ove bocice je nemaju.
Po nekoj teoriji , u takvu ambalazu bi ulje mogao da sipa ko god oce .
Mada nikad se tu ne zna.
Ja sam sad kupio kod Gorana iz mondauta pet litara .
Flasice nisu zapecacenje odozgo(ona folijica odozgo kad se odvije zatvarac, a npr. I galax ulja imaju tu folijicu na flasama) , deklaracija je na stranim jezicima, nama je na srpskom, i tim slucajima je po zakonu Srbije potrebno da na poledjini ima onu belu papirnu nalepnicu sa deklaracijom -ali ove bocice je nemaju.
Po nekoj teoriji , u takvu ambalazu bi ulje mogao da sipa ko god oce .
Mada nikad se tu ne zna.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ako mislis na ovo

imas pozadi kad okrenes u donjem levom ili desnom uglu kao strelica na nalepnici, e to se odlepi i imas ispod jos jezike..mislim da ima SRB/HR/BH.. ja sam kupovao od Gorana ulje

imas pozadi kad okrenes u donjem levom ili desnom uglu kao strelica na nalepnici, e to se odlepi i imas ispod jos jezike..mislim da ima SRB/HR/BH.. ja sam kupovao od Gorana ulje
- DULEmajstor
Da , ovo ulje kod Gorana je original.
Ulje koje sam ja prethodno gledao u jednoj prodavnici - nije bio ovako .
100% sam siguran da flasica nije skroz ista i da nema ovu deklaraciju pozadi koja se odlepljuje . . .
Zato sam i odlucio da kod njega kupim ulje i delove . U potpunosti sam zadovoljan sa delovima i uslugom. . .
I nadalje cu da kupujem kod njega jer mi je najsigurnije , a prodavnice u Raski i Aleksandrovcu ne drze ford delove (imaju po nesto losih zamenskih koji se najcesce menjaju )
100% sam siguran da flasica nije skroz ista i da nema ovu deklaraciju pozadi koja se odlepljuje . . .
Zato sam i odlucio da kod njega kupim ulje i delove . U potpunosti sam zadovoljan sa delovima i uslugom. . .
I nadalje cu da kupujem kod njega jer mi je najsigurnije , a prodavnice u Raski i Aleksandrovcu ne drze ford delove (imaju po nesto losih zamenskih koji se najcesce menjaju )
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Vidi, ni milka cokolade nisu iste za treci svet a kamoli nesto drugo
Tolika povika na ulja a kakvo gorivo sipamo u automobile...

Tolika povika na ulja a kakvo gorivo sipamo u automobile...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
DULEmajstor piše:Ja iskreno pomalo sumnjam u originalnost tog fordovog ulja.
Ja sam sad kupio kod Gorana iz mondauta pet litara.
Možda ćeš poželeti da malo drugačije formiraš rečenice u prvoj poruci, jer po onome kako si ga napisao ispada da su deo iste misli, tj. da sumnjaš u originalnost tog ulja koje si upravo kupio kod Gorana.DULEmajstor piše:Da , ovo ulje kod Gorana je original.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Ali u usti mah uverava sebe i druge da pak nije tj da je original 

- DULEmajstor
BojanM piše:DULEmajstor piše:Ja iskreno pomalo sumnjam u originalnost tog fordovog ulja.
Ja sam sad kupio kod Gorana iz mondauta pet litara.Možda ćeš poželeti da malo drugačije formiraš rečenice u prvoj poruci, jer po onome kako si ga napisao ispada da su deo iste misli, tj. da sumnjaš u originalnost tog ulja koje si upravo kupio kod Gorana.DULEmajstor piše:Da , ovo ulje kod Gorana je original.
Ma vidim i sad da to tako izgleda. Nikad ne procitam svoje postove. . . Uredico ovo.
Kod njega sam uzo jer sam siguran u originalnost ulja i delova, a to sam zakljucio iz iskustva mnogih ljudi koji kod njega kupuju. . .
- DULEmajstor
Sad ram se vratio sa puta.
Iso sam do Arandjelovca preko planine Rudnik, ukupno sam preso u odllasku i povratku 320km tacno. Preko Rudnika sam plus vozio 2-3-com brzinom. Iako sam ja dosta mlad, mojim standardnim stilom voznje (ne nekom gnjavazom, nisam obracao paznju na potrosnu opste ), potrosi mi je auto verovali ili ne nepunih 15 litara (sipao sam kad sam poso do cepa , i kad sam se vratio ,malopre, ponovo do cepa).
Bas sam se prijatno iznenadio na benziskoj pumpi.
Dakle prosek na predjenih 100km kilolometara je neverovatnih (nepunih) 4.7l . . .
Nisam ocekivao ovako malu potrosnju, ma ni u snovima.
Sto se ulja tice, opet iznenadjenje, posle 160km predjenih, u Arandjelovcu sam ga parkirao na ravan parking, posle pola sata proverio i ulje je bilo na istom nivou kao kad sam poso, odnosno na maksimumu.
Kasnije cu da ga stavim na ravno, da proverim da li je potrosio sta u povratku, pa cu da napisem kakvi su rezultati. . .
Iso sam do Arandjelovca preko planine Rudnik, ukupno sam preso u odllasku i povratku 320km tacno. Preko Rudnika sam plus vozio 2-3-com brzinom. Iako sam ja dosta mlad, mojim standardnim stilom voznje (ne nekom gnjavazom, nisam obracao paznju na potrosnu opste ), potrosi mi je auto verovali ili ne nepunih 15 litara (sipao sam kad sam poso do cepa , i kad sam se vratio ,malopre, ponovo do cepa).
Bas sam se prijatno iznenadio na benziskoj pumpi.
Dakle prosek na predjenih 100km kilolometara je neverovatnih (nepunih) 4.7l . . .
Nisam ocekivao ovako malu potrosnju, ma ni u snovima.
Sto se ulja tice, opet iznenadjenje, posle 160km predjenih, u Arandjelovcu sam ga parkirao na ravan parking, posle pola sata proverio i ulje je bilo na istom nivou kao kad sam poso, odnosno na maksimumu.
Kasnije cu da ga stavim na ravno, da proverim da li je potrosio sta u povratku, pa cu da napisem kakvi su rezultati. . .