Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koje ulje sipate u fordove?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21534
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Koje ulje sipate u fordove?

Poruka od Markedjani » sreda, 18. jan. 2012. u 15:11h

Da ali isto tako smo utvrdili da problem imaju ljudi koji su sipali iz plastične ambalaže... ne iz burića ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 18. jan. 2012. u 15:12h

E vidis i to je totalna glupost.
Ima mnogo nas koji koristimo Fordovo 5w30 ulje. Kako nama ne isparava?
Ako je motor dobar i ulje original, nema problema. U svim ostalim slucajevima mogu ljudi da pricaju sta god zele.
Ja sam se dosta puta uverio u ono Gagijevo da je najjeftiniji originalni deo.
Samo ono sto je fabrika propisala i nema problema.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 18. jan. 2012. u 15:16h

@coanew

"Sav problem" kažeš, a..?
Vidi...
Pre nego izletiš sa takvim kapitalnim zaključkom bilo bi dobro da proveriš koliko se ljudi žalilo da im "troši ulje" koje nije Fordovo, a zatim prestaje da troši ulje ili se drastično smanji "potrošnja" kad sipaju Fordovo. Kad uporediš to sa brojem onih kojima motor troši baš Fordovo ulje možda bi bilo u redu da revidiraš svoj tzv. "zaključak"? ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

coanew
Poruka: 112
Član foruma od: petak, 17. dec. 2010. u 11:44h

Poruka od coanew » sreda, 18. jan. 2012. u 15:34h

Markedjani piše:Da ali isto tako smo utvrdili da problem imaju ljudi koji su sipali iz plastične ambalaže... ne iz burića ;)
bas to izgleda da je i problem ja sipam grand m i nema tih gluposti a vidim da poneki pisu da im bukvalno u letnjem periodu drasticno poveca potrosnju
a ja kad pricam o potrosnji ulja citam samo postove od ljudi koje voze novije automobile bar od 2001 , stariji modeli me neinteresuju
a za ove od preko 2001g citao sam gomilu postova koji imaju problema bas kave sam napisao

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 18. jan. 2012. u 16:04h

Ajd' da se i ja priključim komentarom.Sipam samo Ford formula F 5W30 (ranije i Ford formula E) iz plastične kantice od 5l i plastične flaše od 1l poslednjih 7 godina.Kupujem ga u raznim Fordovim prodavnicama u Novom Sadu.Niti ga auto troši, niti isparava, niti ima majoneza, paradajza i ostalog povrća na čepu.Auto ima ko zna koliko pređenih km.Ne menjam marku ulja...slušam preporuku fabrike i sa tim je za mene priča o ulju praktično završena. :) Slika.
Slika Slika

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » sreda, 18. jan. 2012. u 17:13h

Ko je iz Nisa ili okoline i vozi Forda sigurno zna za prodavnicu Start iz Nisa koja uvozi i prodaje delove samo za Fordova vozila, imaju i servis i kako cujem saradjuju i sa Grandom po pitanju tih ulja. E sad oni nemaju vise ovo ulje iz predhodnog posta Formulu F 5w 30 koju ja trenutno imam u motoru, sad su kako kazu uvezli Motorcraft ulje, kantica je bele boje! Cena 2200 din 5l sa zamenom (cudno da ne daju i filter uz to :) )! Pitam ovde da li je neko sipao Motorcraft ulje u svog Forda gradacije 5w 30? po netu vidim da je motorcraft kantica crvene boje.... :eek:
A ovo ulje: http://imageshack.us/photo/my-images/687/974s.jpg/
pise da je preporuceno za Forda! Da li neko ima iskustva sa njime?

Gosa46
Poruka: 231
Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 21:43h

Poruka od Gosa46 » sreda, 18. jan. 2012. u 23:52h

oristic piše:Ko je iz Nisa ili okoline i vozi Forda sigurno zna za prodavnicu Start iz Nisa koja uvozi i prodaje delove samo za Fordova vozila, imaju i servis i kako cujem saradjuju i sa Grandom po pitanju tih ulja. E sad oni nemaju vise ovo ulje iz predhodnog posta Formulu F 5w 30 koju ja trenutno imam u motoru, sad su kako kazu uvezli Motorcraft ulje, kantica je bele boje! Cena 2200 din 5l sa zamenom (cudno da ne daju i filter uz to :) )! Pitam ovde da li je neko sipao Motorcraft ulje u svog Forda gradacije 5w 30? po netu vidim da je motorcraft kantica crvene boje.... :eek:
A ovo ulje: http://imageshack.us/photo/my-images/687/974s.jpg/
pise da je preporuceno za Forda! Da li neko ima iskustva sa njime?
Castrol je odlicno ulje ali i voli da se falsifikuje . To sto je preporuceno za forda znaci da bez problema mozes da sipas jer ispunjava njihove zahteve i verovatno je kvalitetnije od fordovog ulja koga pravi isti proizvodjac. Ford trazi od BP da napravi ulje koje mora da ispuni njihove zahtave i oni to urade. Nemaju razloga da prave kvalitetnije ulje od propisanog ako to ne moraju jer nije njihov brend.
http://www.bplubricants.com/en/products ... 0-fe-5w-30 Neverujem da je ovo ulje isto kao ulje pakovano u Ford-ove kantice.
Motocraft je isporucivao ulje za Ford samo mi je to mnogo sumnivo zbog cene i boje :) .

Veoma interesantan tekst koji govoru zbog cega se uvode redja ulja za ustedu goriva na ustreb habanja. Posebno zanimljiv pasus:
To determine if SAE 5W-20 oils provide the same level of protection as SAE 5W-30 oils, Dagenham Motors in England, one of the largest Ford dealers in Europe, was consulted. SAE 5W-30 is required for warranty purposes in England, and SAE 5W-20 is not even available. If SAE 5W-20 were better for both fuel economy and wear, why would Ford not recommend it for its same engines in Europe?
http://www.machinerylubrication.com/Read/518/motor-oils.
Dovoljno da se ljudi sa tdci motorima zapitaju da li je ulje 5w30 bolje od ulja 5w40 koga preporucuje PSA grupa za isti motor.
Fiesta, 1.25 zetec se, 2000. godiste

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. jan. 2012. u 09:38h

Šta god da preporučuje PSA nije razlog da se vlasnici Forda išta zapitaju i obrnuto.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » četvrtak, 19. jan. 2012. u 14:06h

Za 1000 dinara razlike, lepo odeš u Grand i sipaš ulje ko čovek...
Barem ja tako radim...

Valjda u ovlašćenom servisu ne mućkaju ulje...

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 19. jan. 2012. u 14:17h

meni na nalepnici na autu pise da je zadnje ulje sipano u Minhenu 5-40... zato mi i cudno bilo kad sam video da ide 5-30 :D
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Neša
VIP
Poruka: 5051
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 19. jan. 2012. u 23:59h

@oristic
Ja sam dva puta sipao Motorcraft 10-40 kupljeno u Startu,to je zamena za fordova ulja u principu isto ulje sa istim specifikacijama. Vrhunsko ulje! Sipaj slobodno. Pozadi je pisalo Bohum,made in germany...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

mbole
Poruka: 14946
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 20. jan. 2012. u 01:03h

Motorkraft je i inace Fordov brend pod kojim prodaje rezervne delove u maloprodaji.
U sustini isto sto i "Ford genuine parts" samo drugacije zapakovano.
Djak pesak :)

oristic

Poruka od oristic » petak, 20. jan. 2012. u 17:42h

najvise me buni boja kante, nigde na netu pod Motorcraft brendom ne postoji bela kanta, ali dobro, mozda i preterujem, ne bi valjda smeli da se zezaju tek tako sa nekim no name stvarima, ako su ozbiljna firma!

Neša
VIP
Poruka: 5051
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 21. jan. 2012. u 14:33h

druze poceo si da sumnjas u sve i svasta,zene su cudo lol
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » sreda, 25. jan. 2012. u 19:38h

Danas sam nasao jeftino GM ulje 5 w30(svi znao da je to original opelovo) pa bih voleo da cujem vase misljenje da li to da mu sipam u pitanju je ford mondeo diesel?
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

oristic

Poruka od oristic » sreda, 25. jan. 2012. u 20:47h

pa ima dosta ljudi koji iz nekog razloga osporavaju kvalitet tog ulja, posto ja imam i Opela u njega sipam bas to ulje, cesto izmedju 2 zamene i ne proverim nikad nivo ulja (naravno sto nije mnogo pametno), ali ga auto podnosi extra, ne mrda nivo, naravno sto se Forda tice druga je prica, mada je kod tebe diesel koji nema te probleme kako citam ovde

shakal_86

Poruka od shakal_86 » sreda, 25. jan. 2012. u 20:52h

Ma to ulje je odlicno imam ja i opela signuma i do sada su mi svi automobili bili opel i na svaki od njih sam sipao GM ali posto pitam sada za forda zato sam i postavio pitanje.naci slobodno mogu da sipam ovo ulje??

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 25. jan. 2012. u 20:54h

Jesi probao da nadjes fordovo ulje?Nije komplikovano :) ..inace koliko je jeftino to GM?
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

shakal_86

Poruka od shakal_86 » sreda, 25. jan. 2012. u 20:58h

Nisam bas pitao za fordovo pitacu sutra nego bio sam u prodavnici da kupim tecnost za vetrobrane i slucajno video GM 5 w 30 kantica od 5 l 2150 din. thumbsuph znaci mnogo jeftino zato me je i privuklo sutra cu uzeti za signuma pa zato pitam ako je dobro da uzmem odmah i da menjam i na forda.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 25. jan. 2012. u 21:13h

Ako nemas veliku razliku u ceni, kupi Fordovo ulje, znas da je propisano za tvoj motor, miran si.
Posto zivis u Deutschland koliko sam zakljucio, tamo ne bi trebalo da imas problema sa kopijama, kao sto (izgleda) neki ovde imaju.

Ne kazem da to GM 5w30 nece biti dobro - ne znam kakvo ce biti. Ali ako nije velika razlika u ceni, kupi Ford ulje.
Fiesta!!

shakal_86

Poruka od shakal_86 » sreda, 25. jan. 2012. u 21:25h

Trenutno sam u Srbiji a ovi GM sam kupovao i ovde ranije i znam da je original da ih uvoze iz nemacke.Mada pitacu sutra koliko je original fordovo pa cu videti sta i kako.U svakom slucaju hvala na odgovorima. thumbsuph

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 22:57h

Slika vredi 1000 reci, a snimak 1000x1000.

[youtube][/youtube]

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 23:07h

Slažem se sa tvojom konstatacijiom, međutim nigde ne piše koja su to ulja, sem da su 5W-30 ili 40... Kako vidim na Youtube u pitanju su Petro-Canada ulja...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 23:22h

Mozda za nas su noname ulja, ali poenta je da se vidi razika izmedju retkih i guscih ulja na hladnom vremenu. Velika je usluga motoru da dobije sto pre podmazivanje na hladnom vremenu, da ulje sto pre potece, tad se otklanja uticaj hladnog starta.

oristic

Poruka od oristic » utorak, 31. jan. 2012. u 09:56h

Sta mislite o liqui moly 5w 30, kazu da je ulje izuzetnog kvaliteta i pristojne cene, 3800 din 5l? Prijatelj koji se bavi time ga preporucuje pre ngo li castrol, mobil, motul....kaze da je vrhunsko ulje. Ja sam njega sipao ali u neka starija vozila davno...
Cim prodje minus mora da promenim ulje, na pristojnom broju km Formula se pokazala: ceo litar koliko je potrosio auto za 10 000 km je potrosen u letnjem periodu gde i nije nesto vozen mnogo, u ostalom periodu ulje je zakucano na max i tako stoji! Iako vozim "primerak iz bajke" reko bih da Formula isparava na visokim temperaturama malo vise nego obicno....kako joj je cena smesna, 400 din po litru isplati se sipati pa i dosipati kad zatreba...

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“