Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zimske carolije

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Zimske carolije

Poruka od milan_gt » utorak, 7. feb. 2012. u 00:40h

bobanr piše:Svaka cast,odlicna voznja thumbsuph .
Pozdrav
:beer: thumbsuph hvala!

Aca06

 
Poruka: 3146
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Poruka od Aca06 » utorak, 7. feb. 2012. u 08:31h

RS_cabrio piše:Evo snimak (negde posle polovine),kratak je. Ovo je onaj prvi dan snega, sve zaledjeno,nemogu uzbrdo da izvucem,i nemogu auto da zaustavim,al tip mi ladno prelazi ulicu bez da je pogledao i za malo sam ga promasio.

http://www.udruzenjefreestylera.com/ford/snow/
Jel to tebi radi samo jedan brisac?
Ako je tako odmah sredjuj taj problem da ne bi bilo nisam dobro video pa onda veca steta.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » utorak, 7. feb. 2012. u 10:14h

Pa da, pukla metlica u voznji bas taj dan kad je poceo onaj sneg.NIsma hteo po hladnom da premeštam drugi na vozačevo mesto da ne ostanem bez oba ,onda ne mu mogao da se krećem. Uzeo sam nove metlice odmah.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 7. feb. 2012. u 10:18h

izvini, da zanemarimo glupave pesake, ti ga cini mi se nisi ni video a obracao si paznju na snimanje tvoje voznje, iako ne vidis kroz sneg na vozacevoj strani..

sent from white land..

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 7. feb. 2012. u 11:12h

sta je tebi brate milane, koliko njemu uopste treba da reauguje kad vidi pesaka, najmanje dve sekunde da zakoci, ovaj je bukvlno skocio na ulicu iako je cuo kola, nije mogao to da ignorise, i da je slep, znaci li to da po novom zakonu ako ti skoci samoubica pod kola da si ti kriv , gde je ono pogledaj levo i desno, sta da se okliznuo dali bi imao vremena da zakoci, pa takvih samoubica koje ce da ucenjuju po bg da mu krcka vrat i da mu skripi koleno ima pun q, samo skacu pod kola, meni dve babe lepo vidim pricaju na semaforu, vode abrove, u datom momentu jedna mahnu rukom drugoj babi i skoci na pesacki, ja jesam isao 40 i mogu da zakocim, al mi beba spavala u sedistu, cimnula vratic, nije ocekivala jel, spaval je. I posto se zaplakala stanem da pogledam dali je sve ok, baba kaze al ja sam na pesckom presla, bla bla bla, kazem ja babi, imas srece da se bebei nije nista desilo inace bi igrao fudbal sa tvojom matorom ludom glavom po zebri, Je*o te zakon i onaj smotani ko ga je napravio da samo uzima kazne a jbes bezbadnost, stari komunisticki zakon koji kaze da decu jos u preskoslko nauci da se pazi i nema problema, e videce te kako sada ginu, rez zakon kaze slobodno ako ide kamion od 40 t, i nemoze da zakoci ti ustvari imas prednos :diablo:
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 7. feb. 2012. u 11:21h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 7. feb. 2012. u 11:16h

dare prvom je meni muka od takvih pesaka i necu pricati svoja iskustva ali onde je pesacki a zakon samo to poznaje..

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 7. feb. 2012. u 11:24h

pa znam to, al nema vise morala, al ni malo, osilile su se budale mnogo, jednostavno mozes da reagujes ako se covek zamisli, pretrci van pesackog pa se zbuni, al namerno da skace pod kola iako vidi da si blizu i testira te do zadnjih granica, zato sto mu zakon dozvoljava, strasno, pa ja nemam za njih zivce, to trebeba samarati dok nebude rumen kao ruza

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 7. feb. 2012. u 12:24h

milan_gt piše:izvini, da zanemarimo glupave pesake, ti ga cini mi se nisi ni video a obracao si paznju na snimanje tvoje voznje, iako ne vidis kroz sneg na vozacevoj strani..

sent from white land..
Grešiš (kao i obično). Nažalost, iz nekog razloga se moja sirena na kolima ne čuje (jedva se čuje i posle da sam rekao "kre*en" a bilo je pored samog telefona) na snimku. Verovatno telefon ne može toliko da uhvati,ali sam svirao. U telefon ne gledam,tj držim ga u desnoj ruci i duplo sam obazriviji bio jer da stanem ne mogu i smanjena mi je vidiljivost.Koliko se da videti,čovek nije pgoledao ni levo ni desno, samo je zagazio.
A takvih ima svuda , juče sam u Francuskoj ulici gledao jednog koji prelazi ulicu van prelaza , oklizne se i padne izmedju kola. Nekako su stali automobili.

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 7. feb. 2012. u 13:01h

pa obicno milan je u pravu, zaje*ano je, zbog ovakvih sitnica mozes ceo zivot da ispastas, bez brisaca sa telefonom u ruci, i neobracajuci paznju, treba se paziti ovakvih konjina koje bas briga za tebe

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 7. feb. 2012. u 13:21h

za brisač nisam imao izbor. pukao je u sred vožnje,to je bio onaj prvi dan snega kada je u BG nastao kolaps. Alternativa je bila da prebacim brisač sa suvozačevog mesta,ali sam onda mogao da ostanem bez oba ako i taj pukne (plastika koja drži). Auto sa strane nigde nemožeš da pakiraš,a ništa ne funkcioniše ni što treba,a kamoli neko da me odvuče do kuće. Nije neka brzina, vozio sma jako sporo ( ne mogu brže uzbro po ledu),a čovek je de*il. Ja ne mogu da stanem jer još nije bio posuta so ili očišćeno u toj ulici, i trubnem par puta (naravno da se vidi i bez brisača jer gledam pazim sve vreme),ali ništa. Da sam hteo da stanem, ne bi mogao, nevezano za brisač,telefon, sirenu ili bilo šta jer je zaleđeno. Peonta je da veliki broj pešaka nema pojma da kola ne mogu uvek da stanu onako kako oni zamišljaju i da nije samo stvar volje vozača u datim uslovima.

Ono što je meni neverovatno jeste kako se ponašaju neki vozači GSp-a u tom stanju na putevima. Niz beogradsku se zaleteo brže od bilo kojih kola nizbrdo i svira on još ljudima koji ne mogu da ukoče ili da se sklone ili tipovi koje non stop viđam a voze sa kapuljačama preko glave i ne vide dobar deo vidokruga neophodnog za promatranje saobraćaja.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 7. feb. 2012. u 13:31h

Autobus bolje ide nego auto po ovakvim uslovima. Ima veću težinu i bolje prijanja za podlogu.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 7. feb. 2012. u 13:45h

kul.al zato što on panično svira nas dvoje se zabilo u sneg sa strane jer smo mislili da nemože da kontroliše vozilo na nizbrdici ili po šinama i da zato svira.doduše većina ljudi zaista vozi pažljivo.

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 7. feb. 2012. u 13:47h

Tacno, kako sam se smorio juce kad je ispred mene lik sa privatnikom brze startovao na snegu, bar do 30, ne moz' da ga stignes :D

Salu na stranu, ima stvarno pacijenata i za volanom busa, juce sam gledao kako lik driftuje autobus (bukvalno). Skretao je iz pravca bezanije levo u tosin bunar (ne znam kako se zove ulica nizbrdo, valjda znate za raskrsnicu). Bus kratak neki, ne videh broj koji je. Naravno odmah sam video da ide brzo, i negde na pola krece da ide popreko, vidi se da kliza. Mislis da je usporio? :D Ma jok, gas i kopaj :D

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 7. feb. 2012. u 13:50h

pa to je vozac, on vezba :D a ne oni sto su fini i primerni a kad krene blago klizanje koje se lako hvata ne znaju sta da rade i naprave tezak zijan..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan utorak, 7. feb. 2012. u 14:30h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 7. feb. 2012. u 14:02h

dule0911 piše:Tacno, kako sam se smorio juce kad je ispred mene lik sa privatnikom brze startovao na snegu, bar do 30, ne moz' da ga stignes :D

Salu na stranu, ima stvarno pacijenata i za volanom busa, juce sam gledao kako lik driftuje autobus (bukvalno). Skretao je iz pravca bezanije levo u tosin bunar (ne znam kako se zove ulica nizbrdo, valjda znate za raskrsnicu). Bus kratak neki, ne videh broj koji je. Naravno odmah sam video da ide brzo, i negde na pola krece da ide popreko, vidi se da kliza. Mislis da je usporio? :D Ma jok, gas i kopaj :D

Sent using Tapatalk
A šta kažeš a one vozače mini buseva što se trkaju sa kolima? meni se jedan nakačio na vrat na potezu do Braće Jerković. Naravno,u krivini ostane,ali vidim ja da me neprirodno stiže brzo posle toga dobrih par kilometara. I ja rekao,da vidim jel sam paranoičan i dodam gas, kad tip zamnom. Maximalno. Dake,ne štedim aute uopšta,a on pristiže vrlo brzo. Ne znam šta je bilo sa putnicima. Možeš misliti kako ga je šikao kad me i pored stajanja na stanici on kasnije pristiže. to mi je i skrenulo pažnju. Bolesnik.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 7. feb. 2012. u 14:23h

Nema ništa ljepše nego kada bus ide u mali drift na raskrsnici. :D
Ne brini to je sve dobre, neće taj isklizati. Ne mora da ide brzo, dovoljno je i 50 na sat, ali pošto je zadnja vuča i dosta snage ide to u drift. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 7. feb. 2012. u 14:31h

ja bih uveo da svi vozaci prodju obavezan kurs 'voznja u klizavim uslovima' koji je obavezan uz zimsku opremu i da vazi samo godinu dana..ako nista bar da smanje strah koji ih paralise da u tom momentu ucine nesto sto moze biti jako bitno..

mbole
Poruka: 14984
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 7. feb. 2012. u 14:37h

Narod je nacisto odlepio ovih dana.

Ne znam kako i zasto, al umislili su da je mnogo bolje ici kolovozom nego trotoarom (trotoari su uglavnom ocisceni, a i tamo gde nisu, ima ipak vise prtine nego sto su kolotrazi).
Pri tom valjda zamisljaju da vozaci mogu ko Dusko Dugousko, da bace sidro i zaustave se u nanosekundi.

Jos kad im trubnes sa 50-tak metara (ne lezanje na sireni, samo kratak "trut" koliko da te cuje da dolazis, posto sa kapuljacom nabijenom preko usiju ne bi cuo ni Boing 747 da mu se priblizava), svi se nesto kao iscudjavaju "sta ti je, zar ne vidis da JA idem, sta ti uopste trazis na kolovozu sa tim kolima"?

Juce gledam devojcicu u Vojvode Stepe kako ladno iskace pred autobus, misleci valjda da on moze da se ukopa, da ce da se smrzne kad NJU vidi, anihilira ili ne znam vec sta da izvede. Druga 50 metara dalje, mrtva ladna obilazi parkiran auto tako sto izadje na kolovoz, iako je ociscen trotoar sa druge strane. Bus je promasio za 5cm.
Djak pesak :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 7. feb. 2012. u 14:43h

Jel ovako da ih obučavaju? :D

[youtube][/youtube]
Slika

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 7. feb. 2012. u 14:46h

@milan
Eh, mnogo stvari bi trebalo i po trenutnom zakonu da se nauci pre sedanja za volan pa niko to ne uci i svi polazu ili preko veza ili na srecu, nazalost...

Finci valjda imaju te opsezne testove za voznju po klizavom, i obuka im traje nesto nenormalno dugo, tipa godinu - godinu ipo.

Mene ipak najvise fasciniraju oni sto su uplaseni. Takvi ljudi, koji imaju strah od voznje na snegu, prave nepotrebno guzve. Ne pricam o onima koji sporo voze, i ja sam jedan od tih, vec onima koji idu brzinom pesaka. Ili nemaju zimske gume pa ne zele da rizikuju, ne znam sta je, ali bas preteruju pojedini.

Juce dok sam cekao na red kod vulkanizera dolazi covek da mu stavi dve "nove" gume koje je nasao negde. Samo nije siguran da li su zimske ili ne, pa da vulkanizer proveri. On uzme gume iz gepeka, ono TG621, nit nove po godini proizvodnje niti po sari, niti zimske :D Imaju oko 4-5mm i vulkanizer mu kaze pa nisu ti bas ovo gume za sneg, i onda skine sneg sa prednjih guma da vidi kakve su mu na autu. Ljudi moji, pa ono je strasno. Tigar sigura kojoj su krenule da se vide zice! Slik guma, nema nimalo sare, katastrofa. Kako je taj covek kocio po ovom vremenu nije mi jasno. Tako da je za njega TG621 naravno nova i odlicna guma. Jos mi posle vulkanizer kaze da nema ni plocice, koci sa onim matalom sto drzi kocionu oblogu.

Ljudi ne shvataju koliko rizikuju, i hoce po svaku cenu da idu kolima. A o neociscenim automobilima sto imaju tonu snega na sebi i prosipaju ga usput drugima na soferku, necu ni da pricam, vise sam prestao da se nerviram oko istih.

@mbole
A joj pesaci. Ovde kod mene ima jedna nizbrdica, gde i kad ides prvom pitanje je da li mozes za 10m da stanes, prosto je tako nezgodan nagib. I ja se spustam, logicno lagano, oni idu po sred kolotraga i ja kocim naravno. 3 puta u spustu od 100m sam morao da stanem bukvalno iza njih jer nisu hteli da se sklone dok im se ne priblizim na 10cm. Ja uvek kao pesak ulazim u sneg, jer znam koliko je teze voziti auto nego hodati po ovom vremenu. Svi pesaci koji se tako ponasaju su ili ljubomorni sto ti ides autom a oni moraju peske, ili prosto nikad nisu vozili auto po klizavom i snegu da bi znali koliko ti treba da stanes. I svi imaju taj stav "kako ti smes meni da sviras, ili da mi smetas u pesacenju". :/
Fiesta!!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 7. feb. 2012. u 14:51h

A sta pricati o pametnim ljudima koji ciste sneg ispred svoje kuce/cega vec tako sto ga bacaju na ulicu,i to posebno vole u krivinama da rade,cisto da se ne bih koprcao kad se slupam. Raskanta ja sirenu,al ne vredi..svi u cudu,i pesaci i vozaci koji voze po sred puta,pa ja moram da stanem da ne bih poginuo..i tako,a vi kako te? cekicko

mbole
Poruka: 14984
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 7. feb. 2012. u 14:57h

Ma nije pitanje da li moram, pitanje je da li mogu da stanem.

Mogu ja da budem ljubomoran do besvesti i nazad, al ako ce moja guz*ca da nastrada...
Tako da ja bezim u sneg ne zbog razumevanja za vozace, vec iz prostog razloga sto su moje noge vrlo neravnopravne u borbi sa tonom i kusur gvozdja :)
Djak pesak :)

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 7. feb. 2012. u 15:03h

Ludnica sa pesacima, sneg zatrpao ulice i odjednom je ceo grad jedna velika pesacka zona :D ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 7. feb. 2012. u 15:15h

a posle vi slobodno po meni kad plasim pesake :D

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 7. feb. 2012. u 15:28h

Mislis cunjeve, tako ih ja zovem ovih dana :D ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Odgovori

Povratak na „Svaštara“