Carape za auto
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Re: Carape za auto
Ja sam prošle sezone gledao SAT-ovu emisiju o ovome.Testirali su lance, čarape i nekakvu mrežu.Tada su čarape dobile dobru ocenu kao i lanci, a mreža je bila najlošija.Možda zavisi i od proizvođača čarapa.Bilo bi dobro da još neko prezentira svoje iskustvo sa čarapama.One deluju privlačno, mala težina, lako se postavljaju, malo mesta zauzimaju.
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
Ma problem je sto kratko traju , drzo se iscepaju u odnosu na cenu koliko kostaju . . . Glupo je bacati svake godine po 70e , osim ako neko ima para da rasipa. . .
Ja sam isto tada gledao, video si da je biln problema da su se carape na nekoliko mesta pocepale na kraju . . .
Inace taj efekat se postize i vezanjem obicnog konopca oko tocka kroz rupice na tocku u vidu precaga . Zato je besmisleno pucati pare na te carape. . .
Ja sam isto tada gledao, video si da je biln problema da su se carape na nekoliko mesta pocepale na kraju . . .
Inace taj efekat se postize i vezanjem obicnog konopca oko tocka kroz rupice na tocku u vidu precaga . Zato je besmisleno pucati pare na te carape. . .
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
obican kanap prosniran oko felne i gume pomaze.ali to je alternativa.panduri to ne priznaju kao zimsku opremu,na zalost
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- DULEmajstor
To stoji . . .
Svima je poznato kolko su panduri pametni . . .

Svima je poznato kolko su panduri pametni . . .

- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Kako mozes da prosniras kanap oko gume kroz felnu? A da ne zakacinje malo po kocionim kljestima? 
I kako god, ja ostajem pri koriscenju carapa. Meni su extra. Imao sam i taj sprej ranije (nista ne valja) i lance.

I kako god, ja ostajem pri koriscenju carapa. Meni su extra. Imao sam i taj sprej ranije (nista ne valja) i lance.
Poslednja izmena: alekco, na dan ponedeljak, 2. jan. 2012. u 20:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Pančevac
@alekco ja sam jedared probao to na sieri,doduse pozadi imala dobos i celicne felne. 

- alekco
Ma ja sam cuo za urbanu legendu, da je neko progurao parcice lanaca kroz felne i to kao sastavio sa srafom i maticom. Kao omce. Na tri mesta. Krenuo i otkinuo kljestaPančevac piše:@alekco ja sam jedared probao to na sieri,doduse pozadi imala dobos i celicne felne.

Da se ne lazemo, najbolji lek za sneg je lopata

- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ja znam da na Focusa sa 14" felnama ne moze kanap da prodje nikako.
Izmedju kljesta i felne ima mesta da se provuce papiric, i to je to...
Izmedju kljesta i felne ima mesta da se provuce papiric, i to je to...

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Poslednja izmena: milan_gt, na dan utorak, 3. jan. 2012. u 14:54h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Lale
- Domacin foruma
Lanac ćeš brže montirati od ovog zmijolikog čuda (potrebne su dve plastične šelne,ključ,sečice da skineš šelne... i prodje zima-otopi se sneg)

- milan_gt
a jesi ti kad montirao lance? 
ovde montiranje po tocku ne traje duze od 3min tako da ne znam sta je tu toliko dugo

ovde montiranje po tocku ne traje duze od 3min tako da ne znam sta je tu toliko dugo

- alekco
- Lale
- Domacin foruma
@milan: da ja sam vežbao da montiram lanac koji imam iz razloga da mi to ne bude prvi put na putu.Prvo sam ga montirao na rez. točku-da vidim kako to ide, podesio ga (što ne bih mogao na putu prvi put nikako),potom na montiranom i iz nekoliko puta savladao tehniku.Sada to ide brzo.
@Aleco: izgleda da ni sve čarape nisu istog kvaliteta.
@Aleco: izgleda da ni sve čarape nisu istog kvaliteta.
- milan_gt
onda ces onu spravicu montirati za minut, jos ne ostecujes ni felne ni ratkapne..mada mislim da su lanci i dalje neprevazidjeni..
- Lale
- Domacin foruma
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jel neko od vas probao ekseruse?
Uglavnom je ovde mladja generacija pa ih ne pamte (zabranjene su kod nas jos negde sredinom 70-tih). Mada po selima u mom kraju ih voze samo tako, a ako negde ima snega i leda ima ga tamo (Savnik).
Nisu za bas dubok i rastresit sneg, tu su lanci neprevazidjeni, ali za utaban sneg ili za led... zakon.
Uglavnom je ovde mladja generacija pa ih ne pamte (zabranjene su kod nas jos negde sredinom 70-tih). Mada po selima u mom kraju ih voze samo tako, a ako negde ima snega i leda ima ga tamo (Savnik).
Nisu za bas dubok i rastresit sneg, tu su lanci neprevazidjeni, ali za utaban sneg ili za led... zakon.
Djak pesak 

- DULEmajstor
A kad izadjes na asfalt sa ekserusama . . . sta cemo onda , nema snega cele zime , vec dve-tri nedelje u proseku . . .
Na asfaltu bolje u tom slucaju da parkiras auto i nastavis peske , kako ne bi zavrsio u kanalu. . .

Na asfaltu bolje u tom slucaju da parkiras auto i nastavis peske , kako ne bi zavrsio u kanalu. . .

- Wellisha
-
- Poruka: 499
- Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 17:49h
..ja sam ih vozio ali na ujakovom kadetu po Ivanjici jer sam mu ih ja i nabavio iz Švajcarske komplet na felnama.
Da su bučne po asvaltu jesu ali i da sam bar duplo brži (do 60km/h) od onih sa lancima je tačno.
Smejem se kada upadnem u sneg i prolazim pored ujakovih komšija što čuče sa buljom u snegu i montiraju lance
ali mi se smrzne osmeh kada se setim da treba sesti u Sierru koja bez obzira na nove vintere nema ekseruše već stare (mlitave) lance u gepeku.
..da budem iskren posle dve zime ostalo mu je 30% eksera u gumama jer ga je mrzelo da ih menja po asvaltu a i da uspori jer pri svakom prelasku preko 60 km/h ispadne po koji.
..čarape nisam imao prilike da probam s'obzirom na cenu neverujem da ću još par zima imati priliku a do tada će verovatno patentirati neke što na daljinac ili senzor same izlaze iz ratkapni !

Da su bučne po asvaltu jesu ali i da sam bar duplo brži (do 60km/h) od onih sa lancima je tačno.

Smejem se kada upadnem u sneg i prolazim pored ujakovih komšija što čuče sa buljom u snegu i montiraju lance

..da budem iskren posle dve zime ostalo mu je 30% eksera u gumama jer ga je mrzelo da ih menja po asvaltu a i da uspori jer pri svakom prelasku preko 60 km/h ispadne po koji.

..čarape nisam imao prilike da probam s'obzirom na cenu neverujem da ću još par zima imati priliku a do tada će verovatno patentirati neke što na daljinac ili senzor same izlaze iz ratkapni !

..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 

- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jel si ti nekada video takve gume ili pricas napamet?DULEmajstor piše:A kad izadjes na asfalt sa ekserusama . . . sta cemo onda , nema snega cele zime , vec dve-tri nedelje u proseku . . .
Na asfaltu bolje u tom slucaju da parkiras auto i nastavis peske , kako ne bi zavrsio u kanalu. . .![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema takvih problema. Nisu to eksercine od santimetar, vise lice na nitne, i iz gume viri mozda svega milimetar. Na asfaltu se to jednostanvo utisne nazad u gumu, tako da vozis normalno. Jedino sto su mnogo bucne.
Djak pesak 

- alekco
10 cm leda i poprilican uspon. 4 Zimske gume Dunlop...ma ni da makne. Carapice....i odoh jaaa
- m1kac
- Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h
pepeo je zakon

- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Bem ti cenu za te lance nove generacije, 270 FUNTI!
http://www.exeros-technologies.com/mita-snow-chains
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- Wellisha
-
- Poruka: 499
- Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 17:49h
..čekaj naši šaneri da ih provale
, biće pred božić i kod nas na buvči za 100 jevreja !!!

..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 

- alekco
Dokle ces jos da padas???? 

- Pančevac
cini mi se da je tek u zaletu tj. kao da tek hvata zalet