Varenje glave motora!
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 55
- Član foruma od: ponedeljak, 2. feb. 2009. u 22:26h
Re: Varenje glave motora!
Moj majstor je nasao glavu za 150e, dao mi broj telefona otpada i rekao da je kupim-mi zvali oni rekli da imaju samo sa karburatorom (ne znaju ni sta imaju) i ne uzmemo je! Odneli smo kod majstora kojeg hvale do nebesa, kazu ako ti je neko zavari on ce... Odneli-zavlacio mesec dana i zavario. Samo sto je sic ventila poremetio pa sada zvecka i ne otvara/zatvara kako treba i sljaka na 3 cilindra. Dobicu novac nazad ali sam izgubio vreme i moracu novi dihtung i natezac spanera da uzmem... jbg skuplje je uvek bilo jeftinije
Pun gas pa polako...
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
...aleluja...
- pavke_88
- Poruka: 209
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h
Ja sam imao isti problem, skoro sam ga i resio time sto sam kupio odgovarajucu polovnu, od Scorpion-a, i sada ne trosi ni kap vode, kao ni temperaturu sto ne dize... Ovu moju sto mi je ostala sada planiram da sredim, ali koliko sam procitao u ovoj tvojoj temi, nikako se ne isplati varenje niti slicni potezi jer je posle skuplji dar nego mar... Meni je pukla na trecem cilindru, a opet sam cuo da to ljudi vare sa nekim tecnim metalom, pa mi je delovalo da to cak i sam mogu da odradim, sad vise nisam ni pametan... Za ove agregate sam cuo da su neunistivi sto se tice donjeg dela, a sto se glave tice, puca kao balon, samo li se malo pregreje... Ima li neko savet kako da se obezbedim da mi se ovaj problem nikada vise ne desi, da li da izbacim u kabinu poseban prekidac za ventilator, pa da ga rucno upalim ako nesto zataji ili neki drugi predlog??? Ako me jos jednom zadesi ovakav maler, finansijski to sigurno necu podneti...
Pozdrav svim fordasima 

Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21562
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
metalni dihtung glave nabavi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- batarihter
- Poruka: 473
- Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h
Koji su "simptomi",kada naprsne glava???I kako moze da se vidi da je naprsla??Samo skidanjem glave ili?????
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
naprslina se spolja obicno ne vidi,(obicno pucaju na onom delu koji naleze na blok motora, i uglavnom oko siceva gde leze ventili, mada nije pravilo), a kad se glava skine i onda je ponekad tesko uocljiva golim okom. hidro test pokaze pukotinu odmah (naravno kad je glava skinuta). simptomi naprsle glave mogu biti razliciti- visoka temp motora, mesanje vode i ulja, veliki pritisak u sistemu za hladjenje (izbacivanje vode na cepu za dolivanje, ponekad i na izduvnoj grani), trokiranje, smanjenje performansi i jos dosta toga, ali mislim da su ovi naj cesce..
- pavke_88
Mislim na pucanje glave, da li nju mogu posebno da zastitim, osim redovnog i dobrog odrzavanja rashadnog sistema? Da li tu glavnu ulogu obavlja dihtung ili opet nesto trece? Simptomi pucanja glave kod mene su bili nabijanje vazduha u sistem, mehurici kada otvorim cep na boci, dizanje temperature i gubljenje rasladne tecnosti... Koliko sam uspeo da procitam ovde do sada, to su potpuno identicni simptomi i crkavanja dihtunga, stoga nemas pouzadniji nacin da utvdis nego skidanje glave, pa da molis Boga da prodjes samo sa dihtungom... Ja nisam bio te srece ... 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
tako, je zaboravih da napisem u prethodnom postu.. sumnja uvek prvo ide na dihtung glave, prilikom zamene istog, preporucljivo je , (da ne kazem obavezno) izvrsiti i testranje glave na pukotine, kao i njeno ravnanje (pozeljno)
- pavke_88
Ja moju nisam ni imao potrebe da hidro testiram, pukotina je bila toliko uocljiva da mi umalo oko nije isterala
Naravno, nakon svakog skidanja hidro test obavezno, jer se neretko javljaju pukotine koje se ni pod lupom ne mogu videti, a posledice mogu biti jako udarne po dzepu