Zakasneli redovan servis 1.8 tdci?
Moderator: Dragomir
- zx3
- Poruka: 297
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Zakasneli redovan servis 1.8 tdci?
Kupio sam nov auto u Grandu, Focus 1.8 tdci prvi servis mi je bio na 12 000 km. Danas sam prao auto i video da na vratima imam nalepnicu Grand motorsa gde piše sledeći servis na 22 000km. E sad , problem je što sam ja već prešao 25 000 km i treba drugog da idem na put nekih 2000 km. Inače na prvom servisu mi nisu ništa rekli kad da dodjem sledeći put, a ja sam se vodio po servisnoj knjižici prvi na 1 god. i 20 000 km a drugi na 40 000 km i 2 god. u principu svestan sam da je to nerealno i da bi trebalo pre da se obavi ali nisam mislio da će da skrate na 10 000km. Jel ima neko iskustva da li će ovi u Grandu da mi prave problem i da nisam ja malo više preterao i produžio servisni interval, da li da odložim put ili ne.
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Zakasneli redovan servis 1.8 tdci?
Koliko ja znam servisi su na 20000 km ili godinu dana ako prekrsis bilo koje od ova dva gubis garanciju
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Pa zovi i napravi se lud, nemoj da kazes koliko si presao, kao ne znam pise na 20 000 ja sam tako razumeo, kada ja treba da radim, jel to moze na 20 000 sta kazu u fordu na to, pa ako nemoze, ja sad nisam nisam tuu, jel mogu neki kilometar da zakasnim, itd, ili vrati negde kilometar sat i bas te briga 

- zx3
Hvala na savetima, ja sam bio na putu i vratio se,praviću se lud, a i autu ne fali ništa, tako da mi garancija i ne treba, a redovan servis se ionako plaća. Nego već sam prešao 15 000 km i mislim da je to previše, bez obzira što piše u servisnoj 20 000km, šta vi mislite na kojoj kilometraži treba da se radi servis?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja bih radio na 15k posto je nov auto, ili 10k ako oces da budes siguran bas da ce da traaaje 
20k i meni deluje mnogo, za bilo koji auto. Iako oni kenjaju o long-life uljima i slicno, na kraju krajeva se svede da je to reklama i da samo hoce da te privuku sa velikim servisnim intervalom jer ces "ustedeti", ali mogu da se kladim da ce duze da traje auto koji je cesce servisiran.

20k i meni deluje mnogo, za bilo koji auto. Iako oni kenjaju o long-life uljima i slicno, na kraju krajeva se svede da je to reklama i da samo hoce da te privuku sa velikim servisnim intervalom jer ces "ustedeti", ali mogu da se kladim da ce duze da traje auto koji je cesce servisiran.
Fiesta!!
- zx3
Hvala na savetima, vozio sam auto na servis, naravno pravio sam se lud, i ništa nije bilo, još su me pitali da li namerno hoću da radim ranije servis, a prešao sam 15 000, izgleda da ona nalepnica na vratima je onako bez veze.
E sad imam drugi problem ne vezan za servis, da ne otvaram novu temu, pre mi se kad, kad, dešavalo, da na oko 1800 obrtaja, pri konstantnom gasu auto trza, dodam gas vuče normalno, ubrzavanje je normalno iz nižih u više obrtaje, ne oseti se to trzanje, ali ako vozim na 1800 obrtaja dešava se da trza. Auto se dosta vozi po gradu ne brže od 50 na sat i dosta kreni stani, upali ugasi. Da nisam zagušio motor, ili je u pitanju nafta, sipam na OMW-u ali to kod nas mislim da ništa ne garantuje. Bio sam skoro u BG-u na servisu i ništa nisu pronašli ,šta mislite , da ne pucam opet za BG a da je neka trivijalna stvar u pitanju.
E sad imam drugi problem ne vezan za servis, da ne otvaram novu temu, pre mi se kad, kad, dešavalo, da na oko 1800 obrtaja, pri konstantnom gasu auto trza, dodam gas vuče normalno, ubrzavanje je normalno iz nižih u više obrtaje, ne oseti se to trzanje, ali ako vozim na 1800 obrtaja dešava se da trza. Auto se dosta vozi po gradu ne brže od 50 na sat i dosta kreni stani, upali ugasi. Da nisam zagušio motor, ili je u pitanju nafta, sipam na OMW-u ali to kod nas mislim da ništa ne garantuje. Bio sam skoro u BG-u na servisu i ništa nisu pronašli ,šta mislite , da ne pucam opet za BG a da je neka trivijalna stvar u pitanju.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
mozda je crevo od turbine, gumeno, ima malu ruicu, proveri