neki Mondeo MK3
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: ponedeljak, 20. feb. 2012. u 20:28h
Re: neki Mondeo MK3
@Lale

... nemoj se puno opterecivati sa podacima i potrosnjom i mogucim kvarovima,tako neces nikad kupiti auto,nego ti uzmi auto koji ti se se svidja,pa da platis jagnjetinu da ubijes sve moguce malere
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Potpis na Laletov post.
Ne bih se slozio sa vecinom vezano za Mondeo Mk3 sto je shakal napisao, to sto je on gledao lose primerke ne znaci da je auto u globalu los - mislim na TDCI. I ja sam prilikom potrage nailazio na leseve od TDCIa koji su na oko izgledali i isli savrseno, ali to nije poenta, da ne sirim dalje.
@shakal
Zamajac crkava na svima, nema to veze sa TDCI-em koliko god ti mislio da ima veze.
Dalje, prvo proveris da li je stvarno turbina crkla na tom autu pa posle iznosis tvrdnje. To sto si ti primetio kod ta 3-4 jeste da im je puklo crevo za vazduh do intercoolera koje kosta manje od 50e. Naravno da onda ni turbina ne moze da nabije pritisak jer ga nabija u prazno. Taj tzv. "problem" je poznat i nije nikakav veliki kvar u pitanju, prosto guma vremenom u toku rada od savijanja i naprezanja pukne. I pogodi, ista stvar se desava i na TDDI samo mozda nije u pitanju isto crevo...
To bi bilo kao da sam ja otisao da gledam Mondea i naisao na 10 primeraka TDCIa sa 6 brzina kojima menjac ulazi tesko u prvu brzinu i rikverc i onda rekao da Mondeo mk3 ima ocajan menjac i da im je to problematicna stvar koja crkava na 200 000km. A u stvari se tako ponasa taj auto od prvog dana, i nema veze sa time koliko je presao i kakvo mu je ulje u menjacu.
Zato je najbolje oterati auto kod dobrog majstora na pregled, a ne bez iskustva uspostavljati dijagnoze kako je to nekom autu mana ili je los i treba ga zaobici...
Ne bih se slozio sa vecinom vezano za Mondeo Mk3 sto je shakal napisao, to sto je on gledao lose primerke ne znaci da je auto u globalu los - mislim na TDCI. I ja sam prilikom potrage nailazio na leseve od TDCIa koji su na oko izgledali i isli savrseno, ali to nije poenta, da ne sirim dalje.
@shakal
Zamajac crkava na svima, nema to veze sa TDCI-em koliko god ti mislio da ima veze.
Dalje, prvo proveris da li je stvarno turbina crkla na tom autu pa posle iznosis tvrdnje. To sto si ti primetio kod ta 3-4 jeste da im je puklo crevo za vazduh do intercoolera koje kosta manje od 50e. Naravno da onda ni turbina ne moze da nabije pritisak jer ga nabija u prazno. Taj tzv. "problem" je poznat i nije nikakav veliki kvar u pitanju, prosto guma vremenom u toku rada od savijanja i naprezanja pukne. I pogodi, ista stvar se desava i na TDDI samo mozda nije u pitanju isto crevo...
To bi bilo kao da sam ja otisao da gledam Mondea i naisao na 10 primeraka TDCIa sa 6 brzina kojima menjac ulazi tesko u prvu brzinu i rikverc i onda rekao da Mondeo mk3 ima ocajan menjac i da im je to problematicna stvar koja crkava na 200 000km. A u stvari se tako ponasa taj auto od prvog dana, i nema veze sa time koliko je presao i kakvo mu je ulje u menjacu.
Zato je najbolje oterati auto kod dobrog majstora na pregled, a ne bez iskustva uspostavljati dijagnoze kako je to nekom autu mana ili je los i treba ga zaobici...
Fiesta!!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
@Lale i Dule
Shakale, jedan dobronameran savet koji ćeš, nadam se, razumeti na pravi način...
Ne sumnjam ja u tvoju nameru da hoćeš da pomogneš nekome i da želiš da naučiš što više o automobilima. Ali za to treba vremena i iskustva koje ti još uvek nemaš, bez obzira što pišeš ˝govorim ovo iz iskustva˝...
Pa i sam si skoro postovao temu gde si mislio da si aktivirao nekakvu opciju da ti auto ide kao automatik, a pritom si samo uspeo da pokreneš dizela bez gasa...
Ja sam više nego aktivan vozač 23 godine, bog te pita koliko stotina hiljada kilometara sam prešao, vozio bog zna koliko automobila - što mojih, što tudjih, što službenih, ali ovde za pomoć nekome postujem samo ono u šta sam siguran zbog prethodnog ličnog iskustva i ono u šta se zbog prirode posla razumem

Shakale, jedan dobronameran savet koji ćeš, nadam se, razumeti na pravi način...
Ne sumnjam ja u tvoju nameru da hoćeš da pomogneš nekome i da želiš da naučiš što više o automobilima. Ali za to treba vremena i iskustva koje ti još uvek nemaš, bez obzira što pišeš ˝govorim ovo iz iskustva˝...
Pa i sam si skoro postovao temu gde si mislio da si aktivirao nekakvu opciju da ti auto ide kao automatik, a pritom si samo uspeo da pokreneš dizela bez gasa...
Ja sam više nego aktivan vozač 23 godine, bog te pita koliko stotina hiljada kilometara sam prešao, vozio bog zna koliko automobila - što mojih, što tudjih, što službenih, ali ovde za pomoć nekome postujem samo ono u šta sam siguran zbog prethodnog ličnog iskustva i ono u šta se zbog prirode posla razumem

- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
totti savet uvek prihvatam pogotovo od ljudi koji imaju iskustva.I da mi neko kaze ko nema iskustva dovoljno mi je da mi neko kaze sta je iskusio i koji je problem imao.Nije da nemam ja iskustva imam iskustva sa benzincima ali sa diesel se susrecem prvi put.Nemam iskustvo od 23 godine kao ti ali veruj mi da sam vise promenio auta nego ti samo sto sam vozio benzince.
Sa diesel se prvi put susrecem tj prvi put posedujem diesel i priznajem da nemam iskustva sa njima.Ja sam samo napisao onako kako je u nemackoj da kada se ovde ne mogu dobri naci i to jos kupujete od nemaca a oni nece da vas slazu nesto u vezi auta ili da precute nesto onda je to to.Ja sam samo realno napisao kakva su stanja mondeo u nemackoj,E sada kada se kupuju ovi iz srbije racunajte da nisu nista bolja naprotiv oni su samo sminkani.
Moj savet je svima koji planiraju da kupuju automobiile sada kada im je to omoguceno bolje je da dodju u nemackoj,belgiji pa neka bolje odavde odaberu neka auta nego da ih neko laze dole.Kada bude dosao ovde videce zaista kakvo je mondeo ovde,i jos jedna informacija od aprila se ocekuju da svi automobili dosta pojeftine cak moza i duplo jer je ovde skoro u svim gradovima zabranjeno ulazak u centru grada sa zutom plaketom(Euro 3)Tako da ce se uskoro prodavati za bagatelu.
Toliko od mene pozz
Sa diesel se prvi put susrecem tj prvi put posedujem diesel i priznajem da nemam iskustva sa njima.Ja sam samo napisao onako kako je u nemackoj da kada se ovde ne mogu dobri naci i to jos kupujete od nemaca a oni nece da vas slazu nesto u vezi auta ili da precute nesto onda je to to.Ja sam samo realno napisao kakva su stanja mondeo u nemackoj,E sada kada se kupuju ovi iz srbije racunajte da nisu nista bolja naprotiv oni su samo sminkani.
Moj savet je svima koji planiraju da kupuju automobiile sada kada im je to omoguceno bolje je da dodju u nemackoj,belgiji pa neka bolje odavde odaberu neka auta nego da ih neko laze dole.Kada bude dosao ovde videce zaista kakvo je mondeo ovde,i jos jedna informacija od aprila se ocekuju da svi automobili dosta pojeftine cak moza i duplo jer je ovde skoro u svim gradovima zabranjeno ulazak u centru grada sa zutom plaketom(Euro 3)Tako da ce se uskoro prodavati za bagatelu.
Toliko od mene pozz
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ovo je Mondeo karavan, tamno sivi automatik sa svetlom kozom, ghia, 17" felne, iz Beograda, registrovan, sa BG auto placa?Ljubo piše:a sta mislite o ovom primerku:
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... tomatik/#9
kontam ako moze da dokaze odradjene servise i malo mu spustim cenu....
Ako je to taj, mogao sam da zakljucim da je dobro ocuvan, ali posto su mi prodavali pricu da je auto savrsen, prav kao strela, u prvoj farbi... bla, bla, da ne duzim, a primetim da je menjano levo krilo, otisao sam odmah, i nisam se dalje interesovao. Nema nikakvih problema sto je krilo menjano, nisam mogao tamo da provalim jel udaran ozbiljnije, ili je nesto sitno bilo, poenta je u tome da me on laze, i da onda ne mogu dalje da gledam auto kod njega, jer ce slagati mozda i za sve ove servise.
Kako su mi rekli, zamenjeni su svi kaisevi, auto se vozi od decembra, tad je registrovan, i da pozurim sa kupovinom tog auta (ako budem hteo), jer ce brzo otici posto odavno nisu imali tako dobrog.
Auto stoji na oglasima vec oko 2 meseca.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Zato sam ti i napisao onoshakal_86 piše: Sa diesel se prvi put susrecem tj prvi put posedujem diesel i priznajem da nemam iskustva sa njima.

A ja dizele uopšte ne komentarišem jer takodje nemam neko iskustvo sa njima.
Da ne trujemo više temu čoveku, njemu trebaju saveti i pomoć

- Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Druze a sto ti lepo ne kupis NOV auto na kredit? Jeste uzeces neki manji auto ali nema da te boli glava. Imas garanciju, prvi si vlasnik, tacno znas sta, kako... Kao sto rece Ford: Najbolji auto je nov auto 

...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Naravno da je najbolji: za njega, jer on treba da ti ga prodaZorole piše:Kao sto rece Ford: Najbolji auto je nov auto

Djak pesak 

-
opet ja.
2.0 16v 145ks, po cars-dati sledecih karakteristika:
http://www.cars-data.com/en/ford-mondeo ... specs.html
potrosnja: 8l / 100km
cena bmb95: 135,00 din/l
trosak goriva na 100km: 1.080,00 din
cena malog servisa: ?
cena velikog servisa: ?
izgledni veci troskovi: ?
- pumpa goriva ? (verovatnoca, cena zamene)
- uljne karike ? (verovatnoca, cena zamene)
- ugradnja plinske instalacije i atestiranje: cca 500e ?
2.0 tdci 130ks, po cars dati sledecih karakteristika:
potrosnja 5,8 l/100km
cena ed: 139,00 din/l
trosak goriva na 100km: 806,20 din
- plivajuci zamajac ? (verovatnoca, cena zamene)
- dizne ? (verovatnoca, cena zamene)
- ?
zajednicki (moguci) startni troskovi:
- prva reg. sa tablicama i saob: cca 31.000,00 din, cca 300 eur
- gume 205/55 R16, cca 80-100 eur x 4 = 320-400 eur
- ?
razlika na ime potrosnje goriva (benzin - dizel):
- 273,80 din/100km
- 2.738,00 din/1.000km
- 27.380,00 din/10.000km u korist tdci motora
ako se ugradi plin, (70 din/l, potrosnja 10l/100km plina):
- 106,20 din/100km
- 1.062,00 din/1.000km
- 10.620,00 din/10.000 km u korist plina
... hmmm, po ovome, plin pocinje da se isplacuje nakon cca 50.000km, ili ako neko vozi 10.000km/godisnje, tek nakon 5 godina.
izgleda da ako se ne planira duze druzenje sa autom, treba dobro iskalkulisati sta je pametno.
sa druge strane, ubrzana zamena zamajca (cca 500 eur) i eventualno ciscenje/menjanje dizni, bi odmah neutralisao investiciju ugradnje plinske instalacije...
uglavnom, kod kupovine ovog auta, treba u startu odvojiti jos minimum 500 eur da bi uopste seli u auto sa minimalnom sigurnoscu (registracija + veliki servis).
suma sumarum, ako ti je svejedno da li vozis benzinac (sa plinom ili bez) ili dizel, treba samo gledati ukupno stanje vozila.
problem je u tome sto nemas nikakvu garanciju na auto pa se sve svodi na srecu...
eto, samom sebi sam dokazao ono sto ste mi jos na pocetku rekli

2.0 16v 145ks, po cars-dati sledecih karakteristika:
potrosnja: 8l / 100km
cena bmb95: 135,00 din/l
trosak goriva na 100km: 1.080,00 din
- pumpa goriva ? (verovatnoca, cena zamene)
- uljne karike ? (verovatnoca, cena zamene)
- ugradnja plinske instalacije i atestiranje: cca 500e ?
2.0 tdci 130ks, po cars dati sledecih karakteristika:
potrosnja 5,8 l/100km
cena ed: 139,00 din/l
trosak goriva na 100km: 806,20 din
- plivajuci zamajac ? (verovatnoca, cena zamene)
- dizne ? (verovatnoca, cena zamene)
- ?
zajednicki (moguci) startni troskovi:
- prva reg. sa tablicama i saob: cca 31.000,00 din, cca 300 eur
- gume 205/55 R16, cca 80-100 eur x 4 = 320-400 eur
- ?
razlika na ime potrosnje goriva (benzin - dizel):
- 273,80 din/100km
- 2.738,00 din/1.000km
- 27.380,00 din/10.000km u korist tdci motora
ako se ugradi plin, (70 din/l, potrosnja 10l/100km plina):
- 106,20 din/100km
- 1.062,00 din/1.000km
... hmmm, po ovome, plin pocinje da se isplacuje nakon cca 50.000km, ili ako neko vozi 10.000km/godisnje, tek nakon 5 godina.
izgleda da ako se ne planira duze druzenje sa autom, treba dobro iskalkulisati sta je pametno.
sa druge strane, ubrzana zamena zamajca (cca 500 eur) i eventualno ciscenje/menjanje dizni, bi odmah neutralisao investiciju ugradnje plinske instalacije...
uglavnom, kod kupovine ovog auta, treba u startu odvojiti jos minimum 500 eur da bi uopste seli u auto sa minimalnom sigurnoscu (registracija + veliki servis).
suma sumarum, ako ti je svejedno da li vozis benzinac (sa plinom ili bez) ili dizel, treba samo gledati ukupno stanje vozila.
problem je u tome sto nemas nikakvu garanciju na auto pa se sve svodi na srecu...
eto, samom sebi sam dokazao ono sto ste mi jos na pocetku rekli

... nemoj se puno opterecivati sa podacima i potrosnjom i mogucim kvarovima,tako neces nikad kupiti auto,nego ti uzmi auto koji ti se se svidja,pa da platis jagnjetinu da ubijes sve moguce malere
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
niti ce ti na benzin trositi 8 a ni na plin 10..
-
a ni na naftu 5,8
sve to stoji, ali radi uporednog prikazivanja odnosa, nisam hteo niti jednu fabricku cifru da menjam.
sve to stoji, ali radi uporednog prikazivanja odnosa, nisam hteo niti jednu fabricku cifru da menjam.
- milan_gt
na naftu ce trositi litar vise dok ce na benzin trositi 3 vise..
-
neka bude tako, nebitno.
mozes li dopisati cenu malog i velikog servisa za svoj auto?
nadam se da ce i neki benzinac da upise iste cifre.
mozes li dopisati cenu malog i velikog servisa za svoj auto?
nadam se da ce i neki benzinac da upise iste cifre.
- milan_gt
mali servis moze da te kosta od 6-13.000 u zavisnosti koje ces filtere i ulje..
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
evo ja cu, cena zamajca 450 evra, 5 brzina, 6brzina druk skuplji za 130 evra, cena za beniznac 800 za petobrinac i to je ?
cena zamena karika na benzincu, koje imaju fabricku gresku mogu da kostaju kao pumpa i dizne i zamajac i sve zivo da ti pocrka na dizleu, stim sto za tdci imas delova i delova, i pocinje cena naglo da pada zbog polovnih i zamenskih delova, uzgred meni trosi tdci 5,1 l po bordu kombinovano, ako hoces da te uverim dodji pa sipaj nefte videces da je tako, neka je i 6 l za dve tone u fulu 130 ks nije mnogo
mali servis kosta 9200 sa delphi delovima za prvu ugradnju, znaci ulje filter nafta ulje vazduh i kabine, naravno ima lanac velikog servisa nema, ono bas na 600 000 ako se cuje, i kada bi sve zivo menjao lanac lancanike i ruke350 400 evra sa rukama, ali to je tesko ko radio...
cena zamena karika na benzincu, koje imaju fabricku gresku mogu da kostaju kao pumpa i dizne i zamajac i sve zivo da ti pocrka na dizleu, stim sto za tdci imas delova i delova, i pocinje cena naglo da pada zbog polovnih i zamenskih delova, uzgred meni trosi tdci 5,1 l po bordu kombinovano, ako hoces da te uverim dodji pa sipaj nefte videces da je tako, neka je i 6 l za dve tone u fulu 130 ks nije mnogo
mali servis kosta 9200 sa delphi delovima za prvu ugradnju, znaci ulje filter nafta ulje vazduh i kabine, naravno ima lanac velikog servisa nema, ono bas na 600 000 ako se cuje, i kada bi sve zivo menjao lanac lancanike i ruke350 400 evra sa rukama, ali to je tesko ko radio...
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Zato sto si ti racunao da ugradis plin na dizela.Ljubo piše:ako se ugradi plin, (70 din/l, potrosnja 10l/100km plina):
- 106,20 din/100km
- 1.062,00 din/1.000km
-
....hmmm...da, u pravu si.
38.000 din /10.000km bi se na trosak goriva ustedelo raacunato u odnosu benzin / plin.
predjes 15.000km i vec se jeftinije vozis.
ona kalkulacija je vazila kada bi investicija ulaganja u plinsku instalalciju sustigla trosak goriva koje ima nafta, a ona je 10.620,00 din /10.000km.
odnosno, cca 50.000km i vozis se jeftinije nego na naftu.
ako se planira voznja auta u dužem periodu ili vecoj kilometrazi od ove od 50.000km, po ovome je prednost na kombinaciji benzin/plin.
da se razumemo, kalkulacija ne uzima u obzir ostale troskove eksploatacije (dizne, zamajce, karike itd.)
38.000 din /10.000km bi se na trosak goriva ustedelo raacunato u odnosu benzin / plin.
predjes 15.000km i vec se jeftinije vozis.
ona kalkulacija je vazila kada bi investicija ulaganja u plinsku instalalciju sustigla trosak goriva koje ima nafta, a ona je 10.620,00 din /10.000km.
odnosno, cca 50.000km i vozis se jeftinije nego na naftu.
ako se planira voznja auta u dužem periodu ili vecoj kilometrazi od ove od 50.000km, po ovome je prednost na kombinaciji benzin/plin.
da se razumemo, kalkulacija ne uzima u obzir ostale troskove eksploatacije (dizne, zamajce, karike itd.)
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pa naravno,plin ce uvek biti najjeftiniji prevoz. A sto ne bi ti npr,kupio benzinca,odradio mu karike i vozio se ko covek? Znaci uracunas to u trosak odmah i to je to. Mozda mi se cini,ali kao da malo vise naginjes ka benzinu...
- milan_gt
naginje i to dobro.. 

-
cuvene uljne karike, neka se javi bilo ko sa foruma sa 2.0 motorom i ovim problemom i da ga je resio zamenom istih.darko darko piše:evo ja cu, cena zamajca 450 evra, 5 brzina, 6brzina druk skuplji za 130 evra, cena za beniznac 800 za petobrinac i to je ?
ekstra za veliki servis, tj. ne postojanja istog za mondea.
to sam potpuno ispustio iz vida.
da li je lanac isao u sve modele mk3?
i na kraju, nisam hteo i nemojmo da se ovo pretvori u jos jednu raspravu oko benzinaca i dizelasa.
samo gledam koje su prednosti i mane jednog i drugog.
nemam predrasuda ni prema jednom, a vozio sam oba.
Poslednja izmena: Ljubo, na dan petak, 24. feb. 2012. u 23:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dule0911
-
Problem je samo sto kad se rade karike to nije bas isplativo pa onda i isplativost plina pada u vodu kad se na servis motora pukne masa para 
Najbolje bi bilo da trazis malo duze, i nadjes primerak koji je presao stvarno malih 100k npr, ugradis plin i vozis se. Koliko sam razumeo, neces auto zadrzavati previse dugo kod sebe, tako da mi ovo dodje kao najlogicnija opcija. Jedino sto ces malo duze traziti takav primerak, ali jbg...
Svi Mondeo mk3 imaju lanac, i dizeli i benzinci. Jedino nisam siguran za 2.5 v6 i 3.0 v6, ali mislim da te ti motori ne zanimaju
Meni je potrosnja oko 7L za isti auto, ali ja vise vozim gradsku voznju od Darka.
@darko
Ne znam zasto ljudi misle da ako motor ima lanac da ga nikad ne treba menjati i da veliki servis "ne postoji".
Gledao sam u klizace koji su skinuti sa tranzita 2004-2005to godiste, motor isti kao TDCI u Mondeu (sa 125ks), veliki servis je radjen kad treba po knjizici. Tacnije, malo ranije, na 240k km - prvi vlasnik, tacna je kilometraza. Bili su fino pojedeni, ne znam kako neko moze mirne glave da tako vozi dok ne stane...
Da se razumemo, trosak od 350-400e na svakih 250k je smesan i mislim da niko ne treba da pravi tu tzv. "ustedu", bar ne ako planira da auto zadrzi na duze staze. Samo kad sracunas koliko bi zupcastih promenio za to vreme, izadje na slicno/isto, ako ne i jeftinije. Bar ne mislis na svako malo, kad treba da menjas zupcasti
Mene to ceka kroz nekih 10-15k km (ja cu produziti sa 250k na 260k
) i nije mi zao, kad znam da sledeca takva investicija ide tek na 500k 

Najbolje bi bilo da trazis malo duze, i nadjes primerak koji je presao stvarno malih 100k npr, ugradis plin i vozis se. Koliko sam razumeo, neces auto zadrzavati previse dugo kod sebe, tako da mi ovo dodje kao najlogicnija opcija. Jedino sto ces malo duze traziti takav primerak, ali jbg...
Svi Mondeo mk3 imaju lanac, i dizeli i benzinci. Jedino nisam siguran za 2.5 v6 i 3.0 v6, ali mislim da te ti motori ne zanimaju

Meni je potrosnja oko 7L za isti auto, ali ja vise vozim gradsku voznju od Darka.
@darko
Ne znam zasto ljudi misle da ako motor ima lanac da ga nikad ne treba menjati i da veliki servis "ne postoji".
Gledao sam u klizace koji su skinuti sa tranzita 2004-2005to godiste, motor isti kao TDCI u Mondeu (sa 125ks), veliki servis je radjen kad treba po knjizici. Tacnije, malo ranije, na 240k km - prvi vlasnik, tacna je kilometraza. Bili su fino pojedeni, ne znam kako neko moze mirne glave da tako vozi dok ne stane...
Da se razumemo, trosak od 350-400e na svakih 250k je smesan i mislim da niko ne treba da pravi tu tzv. "ustedu", bar ne ako planira da auto zadrzi na duze staze. Samo kad sracunas koliko bi zupcastih promenio za to vreme, izadje na slicno/isto, ako ne i jeftinije. Bar ne mislis na svako malo, kad treba da menjas zupcasti

Mene to ceka kroz nekih 10-15k km (ja cu produziti sa 250k na 260k

Fiesta!!
-
Da, to je taj.dax92 piše:Ovo je Mondeo karavan, tamno sivi automatik sa svetlom kozom, ghia, 17" felne, iz Beograda, registrovan, sa BG auto placa?Ljubo piše:a sta mislite o ovom primerku:
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... tomatik/#9
kontam ako moze da dokaze odradjene servise i malo mu spustim cenu....
Ako je to taj, mogao sam da zakljucim da je dobro ocuvan, ali posto su mi prodavali pricu da je auto savrsen, prav kao strela, u prvoj farbi... bla, bla, da ne duzim, a primetim da je menjano levo krilo, otisao sam odmah, i nisam se dalje interesovao. Nema nikakvih problema sto je krilo menjano, nisam mogao tamo da provalim jel udaran ozbiljnije, ili je nesto sitno bilo, poenta je u tome da me on laze, i da onda ne mogu dalje da gledam auto kod njega, jer ce slagati mozda i za sve ove servise.
Kako su mi rekli, zamenjeni su svi kaisevi, auto se vozi od decembra, tad je registrovan, i da pozurim sa kupovinom tog auta (ako budem hteo), jer ce brzo otici posto odavno nisu imali tako dobrog.
Auto stoji na oglasima vec oko 2 meseca.
ekstra mi se svidja na slikama, ali je cenovno na zalost van domasaja.
jedna od skrivenih zelja mi je i automatski menjac, pa se ovo totalno uklapa.
Elem, da li je moguce da je karavan samo 7cm duzi od limuzine?
na slikama izgleda mnogo nezgrapniji i mnogo veci...
- dule0911
-
Moguce je, cini ti se samo zbog takvog oblika. Inace su veoma slicnih dimenzija.
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9931
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Ljubo,nemoj se puno opterecivati sa podacima i potrosnjom i mogucim kvarovima,tako neces nikad kupiti auto,nego ti uzmi auto koji ti se se svidja,pa da platis jagnjetinu da ubijes sve moguce malere
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Al' ce neko da se ugoji dok je u Srbiji... 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()