Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Skorpio 2,9

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Spenser
Poruka: 17
Član foruma od: petak, 31. jul 2009. u 17:45h
Kontakt:

Skorpio 2,9

Poruka od Spenser » subota, 1. avg. 2009. u 14:50h

Slika
Slika
Moj ljubimac.Nedavno sam ga kupio tako da nisam još skoro ništa radio na njegovom izgledu.Ne planiram ništa posebno,verovatno farbanje i beli migavci(naravno da prave ideje za budženje očekujem od vas).
Treba da mu se odradi kilometar sat i obrtomer koji ne rade te molim članove koji su imali ovakvih problema da mi pomognu(može savetom,delovima,finansijski...).
Za sada koristim navigaciju da bih znao koliko idem i priznajem da me to zamara,sitni brojevi,a izostaje onaj osećaj koji pruža kazaljka kad počne da se penje.
Ubačen je plin i pošto paušalno obračunavam kilometražu mogu samo da pretpostavim da mu je potrošnja ispod 13 litara po gradu(ako je Ruma grad ;) )
Kad sam već otvorio temu može neko i da mi kaže njegova iskustva o prelasku granice bez atesta za plin,pošto se dosad kod mene na plin samo kuvalo pa nemam iskustva sa tom vrstom goriva.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Skorpio 2,9

Poruka od dule0911 » subota, 1. avg. 2009. u 15:01h

Zanimljiva boja, ako planiras farbanje onda obavezno i branike u istu boju :)
Fiesta!!

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » subota, 1. avg. 2009. u 15:11h

Verovatno ću tako i da uradim.Imam neke ideje za boju i za konačan izgled auta samo da rešim neke sitnice koje sam već naveo u prethodnom postu.

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » subota, 1. avg. 2009. u 18:08h

Da branike i retrovizore u boju auta i podmladices ga za 10 god :D
Sto se sata tice daj sliku da vidim koji je jel mehanicki il elekrtonski
Ja sam svoj upravo konvertovao na sajlu i sve radi a tek presao oko 3000km od nule :D
Slika

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » subota, 1. avg. 2009. u 18:47h

Scorpio 696 piše:Da branike i retrovizore u boju auta i podmladices ga za 10 god :D
Sto se sata tice daj sliku da vidim koji je jel mehanicki il elekrtonski
Ja sam svoj upravo konvertovao na sajlu i sve radi a tek presao oko 3000km od nule :D
Tebe sam čekao da se javiš :D .Onaj tvoj je mnogo lep i moraću mnogo toga da ti ukradem što se tiče izgleda.Sat sam rasturio malopre i vidim da je elektronski.Blagim akanjem po spojevima instalacije proradio mi je obrtomer,ali mnogo je ružan jer su brojevi izgrebani.
Tražim gde sam video sliku obrtomera pa da ga štampam i ubacim,moram to još večeras da uradim.

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » subota, 1. avg. 2009. u 18:58h

http://rapidshare.com/files/261452671/Sat.rar.html
Evo ti link za cajgere imas obe vrste.
A4 - print ready

Ako je elektronski brzinomer stampana plocica treba da se menja ili ako se razumes u elektriku neki deo na njoj ali to je problem 100%

Kada budes rasklapao nemoj kazaljke da skidas ni pod razno!!
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 1. avg. 2009. u 19:49h

Ma sta ce ti brzinomjer, tvoj Scorpio je HiTec, preko satalita mjeris brzinu. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » subota, 1. avg. 2009. u 20:33h

Spasio si me ovim linkom.Sramota me,ali moram da pokažem šta sam bio stavio .
Setio se ja da sam onomad razbio jednog Kawu i između ostalog ostali i delovi sata.Skinuo ploču gde pokazuje broj obrtaja i nabudžio na škorpiju.
Slika :D
Slika lol
Srećom pre nego sam ga sastavio video sam da si mi odgovorio i uradio original(svaka čast druže,za ovo ti sledi pivo i pljeskavica).
Inače još nisam video lakše skidanje satova nego što je kod skorpia.Ako neko ima da proda ovakve satove,ipak bih da ih promenim,budženje ploče bi mi verujem pojelo živce za duže vreme.

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » subota, 1. avg. 2009. u 20:46h

Iosis piše:Ma sta ce ti brzinomjer, tvoj Scorpio je HiTec, preko satalita mjeris brzinu. :D
Ima ih i koji su kompjuter ubacili,ja sam za njih semenka. :D

SASA77
Poruka: 161
Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h

Poruka od SASA77 » nedelja, 2. avg. 2009. u 02:28h

Daj neku sliku enterijera i motora. Inace ovako na prvo gledanje je ok.

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » nedelja, 2. avg. 2009. u 11:51h

Obrtomer do 13000,vrh,svidja mi se ;)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 2. avg. 2009. u 13:46h

Sad ce da bude cepanja do 13k orbt. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » nedelja, 2. avg. 2009. u 15:27h

Obrtomer od mog pokojnog kawasakija je pokazivao do 14 000,ali sam broj 14 izbušio zbog kazaljke.Ploča je mnogo debela pa je zapinjala kazaljka,tako da sam ga vratio u originalno stanje.

sima16v
Poruka: 11
Član foruma od: subota, 18. jul 2009. u 13:13h

Poruka od sima16v » nedelja, 2. avg. 2009. u 15:36h

Mmmmmm 13 soma mmmmm :D

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » nedelja, 2. avg. 2009. u 15:45h

Slike motora .
Slika
Slika-Neki će opet reći Stelt tehnologija,ali nije.To je moj budž za štelovanje dotoka vazduha u filter.Gumena creva sam morao iznutra ojačati čeličnim cevima prečnika 60 mm jer pri davanju jačeg gasa su se creva spljoštila.Ima li neko rešenje za kompletnu kutiju filtera vazduha ?Ova mi je trajala nedelju dana i poklopac je već pukao.
Unutrašnjost je klasična,ništa još nisam menjao sem one jučerašnje operacije na kilometar satu.
Slika
Stavio sam jedino kiciške papučice.Slika
Poslednja izmena: Spenser, na dan subota, 8. avg. 2009. u 18:07h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Stefan148

 
Poruka: 2447
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » nedelja, 2. avg. 2009. u 15:47h

u kakav karburator, covek?
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21532
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 2. avg. 2009. u 15:50h

Nemoguće je naštelovati 2.9 EFI da radi na običan venturi plinski uređaj... može ali sa kompromisima tipa ako želiš da ide normalno računaj abnormalnu potrošnju...

Ako želiš normalno da troši... računaj da će da ide auto malo brže od Yuga 45 sa odvrnutim plinom :D

Jedino rešenje za plin ti je sequent uređaj... koji košta oko 800-900 eur za šestaka.

Ili jednostavno eliminiši plin i vozi ga na benzin...
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » nedelja, 2. avg. 2009. u 16:04h

stefan148 piše:u kakav karburator, covek?
Hteo sam da kažem štelovanje dovoda vazduha u filter.
što se tiče gasa u mom autu,jebemliga koji je.Boca je poljska,isparivač lovato.Ne troši mnogo,vozio sam ga 150 km/h na novosqadskom auto putu.Tek sam ga bio kupio i to je bila probna vožnja,mislim da je bilo pola gasa.Posle toga sam mu promenio gume i saštelovao vazduh i planiram uskoro da ga poteram pun gas tek da vidim koliko može.

rokki
Poruka: 188
Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h

Poruka od rokki » nedelja, 2. avg. 2009. u 18:13h

Spenser piše:Slika
Slika
Moj ljubimac.Nedavno sam ga kupio tako da nisam još skoro ništa radio na njegovom izgledu.Ne planiram ništa posebno,verovatno farbanje i beli migavci(naravno da prave ideje za budženje očekujem od vas).
Treba da mu se odradi kilometar sat i obrtomer koji ne rade te molim članove koji su imali ovakvih problema da mi pomognu(može savetom,delovima,finansijski...).
Za sada koristim navigaciju da bih znao koliko idem i priznajem da me to zamara,sitni brojevi,a izostaje onaj osećaj koji pruža kazaljka kad počne da se penje.
Ubačen je plin i pošto paušalno obračunavam kilometražu mogu samo da pretpostavim da mu je potrošnja ispod 13 litara po gradu(ako je Ruma grad ;) )
Kad sam već otvorio temu može neko i da mi kaže njegova iskustva o prelasku granice bez atesta za plin,pošto se dosad kod mene na plin samo kuvalo pa nemam iskustva sa tom vrstom goriva.
imam ti ja i obrtomjer i kilometar sat...ako ima neki način da ti se to pošalje, ja ću ti to rado poklonit. naime, ja sam iz zenice, pa ako kad budeš blizu, javi.

rokki

Poruka od rokki » nedelja, 2. avg. 2009. u 18:33h

Spenser piše:Slike motora .
Slika
Slika-Neki će opet reći Stelt tehnologija,ali nije.To je moj budž za štelovanje dotoka vazduha u karburator.Gumena creva sam morao iznutra ojačati čeličnim cevima prečnika 60 mm jer pri davanju jačeg gasa su se creva spljoštila.Ima li neko rešenje za kompletnu kutiju filtera vazduha ?Ova mi je trajala nedelju dana i poklopac je već pukao.
Unutrašnjost je klasična,ništa još nisam menjao sem one jučerašnje operacije na kilometar satu.
Slika
Stavio sam jedino kiciške papučice.Slika
ja ti imam savjet, a na tebi je da li ćeš me poslušat. vozim istog scorpia već 12 godina, 2.0i 85kw, tako da znam o čemu govorim. pošto ćeš ga farbat, nemoj u neke kontrastne boje (crvene, žute,bijele...). moj je ofarban u sivi metalik kojeg nema niko, a šifra farbe je 1914 standox boja, mislim da je slovo C na kraju, nisam siguran. karambolke, felge, lajsne oko prozora, retrovizore, kvake na vratima i gepeku sam obojio farbom koju sam sam napravio uzevši 2dcl boje koja mi je ostala od farbanja i crnog nitro laka kojeg sam dodavao dok nisam dobio željeni ton, a to je dobra tamno siva metalik boja. naravno, na kraju sve prelakiraš bezbojnim. o onim pedalama koje si stavio, moram dat kritiku jer se ne uklapaju u ovo auto. to nije sportski auto i sve što staviš na taj fazon stvara samo utisak kiča. elegancija i snaga su odlike ovog auta. ja sam još poskidao plastične lajsne sa vrata i prednjih blatobrana. staviću slike pa da vidiš o čemu se radi. jel ti radi tempomat? ja sa svojim nikad nisam imao problema.

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » nedelja, 2. avg. 2009. u 19:16h

Najverovatnije da sutra poslepodne putujem za Banja Luku(bez atesta za plin pošto mi je prioritet da se kurtališem žene na neko vreme :-) ).
Ako imaš načina da me presretneš negde bilo bi lepo da se vidimo i razmenimo iskustva(i kilometar sat).
Mislim da ću da ga farbam u neku jako tamnu boju,verovatno crno jer mi je tako najelegantniji.Papučice nisu postavljene da budu večno tamo,prihvatam savet i vraćam gumenjake.
Lajsne ću i ja poskidati pošto su u lošem stanju.Tempomat mi radi( za divno čudo radi mu sve sem sata).
Hvala na pomoći svima,spreman sam da čujem još korisnih predloga,zato raspalite. :P

rokki

Poruka od rokki » ponedeljak, 3. avg. 2009. u 08:42h

Spenser piše:Najverovatnije da sutra poslepodne putujem za Banja Luku(bez atesta za plin pošto mi je prioritet da se kurtališem žene na neko vreme :-) ).
Ako imaš načina da me presretneš negde bilo bi lepo da se vidimo i razmenimo iskustva(i kilometar sat).
Mislim da ću da ga farbam u neku jako tamnu boju,verovatno crno jer mi je tako najelegantniji.Papučice nisu postavljene da budu večno tamo,prihvatam savet i vraćam gumenjake.
Lajsne ću i ja poskidati pošto su u lošem stanju.Tempomat mi radi( za divno čudo radi mu sve sem sata).
Hvala na pomoći svima,spreman sam da čujem još korisnih predloga,zato raspalite. :P
ako ti se da navrati do zenice...evo broj: 063655421.

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 3. avg. 2009. u 17:25h

Citajuci ove vase probleme sa plinom , dosao sam na ideju da se napravi restriktor koji drzi konstantan vakum pre leptira za gas , nesto kako karburatori kod motorcikla , kako se povecava protok gasova tako se otvor siri ...
Princip je da se koristi jos jedan letir ili siber pre mesaca , koji ima par rupica i kak ovazduh prolazi preko njih , stvara se vakum , sto brze prelazi , veci je vakum .Vakum deluje na membranu , koja otvara leptir ili siber i smanjuje brzinu gasova oko rupica .... Na ovom principu rade karbovi od motorcikla ...

Spenser
Kontakt:

Poruka od Spenser » nedelja, 9. avg. 2009. u 19:13h

sibi"]Sprenio sam ja klapnu (leptir) koji bi stajala ispred filtera.
Servo motoric kad sam na benzinu ide u otvoreno, a kad predjem na plin u zadati polozaj (neki polu zatvoren). Samo sto to jos uvek stoji na stolu a ne na autu.

Baš bih voleo detaljnije da opišeš tvoj izum,deluje interesantno.
Danas sam se opet igrao sa satovima.
Slika Slika
Ideju sam ukrao od člana Skorpio 696 i samo malo izmenio.

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 9. avg. 2009. u 20:37h

Lepo lepo . :D
I ja sam moj izmenio
Slika
Slika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“