Ugradnja filtera za vazduh
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ugradnja filtera za vazduh
Prijatelji,sta se radi sa iberlaufom kad se ugradi pecurka?Ostaje li on otvoren da smrdi ili se pravi neki "bypass"?
- Stefan148
-
- Poruka: 2447
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- popovicvl
Re: Ugradnja filtera za vazduh
Jel pod bypass-om podrazumevas da se nakaci na usisnu gumenu cev iza protokomera?
Jos jedno pitanje.Sta i cemu sluzi taj manji filter za iberlauf kad je otvoren?Jer otvoren sa i bez filtercica on vise nicemu ne sluzi,zar ne?
Jos jedno pitanje.Sta i cemu sluzi taj manji filter za iberlauf kad je otvoren?Jer otvoren sa i bez filtercica on vise nicemu ne sluzi,zar ne?
- Stefan148
-
- Kontakt:
da, negde iza protokomera napravi nesto da udenes iber, to bi bilo najbolje. a ove filtercice ni ja nesto ne gotivim i nisam bas upucen, ali koliko sam skapirao sluzi da te gasove precisti pre nego sto izadju.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ajde uslikaj motorni prostor i pokazi nam tvoju nedoumicu...

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Stefan148
-
- Kontakt:
- popovicvl
OK,skapirao sam.Kad budem slikao stavicu sliku pa cu postaviti.
Cela zbrka mi je sto pecurka ide na crevo usisa,kutija filtera ostaje otvorena (skinut gornji deo-nepotreban),a iber ostaje ucackan u donji deo kutije.
Da ga ostavim otvorenog,sigurno ce smrdeti u kolima kad pustim ventilaciju.Namesticu ga na usisno crevo.
Evo jednog filmica sto sam snimio.Mozda on pomogne.
Cela zbrka mi je sto pecurka ide na crevo usisa,kutija filtera ostaje otvorena (skinut gornji deo-nepotreban),a iber ostaje ucackan u donji deo kutije.
Da ga ostavim otvorenog,sigurno ce smrdeti u kolima kad pustim ventilaciju.Namesticu ga na usisno crevo.
Evo jednog filmica sto sam snimio.Mozda on pomogne.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Moze jedan savet... ako si stavio pecurku a nemas nikakvu predgradu ili nikakav dovod hladnog vazduha na nju.
Slobodno je baci i vrati fabricki filter i kuciste... ne dobijas nista tom konfiguracijom... samo gubis jer ti pecurka usisava vruc vazduh od motora
Slobodno je baci i vrati fabricki filter i kuciste... ne dobijas nista tom konfiguracijom... samo gubis jer ti pecurka usisava vruc vazduh od motora

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Upravo tako, bez dovoda hladnog vazduha sa pecurkom dobijas samo zvuk i gubis snagu motora. A za iberlauf kako ga zovete, izvuci crevo da visi ispod motora i uvuci parce sundjera u njega. Nece smrdeti pa nece smetati. Ako ga povezes sa usisom mislim da neces resiti problem samo mozes uljnim gasovima zaprljati filter ili jos gore dizne.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Type_R
- Poruka: 85
- Član foruma od: četvrtak, 6. nov. 2008. u 12:14h
He, he, ma pusti to crevo neka visi tu u motornom prostoru :lol: :lol: :lol:
Ima tu nekih koji nisu verovali da iber moze da bude tako cist da mozes u usta crevo da stavis, pa su onda skidali onaj separator gore i produvavali ga da vide da nije zapusem :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima tu nekih koji nisu verovali da iber moze da bude tako cist da mozes u usta crevo da stavis, pa su onda skidali onaj separator gore i produvavali ga da vide da nije zapusem :lol: :lol: :lol: :lol:
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
@Type_r
ti to nesto na nas racun
A jel ti zelis da stavis pecurku zbog zvuka?
ti to nesto na nas racun

A jel ti zelis da stavis pecurku zbog zvuka?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- popovicvl
Ne znam da li je pitanje upuceno meni.
Ako me neko pita,samo zbog zvuka.Price oko snage se razvlace od + 0 - 100 KS,pa sumljam u korist ovakvog proizvoda.
Ako me neko pita,samo zbog zvuka.Price oko snage se razvlace od + 0 - 100 KS,pa sumljam u korist ovakvog proizvoda.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Jeste tebi.
Ako hoces zvuk izbusi donji deo kutije filtera za vazduh i drace se isto kao sa pecurkom,a sve ostaje na svom mestu
Ako hoces zvuk izbusi donji deo kutije filtera za vazduh i drace se isto kao sa pecurkom,a sve ostaje na svom mestu
Chip tuning za Ford-ove
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Skini lonce , pa im prodzaraj unutrasnjost nekom stanglom , da dobijhes home-made free flow auspuh . Da vidis kako se dere :mrgreen: . A i brusilica pomaze . Salim se . 2000-3000 din je da ti naprave protocni lonac x broj lonaca i eto ti lepog ( i glasnog ) zvuka .
- popovicvl
koliko moze stavarno kostati izrada izduva sa izduvnom granom 4-2-1,sredni i zadnji lonac,od prohroma?
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Drugari, molim vas za savet. Poceo je da mi trosi dosta plina,a citam ovde da pre dizanja panike treba promeniti filter za vazduh. Da li da zadrzim fabricki ili ugradim ovaj sto imam (na slici). Motor je 1,8, 16v , efi, zetec, 130 ks. Da li se nesto dobija uopste sa ovakvim filterom? (nestalo mi baterije za ostale slike)
Hvala

Hvala

- Markedjani
- Predsednik kluba
Zadrži fabrički... imaš plin kojem ne prija višak vazduha koji bi imao sa tom pečurkom.

- van
- VIP
Dobijes tanji novcanik , satisfakciju da su kupio nesto sto ti izgleda vauuuuuuuuuu , i mozda u daljoj buducnosti unisten MAF , jer se ulje kojim zauljujes filter lepi na usijanu licnu , i moze da je osteti . Valjda dobijes i neki zvuk ... I nista vise . Ako si ocekivao performanse .... 

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
van piše:Dobijes tanji novcanik , satisfakciju da su kupio nesto sto ti izgleda vauuuuuuuuuu , i mozda u daljoj buducnosti unisten MAF , jer se ulje kojim zauljujes filter lepi na usijanu licnu , i moze da je osteti . Valjda dobijes i neki zvuk ... I nista vise . Ako si ocekivao performanse ....
Nisma nista ocekivao, imam tja nov filter, pa rekoh da iskoristim. Dakle, fabricki da kupim novi?
- van
- VIP
Da , ako ti je stalo do motora .