Monde TDCI lupkanje hladnog motora
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: petak, 16. mar. 2012. u 22:58h
- Kontakt:
Monde TDCI lupkanje hladnog motora
Cao. Vozim Mondeo 2.0tdci 96kw 131 ks. imam jedan problem. Kad ga upalim ujutru radi malo losije, i dimi beo dim sve to traje vrlo kratko i prestaje za oko jednog minuta. Ali sve dok motor ne postigne radnu temperaturu cuje se lupkanje ili ti tropkanje iz motora. Bio sam kod majstora i on kaze da su dizne, da se one cuju sve dok se ne zagreje motor. Ovako dizne i pumpu sam uradio pre oko 5000km kod Dragana u stopanji BOSCH servis, I dobio garanciju voleo bih da mi neko kaze dali je imao iskustva s ovim i dali su tacni saveti kao npr sipaj DIZEL D2 ILI TI SIPAJ MALO ULJE U REZERVOAR DA PODMAZE DIZNE???? Sta da radim? Auto je presao 211000km i ovako je sve ok, vuce ne dimi uopste osim kad je hladan, vec sam rekao nisam siguran dali postoji neko sretstvo za dizne ili ti nesto slicno? Zato trazim savet sta uraditi hvala unapred pozzzz
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Monde TDCI lupkanje hladnog motora
Prvo sipas samo ed i nista drugo, i pazi gde sipas, najace po meni na jugopetrolovim pumpama prometnim koji nemaju fransizu, drugo samo preko jedne cetvrtine goriva u rezervoaru da bi se hladila pumpa i da se nepodize mulj sa dna rezervoara, trece filter org ili dobar zamenski cesto (drugacija je tehnogija filtera za ED jer se tesko ovaja voda od ED, ne kao sa D2 slucajem), peto, wut za CR aditiv jenom u servisnom intervalu , sesto nemoze bos da radi delphijeve dizne, vacarnje, najverovatnije, moguce da moze i da ima sve taj servis al nisam cuo to, sedmo-dvotaktol moze, preporucuju al ja nestavljam u CR, stavljao sam u starije, ne bi da ih mastim, osmo, da su dizne-palio bi lampicu u vecim obrtajima i gubio bi snagu, mozda bi i slabije palio, to lupkanje znaci da su verovatno hidro podizaci zezali, neki dok ne nabije pritisak, beli dim ima vise varijanti, zapusen turbina (negde sam procitao bas takav siptom, mada ja bih vozio i nebi se opterecivao ako nepali lampicu, ostalo ispostuj sto sam gore naveo), taj auto prelazi tri puta toliko, mada cisto sumnjam da je to njegova kilometraza, sem da si ga kupio novog, samo nikako nece kao golf dva da pusi beli dim zbog dizni....
-
- Kontakt:
Ovako imao sam problem sa diznama, i palila se ta lampica sto ti kazes! A ovaj servis mi je proporucio fordov servis grand motors iz nisa, jer su nove dizne jako skupe i rekli su mi da idem u stopanji kod dragana da ih servisiram. Tako da nije vacarenje sigurno. Sta mislis da zamenim ulje u motoru i da sipam malo gusce, jel bi to resilo problem do sad sam sipao 5-30 ful sintetik ili nema spasa mora da se menjaju hidro podizaci i koliko to kosta? Auto jeste preso toliko, prvi vlasnik je moj zet iz nemacke, od koga sam ja i kupio ovaj mondeo. A za hladan start cu pokusati da ocistim turbinu daj boze da je to pozzzz Hvala.
- darko darko
Ja kako znam ima dva servisa koja imaju stolove za delphijeve dizne, bg dizel i bt dizel, ostali ili polovne ili nove reparacije nema, ali mozda je taj tip imao viska 80 000 evra da ulozi u to jer ima dosta fordova tamo
Ako sipas gusce ulje, turbina ce pre da ti zapusi a i motor ces pre sjebati sve zivo, kazem ti ako hidro mora de se vidi bese dali curi ulje, za turbinu pusti da malo odradi motor pola minuta pre nego sto ga ugasis, cak i minut ako si bio agresivan na gasu, hladan start nema veze sa turbinom, nego beliom dimom na prvih par minuta rada, zimu je normalno jer se stvara kondez, zato i nebih nista dirao osim ti hidro podizaca, to se vidi koliko je crklo kad se poklopac ventila, ova iskustva sam ti hteo preneti, samo je stara tema sada je na terenu malo drugacija situacija sa cenama
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... a&start=50
za za turbinu ovo
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ne#p175105
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 35&t=11759
koristi malo pretragu, naci ces dosta odgovora na forumu. I nesekiraj se, prati ono sto sam ti napisao za naftu filtere kolicinu, a sto se tice hidropodizaca, to mora na licu mesta majstor da ti zameni, mislim da nisu skupi, imaju cudan rad zbog njih, koliko je njih crklo itd. Za beli dim batali ako je samo kada je ujutru hladno, uzmi wurt aditiv za comonrail obavezno i uzivaj, za turbinu treba majstor za turbo kopresore najbolje da ocisti, ali nemas potrebe, zgazi ga malo da pogori to i pusti ga da se ohladi turbina pre nego sto ugasis, da se ohladi lepo.
Da nije cipovan slucajno ili tako nesto.
imas dragomira blizu bg, on resava sve bez lazne dijagnoze, a i kerektan je do OO, znaci ako prolazis svarti da ti odradi sredi resi pokaze objasni, mora samo da ga vidi, malo je u guzvi isto do OO
, pa nekada je skoro ne dostupan.

Ako sipas gusce ulje, turbina ce pre da ti zapusi a i motor ces pre sjebati sve zivo, kazem ti ako hidro mora de se vidi bese dali curi ulje, za turbinu pusti da malo odradi motor pola minuta pre nego sto ga ugasis, cak i minut ako si bio agresivan na gasu, hladan start nema veze sa turbinom, nego beliom dimom na prvih par minuta rada, zimu je normalno jer se stvara kondez, zato i nebih nista dirao osim ti hidro podizaca, to se vidi koliko je crklo kad se poklopac ventila, ova iskustva sam ti hteo preneti, samo je stara tema sada je na terenu malo drugacija situacija sa cenama
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... a&start=50
za za turbinu ovo
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 35&t=11759
koristi malo pretragu, naci ces dosta odgovora na forumu. I nesekiraj se, prati ono sto sam ti napisao za naftu filtere kolicinu, a sto se tice hidropodizaca, to mora na licu mesta majstor da ti zameni, mislim da nisu skupi, imaju cudan rad zbog njih, koliko je njih crklo itd. Za beli dim batali ako je samo kada je ujutru hladno, uzmi wurt aditiv za comonrail obavezno i uzivaj, za turbinu treba majstor za turbo kopresore najbolje da ocisti, ali nemas potrebe, zgazi ga malo da pogori to i pusti ga da se ohladi turbina pre nego sto ugasis, da se ohladi lepo.
Da nije cipovan slucajno ili tako nesto.
imas dragomira blizu bg, on resava sve bez lazne dijagnoze, a i kerektan je do OO, znaci ako prolazis svarti da ti odradi sredi resi pokaze objasni, mora samo da ga vidi, malo je u guzvi isto do OO

-
- Kontakt:
http://weboglasi.com/imenik/auto-centar ... 93435.html
ovo je servis izvini nije dragan nego goran moja greska raspitaj se malo svi ga hvale radi dugo godina bas... pozdrav
ovo je servis izvini nije dragan nego goran moja greska raspitaj se malo svi ga hvale radi dugo godina bas... pozdrav
Poslednja izmena: BojanM, na dan nedelja, 18. mar. 2012. u 16:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, koristi umesto toga opciju "Uredi".
Razlog: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, koristi umesto toga opciju "Uredi".
- darko darko
Svi ga vole svi ga hvale, a kome odradi dizne trci na forum da sam popravlja
radi bos, a ponekad delphi, verovatno je vrhunski majstor za bosove ali ne za tvoje delphi ili simens dizne....

radi bos, a ponekad delphi, verovatno je vrhunski majstor za bosove ali ne za tvoje delphi ili simens dizne....
- mbole
- Poruka: 14965
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jedino sto nigde ne pise da radi Delphi, a tvoj mondeo nema bosch vec delphi sistem ubrizgavanja.turbo ford piše:ovo je servis izvini nije dragan nego goran moja greska raspitaj se malo svi ga hvale radi dugo godina bas... pozdrav
Usput, bio sam kod Pere (Dmitrovic, na Novoj Galenici) pre desetak dana, i vidim da se lepo ponovio (dva nova stola za CR). Tako da je on treci koji ima cime da radi.
Djak pesak 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ne bi bilo lose da se sipa u rezervoar Wurth aditiv za komonreil motore,malo duza voznja na otvorenom i autoputu pa da se vidi stanje stvari.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Naspi Liqui Molly aditiv i probaj sta ce biti. Ja sipam ovaj
i prezadovoljan sam. Trebalo bi barem da ti rijesi taj belaj sa bijelim dimom ujutru kad je hladan. Ne kosta mnogo da probas.

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
- Kontakt:
ok. Hvala narucicu preko interneta pozzz.