Dakle radi se o Ford mondeu 2.0 tdci 96kw 2004 godiste. Vlasnik sam punih mesec dana

A, da umalo da zaboravim

Verujem da se raspala mojom krivicom, kad sam ga vozio negde oko 100 petom brzinom, i prebacim u nizi stepen, i odjednom samo cujem neko zvizdanje, bas se jako culo, ja mislio prljavstina na krilcima, i nastavio da vozim negde oko 30km i odjednom samo cujem grrrrr, nesto puklo, vidim turbina vise ne reaguje, plav dim iza mene i ja budalamilan_gt piše:ti si extra prosao sa tom cenom i sta je sve zamenjeno na njemu..a prvi put cujem da je turbina tako prsla na mondeu..
Pazi mozda si i u pravu, sa tim uljem sto je u njemu predjeno je 12500 hiljada ( stalno je sipao mobil 5w40, mada ne znam zasto ako mu ide ford 5w30, bar sam ja to sad uzeo ), a auto je stajao sigurno mesec dana u mesto bez voznje, moze biti i da je zbog toga. Ja sam sad uzeo filter vazduha, filter ulja, filter nafte i 6 litara ulja ford 5w30, jedino ne znam koliko stane u njega ?bojcistv piše:Hoce to od loseg ulja takodje. A jos je gore ako se ne mijenja redovno ili ako je auto stajao neko vrijeme pa se izdvoji garez koji onda zacepi sito filter od uljne cijevi sto vodi ulje na turbo. Govorim iz licnog iskustva.....Za turbo je najbitnije da se stavlja dobro ulje i kvalitetan filter vazduha i redovna zamjena.
e tebe sam cekao, kao te sluzi dimenija 195 60 16 na mondeu majketi, ja planiram nju da uzmem za zimski set, ako je sa tim gumam onda je stvarno povoljan, sta mislis pod novim gumama?Ljubavnik1 piše:Sta cu nisam ni znao, ali eto sada znam...koji filter ulja i filter nafte po tvojoj preporuci uzeti ? Iskreno nisam se ni nadao za turbinu, aline spava... Slike cu da okacim cim namestim auto posto mi je kod majstora, a da dobio sam nove gume pireli r17 225/45 sa alu felnama 4kom+ 4 nove zimske mislim da je 195/60 sa celicnim felnama + rezerva skroz nova. Sta vi mislite o ovome da li je to bila dobra kupovina mislim odnos cene sa autom ? tacnije je 12 mesec tj. decembar 2004 mislim da je noviji model onaj redizajn.
Ja godinama koristim iskljucivo sve Boschove filtere. Mozes uzeti i Mann, Purflux, Delphi ili neke poznatijih proizvodjaca. Prosurfaj malo i vidi ko je zastupnik tih marki za Srbiju pa onda ih kontaktiraj i vidi s kojim prodavcima rade tako da se mozes snabdijevati u tim prodavnicama.koji filter ulja i filter nafte po tvojoj preporuci uzeti ?
Na kraju sam ipak ustao i otisao da proverimdarko darko piše:da nije 206 60 15 jedino, ili 205 55 16 je za mondea, velike su mu ako su 16 tice 205 60, a za zimu bi trebalo da su bolje 195 60 16 uze a malo vislje, zbog snega, al nemam OO da stavim prvi, a da neznam kao je dugima sluzila, pa me bas zanima...