Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford focus 1,8tdci karavan

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Buda01
Poruka: 22
Član foruma od: četvrtak, 22. mar. 2012. u 19:57h
Kontakt:

Ford focus 1,8tdci karavan

Poruka od Buda01 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 21:03h

Evo da i ja nesto nasvrljam o njemu

Kupljen u aprilu prosle godine. Odmah po kupovini, problem sa nedovoljnim pritiskom ulja u leru kad je motor dobro zagrejan. Problem je u onom "kolenu" u karteru koje se nalazi na cevi uljne pumpe (ako koga isto bude mucilo, a ovde je bilo par slucajeva). To je sredjeno i vise nema nikakvih problema (bar za sada). Uvezen je iz Italije sa "magicnih" 137.000km (procitao sam jos jedan post gde je uvezen sa istom kilometrazom), tako da... Ko zna koliko je stvarno presao. Mene je do sada dobro sluzio, ruku na srce. Potrosnju sam spustao i ispod 4.3l/100km a jos uvek ni jednom nije presao 6l/100km. Uglavnom vozim na polu-otvorenom putu (izmedju dva "grada") i nesto malo gradske voznje.

Promenjen je i prednji levi lezaj i majstor kaze da je bas utegnut (kad ga provozao). To je sve sto se tice "vanrednih" situacija.

Od pre par dana sam u problemima pa se malo informisem. Razlog: ne moze u rikverc. Ni ugasen, ni upaljen, nikako. Sve ostale brzine rade bez problema. Nista ne zapinje, nikad se nije culo ono "grebanje" pri promeni brzine. Cekam subotu da idem majstoru jer sam nisam u mogucnosti da nesto prekontrolisem kako treba. Ko je radio oko toga, zna koliko je zapetljano :)
Zabrinut sam jer ne znam koliko ce me to "oprziti", ali sta se moze. Da napomenem, jednom mi se desilo da, nakon sto sam vozio nesto brze (u petoj), imao sam mali problem sa izbacivanjem iz iste i kad sam povukao malo jace, izbacilo je. Mesec dana bez problema i u utorak se naslonim na gas i preteram (195km/h) i na tome se zavrsilo. Stigao na odrediste, parkirao (napred), sve OK. Krenem kuci, probam u rikverc, neceeee. Probam ponovo, nece. Malo ga u prvoj navucem na trotoar da me "odbije" i tako izadjem sa parkinga i od tada vozim samo napred. Do subote... A videcemo sta ce tada biti :(

Slike cu okaciti malo kasnije :D

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Re: Ford focus 1,8tdci karavan

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 22:42h

Moj focus je imao istu magicnu cifru...
Buda01 piše: Potrosnju sam spustao i ispod 4.3l/100km
Kako, svega ti? I kako si dobio taj podatak?

Buda01
Kontakt:

Poruka od Buda01 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 23:03h

Pa lepo, sipam uvek pun rezervoar tako da znam koliko predjem i koliko sam goriva nasuo. Potrosnju racunam na nekih 800-1000 predjenih kilometara. Ova cifra mi je bila celo proslo leto, nije nikako presao 5l, a u toku zime je bilo izmedju 5 i 6 litara. Nikako preko

Sto se motora tice, stvarno nemam zamerki za sada. Zimus je bilo -26 i palio je bez problema (iako mi je dva puta smrzao ED5) pa ga je to privremeno bilo onesposobilo

A odgovor na pitanje kako... Pa u fordovom manualu pise da za ekonomicnu voznju saltas na 24km/h u drugu, 40 u trecu, 58 u cetvrtu i 72 u petu, ne pritisces gas previse i ne kocis :D I da, vozis 88km/h :D

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 23:13h

Citao sam to, i to je maltrtiranje motora (saltanje na oko 1400 rpm :suicide: )
A potrosnja ne mora da te cudi, jer je na otvorenom. I ja sam je spustao ispod 5l iako je auto bio natovaren i pun.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Buda01
Kontakt:

Poruka od Buda01 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 23:16h

Pa i pricepim ja njega, ali uglavnom vozim nekih 85km/h (naravno, krseci ogranicenje celom duzinom puta)... Na svakom "punjenju" ide preko 180 bar malo :D Ali pssst, nadam se da ovde nema pandura :)

I da, promasio si. Nije na 1400 vec je u visim stepenima ispod 1750 (ne znam tacno koliko), a u nizim prelazi tu cifru :)

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 22. mar. 2012. u 23:21h

U pravu si, moja greska! :doh:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 23. mar. 2012. u 11:52h

A, onda mi je sve jasno. To za mene nije voznja...

Buda01
Kontakt:

Poruka od Buda01 » četvrtak, 14. jun 2012. u 19:16h

Evo posto sam bio obecao pa nisam ispostovao :)

Slika
Slika
Slika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“