Ovlasceni serviser PREVARANT!
Moderator: ace1
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: petak, 25. nov. 2011. u 12:29h
Ovlasceni serviser PREVARANT!
Pozdrav svima! Da opisem svoj problem najpre: U januaru 2011.god. je na fordu koji je sad u mom vlasnistvu, bivsi vlasnik radio plivajuci zamajac, kao i komplet set kvacila u ovlascenom fordovom servisu, gde je njemu tada objasnjeno da su stavljeni svi novi delovi i to "saks" (koliko sam ga ja razumeo), za cega poseduje i racune. Ja sam se raspitao za te delove te marke i niko nije imao reci hvale za njih. Ja sam auto kupio u septembru mesecu 2011.god. i pre neki dan mi je "zviznuo" zamajac ( da se tako izrazim ), auto nije presao ni 10000km od kada je navodno radjen. Auto sam oterao kod drugog majstora i on mi je pokazao taj zamajac na kom nema nikakva oznaka proizvodjaca, vec samo neki brojevi, kao sifra. Znaci nije ni taj "saks",nego jos nesto gore! Dalje mi je majstor otkrio da korpa i lamela i ostalo nista nije radjeno, a onaj ovlasceni servis je naplatio kao da je postavio novo. E sad posto garancija kod njega vise ne vazi, mene interesuje kome treba da se obratim i da podnesem neku vrstu zalbe, tj. da ukazem kakav prevarant radi a ima fordovu licencu?! Hvala!
P.S. Inace radi se o Ford Mondeu, 2.0tdci, 2002.god.
P.S. Inace radi se o Ford Mondeu, 2.0tdci, 2002.god.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ovlasceni serviser PREVARANT!
Pa reci nam koji je servis u pitanju ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
GRUBIC NS
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Jesi li siguran da su oni ovlasceni?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
Jesam, proverio sam. ima ih na internetu isto moze lako da se proveri.
- BokiRS
- Neizleciv
U Novom Sadu je jedino Grand M ovlasceni servis.
Chip tuning za Ford-ove
-
Ja sam u Grand M i pitao i da ne navodim ko mi je rekao da je Grubic ovlascen, ali ajde to i da zanemarimo, niko mi konkretno ne odgovara na pitanje sta da radim ili to moze tako da prodje,tj. da ovaj vara i dalje?
- BokiRS
- Neizleciv
Jedini zvanicni je Grand m. No nebitno.
U principu ne mozes nista specijalno da uradis. Da je kod njih u servisu skinut menjac i da se tamo na licu mesta videlo mozda bi nesto i moglo.
Ovako mislim da ces nazalost morati da kupis set.
U principu ne mozes nista specijalno da uradis. Da je kod njih u servisu skinut menjac i da se tamo na licu mesta videlo mozda bi nesto i moglo.
Ovako mislim da ces nazalost morati da kupis set.
Chip tuning za Ford-ove
-
Auto treba da bude ubrzo popravljen sta cu pomirio sam se sa tim. Hvala to me je intresovalo samo.
- BokiRS
- Neizleciv
Jbg, tesko je zastiti se od prevaranata.
Chip tuning za Ford-ove
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
zastita od prevaranata iz takvih servisa...jedino da se ode kod Gagija i miran san 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
NA zalost mene to ne cudi kakvih sve prevara ima, ali ne mogu da verujem da si ti svesno sam sebi unistio garanciju i onda pitas ta da radis. Ako sam dobro skapirao. Mislim da neces uspeti nista. 

-
Nisi dobro skapirao. Naravno da sam otisao odmah kod njega i on mi je na to rekao da je proslo vise od godinu dana i da garancija ne vazi.
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Kod kog si sad majstora? Ne znam sta treba da pise na zamajcu ali bi verovatno preko tih sifara ustanovio o cemu se radi, ako je jos uvek originalna lamela i korpa mozda tu imas nekog manevarskog prostora da ih ganjas ako si bas zapeo, mada nazalost sumnjam da ces ista postici
, izreklamiraj ih ovako na jos pokojem forumu ako imas prilike i to je to..

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
najaca kombinacija, jos ima ogromnog iskustva koje mogu ostali samo da sanjajuShomy_ksh piše:zastita od prevaranata iz takvih servisa...jedino da se ode kod Gagija i miran san

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Treba uvesti jedan novi smajli, ali ne znam kako da ga nazovem i da ga objasnim...darko darko piše:najaca kombinacija, jos ima ogromnog iskustva koje mogu ostali samo da sanjajuShomy_ksh piše:zastita od prevaranata iz takvih servisa...jedino da se ode kod Gagija i miran san

- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Aha, oprosti povrsan sam.miodrag NS piše:Nisi dobro skapirao. Naravno da sam otisao odmah kod njega i on mi je na to rekao da je proslo vise od godinu dana i da garancija ne vazi.

A da li si siguran da prethodni vlasnik nije imao neko dil sa tim servisom ( tipa drugari su, kumovi, burazeri ....) pa mu ovi samo napisali neki racun kako bi ovaj imao pri prodaji auta a da mu nisu nista ni radili. I drugo, slobodno pozovi one za zastitu potrosaca da te posavetuju. Ja sam ih jednom prilikom zavao i bili su krajnje ljubazni da i objasnili sve kako i sta. Telefon izguglaj.
Poslednja izmena: m_peki, na dan petak, 30. mar. 2012. u 19:26h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
a ova je bila prava za tebe, bankarka nad bankarkamatotti piše:Treba uvesti jedan novi smajli, ali ne znam kako da ga nazovem i da ga objasnim...darko darko piše:najaca kombinacija, jos ima ogromnog iskustva koje mogu ostali samo da sanjajuShomy_ksh piše:zastita od prevaranata iz takvih servisa...jedino da se ode kod Gagija i miran san

- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako se zaista radi o tome da je ugradjen drugi deo od onoga koji je naplacen (ili da uopste nije ugradjeno nesto sto je naplaceno), onda nije u pitanju garancija, vec se radi o prevari. Kako je vrednost preko 15.000 din, to se goni po sluzbenoj duznosti.
Nazalost to je prilicno tesko dokazati.
Ono sto bih ti preporucio je da se obratis nekom od udruzenja potrosaca ( http://www.apos.org.rs/cms/index.php/sr ... nu-79.html ili pogledaj http://www.potrosac.info/), posto oni najbolje znaju kakva je procedura u ovakvim slucajevima, i mogu da te posavetuju sta da radis i kojim putem da ides.
Nazalost to je prilicno tesko dokazati.
Ono sto bih ti preporucio je da se obratis nekom od udruzenja potrosaca ( http://www.apos.org.rs/cms/index.php/sr ... nu-79.html ili pogledaj http://www.potrosac.info/), posto oni najbolje znaju kakva je procedura u ovakvim slucajevima, i mogu da te posavetuju sta da radis i kojim putem da ides.
Djak pesak 

-
2277625 piše:Aha, oprosti povrsan sam.miodrag NS piše:Nisi dobro skapirao. Naravno da sam otisao odmah kod njega i on mi je na to rekao da je proslo vise od godinu dana i da garancija ne vazi.
A da li si siguran da prethodni vlasnik nije imao neko dil sa tim servisom ( tipa drugari su, kumovi, burazeri ....) pa mu ovi samo napisali neki racun kako bi ovaj imao pri prodaji auta a da mu nisu nista ni radili. I drugo, slobodno pozovi one za zastitu potrosaca da te posavetuju. Ja sam ih jednom prilikom zavao i bili su krajnje ljubazni da i objasnili sve kako i sta. Telefon izguglaj.
-
Nisu u dilu sigurno sad da ne objasnjavam kako sam siguran, ali imamo dva zajednicka prijatelja ja i bivsi vlasnik, tako da znam da je radio. Hvala svima na savetima...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako se ne varam vec je neko imao problema sa Grubicem sto ga cini veoma losim na glasu.
Jedino sto mozes da uradis je da se obratis udruzenjima za zastitu potrosaca
Jedino sto mozes da uradis je da se obratis udruzenjima za zastitu potrosaca
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
jos u ks cujem koliko je dobar, pa koliko je Radenko dobar a slag na tortu i cale... toliko...darko darko piše:najaca kombinacija, jos ima ogromnog iskustva koje mogu ostali samo da sanjaju

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ako ste iz NS i okoline, zavrsite posao kod Pere u Maksim Ford Servis. Imaju radnju i servis tako da je jedina stvar potrebna da se zakaze i doveze auto.
Ako ste iz Srema ili Macve, posao zavrsite u Bagi Ford Servis u selu Glisci na putu izmedju Sr. Mitrovice i Bogatica.
Ako ste iz BGa i okoline idite kod Gagija.
Ako ste iz Srema ili Macve, posao zavrsite u Bagi Ford Servis u selu Glisci na putu izmedju Sr. Mitrovice i Bogatica.
Ako ste iz BGa i okoline idite kod Gagija.