Silen blokovi kod Sierre...
- pavke_88
- Poruka: 209
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h
Silen blokovi kod Sierre...
Da li je normalno da se prednji tockovi pomeraju kada ih malo udarim, nemaju lufta ali se malo kao povijaju napred nazad i to ne bas malo, nego osetno pa mi je to malo zacudilo jer i pri malo jacem kocenju osetim da mi tocak zakaci malo branik, to je gotovo dva santimetra od tocka, pa sumnjam na silen blokove, a ako nisu oni, sta tu jos moze biti? Da napomenem, kod dva majstora za trap sam bio i navodno sto se trapa tice ja sam miram, po njihovim recima, medjutim to u praksi nije tako...
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
Re: Silen blokovi kod Sierre...
podigni tocak pa uhvati rukom levo i desno za gumu i probaj da poguras tocak napred nazad- pa ako se oseti pomeranje ili lupkanje moguce je da ima nesto defektno (sileni spone..). takodje uhvati rukama tocak gore i dole pa vidi ima li lufta- proveri lezaj. pozz
- pavke_88
Radio sam to danas, proveravao sva cetiri tocka i ima jako malo lufta u prednjem desnom tocku, ostali su dobri, sad ne znam sta to moze biti u vezi tog lufta, raspitivao sam se i rekli su mi da ako je lezaj, on se cuje a kod mene to nije slucaj, sad jedino da odradim te silen blokove, jer na trap mi rekli da je sve ok, da nema nista za menjati, sta znam... Ostaje mi samo silen da promenim pa cemo videti da li ce biti bolje... Hvala na savetu... Pozzz

- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Ako sam dobro razumeo
auto na zemlji, rucna dignuta a prednji tocak guras nogom i mrda napred nazad (1-2cm).
Onda prvo proveri spoj balans stangle i ramena tj. guma nije puna nego suplja pa seta. (neka neko gleda u to dok pomeras nogom tocak)

Naizgled deluje kao da balans stangla hoce da proleti kroz rame.
Moze biti svasta ali to se meni desilo.
auto na zemlji, rucna dignuta a prednji tocak guras nogom i mrda napred nazad (1-2cm).
Onda prvo proveri spoj balans stangle i ramena tj. guma nije puna nego suplja pa seta. (neka neko gleda u to dok pomeras nogom tocak)

- pavke_88
Hvala Scorpio 696 provericu spoj balans stangle i ramena, mora da tu ima tog lufta jer ovo pocinje sve vise i vise da smeta tako da cu to morati pod hitno da resim... Ovo sto si obelezio, to su standardni silen blokovi i od 4x4? Ako se ne varam, takve mi je prosle godine majstor stavljao ali kao da nije dalo rezultata, moguce i da su oni dotrajali mada mislim da je perio od godinu dana jako mali da se tako nesto pohaba???

- Aca06
-
- Poruka: 3129
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Kod mene je bilo i do tri centimetra pomeranja napred nazad. Spoj balans stangle i ramena, gume nigde nije bilo ali na mom levom tocku. Tad sam promenio oba ramena i gume u samoj balans stangli. Auto se smirio i nema tresenja prilikom kocenja.Scorpio 696 piše:Ako sam dobro razumeo
Da napomenem da je meni ona velika sajbna koja se nalazi na unutrasnjoj strani balans stangle proletela prema sredini balans stangle tako da nije bilo cvrste veze nego je rame islo napred nazad . Tako da je i one gume u samom srafu ramena pokidao.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ups...pavke_88 piše:a mi je to malo zacudilo jer i pri malo jacem kocenju osetim da mi tocak zakaci malo branik,
Pri kocenju, tocak moze samo da se pomeri unazad u odnosu na auto, to jest da zakaci zadnji rub blatobrana, a nikako branik.
Kad kocis, auto hoce da nastavi da ide unapred u odnosu na tockove, to ce reci tockovi ostaju gde su bili, a auto nastavlja, pa onda nikako ne moze da zakaci branikom, vec jedino moze zadnjim delom blatobrna.
Djak pesak 

- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Ono "4x4 mi je prodavac rekao"
logicno mi je da je puna guma a ne odlivak.
To nazovi rame kod mene je drzalo nedelju dana tj. dok nije doslo na red proveravanje "novo-ugradjenog" dela.
Par stotina dinara je od pune gume (ili trazi 4x4 kako to oni nazivaju)
logicno mi je da je puna guma a ne odlivak.
To nazovi rame kod mene je drzalo nedelju dana tj. dok nije doslo na red proveravanje "novo-ugradjenog" dela.
Par stotina dinara je od pune gume (ili trazi 4x4 kako to oni nazivaju)