Poruka
od Vladan » nedelja, 8. apr. 2012. u 23:41h
Tema je potrosnja. Matematika je oko brzine.
Poenta je da tvrdim da se trosi vise od 5.6l/100Km ako ides 160Km/h, osim ako 160Km/h postignes sa 2500 obrtaja, onda mozda i moze.
Post je editovan ali ne sustina. Naknadno je dodat deo recenice o vetru, preracunata brzina 130 u 134, i konacna redukciju za pezoa (jedina koju sam nasao i koja mozda uopste nije za pomenuti model), po kojoj za 160Km/h je potrebno nekih 4750 obrtaja! Dakle, ne sluzim se takvim trikovima, kao ni emotikonima. Ko je za zezanje, ko je za ozbiljno, njegova stvar.
To nije prava, vec maximalna moguca. A sat ne bi pokazivao vise nego manje. Nema logike da pokaze vise. 1. Nisu idealni uslovi Stepen iskoriscenja nikad nije 1, uvek je manji.;
Edit: mislim da sad kapiram sta hoces da kazes o satu. Otprilike, uslovi pri bazdarenju su idealniji od onih pri voznji, pa ce pokazivati uvek vise nego sto je stvarna brzina. Sa tim se kao slazem, ali ...
Edit: .. nece prikazivati brzinu vecu od one na koju je bazdaren.
2. Gume su veceg obima nego kad je sat bazdaren, znaci predjem veci put za isti broj obrtaja i za isto vreme, znaci idem brze nego sto sat "misli" da idem. Mozda je sve u okviru greske o kojoj si pricao, ali na ovu stranu, a ne na tvoju.
Edit: Tako da kao sto sam vec rekao, ta razlika u uslovima i bazdarenju mora da da gresku vecu od 3% da pokrije moju razliku u obimu guma.
Naravno da je opusteno, i hvala za objasnjenje.