Biciklizam i biciklisti medju nama :)
- dax92
-
- Poruka: 7638
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)
Dule, narucene patike, salju ih u ponedeljak iz Subotice, tako da stizu do kraja sledece nedelje. Nasao sam vec i extra jeftine kombinovane pedale sa plocicama, za 2500 din, nove naravno. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Extra, pa javi utiske, kod mene su samo pozitivni 
I jedan savet, pre nego sto krenes u voznju, probaj u mestu nekoliko (desetina) puta da zakacis/otkacis patiku sa pedale, meni je drugar dao isti savet i dobro sto mi ga je dao, inace bih se polomio da nisam uvezbao
Prosto da naviknes mozak na tu operaciju, a ne da se zbunis kad treba prvi put da skines a vec si stao, i onda padnes 

I jedan savet, pre nego sto krenes u voznju, probaj u mestu nekoliko (desetina) puta da zakacis/otkacis patiku sa pedale, meni je drugar dao isti savet i dobro sto mi ga je dao, inace bih se polomio da nisam uvezbao

Fiesta!!
- dule0911
-
I, koju si gumu uzeo na kraju? 
Videh da si vozio na Adi, pa zato pitam. Ja danas pauzirao i sutra, imam sutra kolokvijum i prekosutra, nema bajsa za to vreme

Videh da si vozio na Adi, pa zato pitam. Ja danas pauzirao i sutra, imam sutra kolokvijum i prekosutra, nema bajsa za to vreme

Fiesta!!
- dax92
-
Odustao sam od Michelin Speedium II, jer se prilicno lako busi, a skocila im je cena na 2500 din po komadu. Kad budem mogao da uzmem Michelin sa trakom od kevlara na gazecoj povrsini, uzimam obe, i ne razmisljam o menjanju gume jedno 20 000km.
Nasao sam Vittora Rubino gume za 16e po komadu. Jako dobra guma, ima jako malu saru, pa je zato i nesto bucnija od onih slikova, i za nijansu se teze vozi, ali sam zadovoljan danasnjom voznjom sa njima.
Otisao sam po bajs do servisa koji je na 12 km od mene, a vratio se kuci sa predjenih 51!
Nisam mogao da odolim da se ne provozam, iako sam posle imao utakmicu, i ko da je trener znao, ostavi me u igri oko 85 min.
Speedium koje sam dobio uz bajs su okacene o klin u potkrovlju, i montiraju se kad krenem u neku bas dugacku voznju. Ispostavilo se da uopste nisam trebao da kupujem nove gume, jer ona nije rasecena unutra.
Michelinka je stvarno laka za voznju, ali trazi samo suvo vreme. Cim ima malo vlage, zna da proklizava, i na stranu, i uzduzno.
Sad samo cekam da mi jave iz MAX sporta da su stigle patike, i da preuzmem, pa po pedale odmah.
Serviser u Capriolu mi kaze da se javim ovima iz BK Partizan, imaju triple pogone za male pare (skinuti sa novih bajseva, jer oni voze samo takmicarski double koji ja imam). Imaju SORA pogone koji meni bas trebaju, pa ako hoce, ostavljam im ovaj Truvativ, jer je dobar pogon, a njima teba 53-39. Valjda cemo uspeti nesto lepo da se dogovorimo.

Nasao sam Vittora Rubino gume za 16e po komadu. Jako dobra guma, ima jako malu saru, pa je zato i nesto bucnija od onih slikova, i za nijansu se teze vozi, ali sam zadovoljan danasnjom voznjom sa njima.
Otisao sam po bajs do servisa koji je na 12 km od mene, a vratio se kuci sa predjenih 51!

Speedium koje sam dobio uz bajs su okacene o klin u potkrovlju, i montiraju se kad krenem u neku bas dugacku voznju. Ispostavilo se da uopste nisam trebao da kupujem nove gume, jer ona nije rasecena unutra.

Sad samo cekam da mi jave iz MAX sporta da su stigle patike, i da preuzmem, pa po pedale odmah.

Serviser u Capriolu mi kaze da se javim ovima iz BK Partizan, imaju triple pogone za male pare (skinuti sa novih bajseva, jer oni voze samo takmicarski double koji ja imam). Imaju SORA pogone koji meni bas trebaju, pa ako hoce, ostavljam im ovaj Truvativ, jer je dobar pogon, a njima teba 53-39. Valjda cemo uspeti nesto lepo da se dogovorimo.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
Za BK Partizan sam cuo i pozitivne i negativne komentare (sto se polovne opreme tj cene iste tice) tako da obrati paznju na to, informisi se na netu koliko bi sta platio pre nego sto odes tamo.
Super za gume, sad imas dva seta pa mozes da menjas po zelji
Inace sam provozao na Planet Bike promociji (ili sta vec bese) u proslu subotu Scott CR1, drumas sa carbon ramom... Kako ono lako ubrzava i postize brzinu, odlicno
Pogotovo u odnosu na MTB. Mada opet za svaki dan nisam siguran da bih samo to mogao da vozim. Znam da je stvar navike, ali polozaj sedenja mi je dosta cudan za duze ture. I naravno udobnost, mada nisam ni mogao da primetim preveliku neudobnost posto sam vozio po Kosutnjaku gde je uglavnom dobar asfalt.
Super za gume, sad imas dva seta pa mozes da menjas po zelji

Inace sam provozao na Planet Bike promociji (ili sta vec bese) u proslu subotu Scott CR1, drumas sa carbon ramom... Kako ono lako ubrzava i postize brzinu, odlicno

Fiesta!!
- dax92
-
Nov SORA srednji pogon je oko 6000 din, Tiagra je 11 000, tako da znam otprilike koliko bi moglo da kosta. Ovaj serviser je radio kod njih par godina, pa zna sta ima tamo, a i on mi rece da nece biti mnogo, tako da bih mogao da mu verujem.
Vittorio su mi skoro kao zimske gume, a Michelin prava letnja, bez sare!
Nego moram opet da zakrpim prednji gumu.
Scott CR1 je cini mi se sa SORA opremom? Oko 70 000 kosta? Veruj mi da bi se brzo navikao na poziciju sedenja na drumasu. Nije uopste toliko neudobno kad malo provalis. A i na njemu imas 3 ili 4 pozicije sedenja, pa mozes da se namestis kako hoces, sto mi se jako svidja.
Kod drumskog bicikla mi se jako svidja sto te za konacnu brzinu samo ogranicava tvoja snaga. Kad vozim 40-ak, i kako poguram jace pedale, on tako ubrzava, bez obzira koji prenos vozim. Kad vozim tom brzinom 1-6 prenos sa visokom kadencom, samo se jos napnem, i za cas dogura 47-48 sto je za obicne patike granicna brzina, zbog kadence. Onda sledi velika sajbna, i vrti dokle god mozes.
Vittorio su mi skoro kao zimske gume, a Michelin prava letnja, bez sare!

Scott CR1 je cini mi se sa SORA opremom? Oko 70 000 kosta? Veruj mi da bi se brzo navikao na poziciju sedenja na drumasu. Nije uopste toliko neudobno kad malo provalis. A i na njemu imas 3 ili 4 pozicije sedenja, pa mozes da se namestis kako hoces, sto mi se jako svidja.
Kod drumskog bicikla mi se jako svidja sto te za konacnu brzinu samo ogranicava tvoja snaga. Kad vozim 40-ak, i kako poguram jace pedale, on tako ubrzava, bez obzira koji prenos vozim. Kad vozim tom brzinom 1-6 prenos sa visokom kadencom, samo se jos napnem, i za cas dogura 47-48 sto je za obicne patike granicna brzina, zbog kadence. Onda sledi velika sajbna, i vrti dokle god mozes.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Ovaj Scott je u pitanju:

Koliko ja znam nije toliko jeftin, ali koliko tacno kosta ne znam. Valjda je model za 2012, ali ga na sajtu planetbike-a ne vidim, vidim samo neki slican proslogodisnji model SCOTT CR1 TEAM CD 20 2011 L za 205.588,01din.

Koliko ja znam nije toliko jeftin, ali koliko tacno kosta ne znam. Valjda je model za 2012, ali ga na sajtu planetbike-a ne vidim, vidim samo neki slican proslogodisnji model SCOTT CR1 TEAM CD 20 2011 L za 205.588,01din.
Fiesta!!
- dax92
-
Moja greska, nisam lepo procitao tvoj post.
Taj SCOTT koji sam pomenuo ima samo krabonsku vilu, pa ne znam kako sam ga povezao sa ovim. Ovaj ne znam koliko kosta, ali je otprilike kao pola mog Focusa.. Vidim da ima Tiagra srednji pogon, pa je i ostatak verovatno isti.
Kako si se snasao sa samaraljkama?!

Taj SCOTT koji sam pomenuo ima samo krabonsku vilu, pa ne znam kako sam ga povezao sa ovim. Ovaj ne znam koliko kosta, ali je otprilike kao pola mog Focusa.. Vidim da ima Tiagra srednji pogon, pa je i ostatak verovatno isti.
Kako si se snasao sa samaraljkama?!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Pitao ljude kako se koriste, oni mi objasnili... To je to, posle nisam imao problema
U principu ista logika kao sa mojim shifterima, samo u drugacijem pakovanju 
Sad sam malo guglao i nasao cenu: http://www.evanscycles.com/products/sco ... e-ec030957
Kad se konvertuje, ispadne malo ispod 2k evra.

Sad sam malo guglao i nasao cenu: http://www.evanscycles.com/products/sco ... e-ec030957
Kad se konvertuje, ispadne malo ispod 2k evra.
Fiesta!!
- dax92
-
"samo" toliko je zbog Tiagre. A bas me cudi sto karbonski ram ima tu opremu. Obicno ko uzima karbonski ram, trazi max performanse, pa samim trazi bar dura ace, ili ultegru...
Da je komplet Ultegra, bio bi blizu 300 000, ako ne i vise.
Bas mi bilo krivo sto nisam mogao da se organizujem prosle nedelje, i da probam neki bajs.

Bas mi bilo krivo sto nisam mogao da se organizujem prosle nedelje, i da probam neki bajs.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- pinokio
- Poruka: 34
- Član foruma od: sreda, 5. okt. 2011. u 22:05h
A sta te kod drugih bicikla ogranicava?dax92 piše: Kod drumskog bicikla mi se jako svidja sto te za konacnu brzinu samo ogranicava tvoja snaga. Kad vozim 40-ak, i kako poguram jace pedale, on tako ubrzava, bez obzira koji prenos vozim. Kad vozim tom brzinom 1-6 prenos sa visokom kadencom, samo se jos napnem, i za cas dogura 47-48 sto je za obicne patike granicna brzina, zbog kadence. Onda sledi velika sajbna, i vrti dokle god mozes.

- dule0911
-
Realno, pinokio je u pravu.
I moj MTB sa ovim prenosom moze da ide oko 50km/h, samo ja te brzine postizem nizbrdo
Ali kad bih imao dovoljno snage na ravnom, i dovoljno cvrsta kolena da ne otpadnu od velike kadence, isao bih i ja "ocas posla" 50km/h 
Mada mene te stvari bas i ne zanimaju, bajs vozim iz razonode i zato sto mi se vozi. Ne da bih postizao brzinske rekorde i slicno. Tako da, kad bih imao drumski bajs vozio bih ga slicnom brzinom samo sa manje ulozene snage.
@pinokio
Kad znas da li ti je lanac potrosen? Imas onaj merac za istrosenost ili meris sam?
Nasao sam ovo na netu: http://www.kronowit.com/bicycling/chainstretch.html
Ne znam da li je merodavno za sve lance. Po ovome, nov lanac ima 30.48cm izmedju 12 linkova, a za zamenu je kad se istegne za 1/16 incha tj 1.6mm. Moj sam merio zadnji put kad sam ga cistio, imao je 30.6mm (tacnije nesto ispod, 30.57-30.58). Sto bi znacilo da imam jos pola milimetra, eventualno milimetar pre zamene?
I moj MTB sa ovim prenosom moze da ide oko 50km/h, samo ja te brzine postizem nizbrdo

Mada mene te stvari bas i ne zanimaju, bajs vozim iz razonode i zato sto mi se vozi. Ne da bih postizao brzinske rekorde i slicno. Tako da, kad bih imao drumski bajs vozio bih ga slicnom brzinom samo sa manje ulozene snage.
@pinokio
Kad znas da li ti je lanac potrosen? Imas onaj merac za istrosenost ili meris sam?
Nasao sam ovo na netu: http://www.kronowit.com/bicycling/chainstretch.html
Ne znam da li je merodavno za sve lance. Po ovome, nov lanac ima 30.48cm izmedju 12 linkova, a za zamenu je kad se istegne za 1/16 incha tj 1.6mm. Moj sam merio zadnji put kad sam ga cistio, imao je 30.6mm (tacnije nesto ispod, 30.57-30.58). Sto bi znacilo da imam jos pola milimetra, eventualno milimetar pre zamene?
Fiesta!!
- dax92
-
Lose sam se "odrazio"pinokio piše:A sta te kod drugih bicikla ogranicava?dax92 piše: Kod drumskog bicikla mi se jako svidja sto te za konacnu brzinu samo ogranicava tvoja snaga. Kad vozim 40-ak, i kako poguram jace pedale, on tako ubrzava, bez obzira koji prenos vozim. Kad vozim tom brzinom 1-6 prenos sa visokom kadencom, samo se jos napnem, i za cas dogura 47-48 sto je za obicne patike granicna brzina, zbog kadence. Onda sledi velika sajbna, i vrti dokle god mozes.

Kod MTB-a mnogo ogranicava i sama guma, zbog krampona. I prenos je drugaciji (manji), pa se i moze postici manja max brzina. Isto i otpor vetra bude veci na visim brzinama, pa i tu treba veca snaga da bi se savladalo.
Sa istim utroskom snage, ili bar pribliznim, drumski bicikli ide daleko brze. Bar u mom slucaju je razlika oko 15 km/h.
Sa Alpina Apache MTB-om sam max vozio 36-37 na ravnom. Sa Firebirdom tim brzinama vozim konstantno po 10-ak km.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- dax92
-
Kako je vreme krenulo da me sluzi, mislio sam da necu izdrzati ni pola rute koju sam isplanirao. Oko 35 km je bilo sa vetrom u celo, i tu sam dusu ispustio. Kasnije se smirilo, pa sam mogao bez problema da izvezem svih 94 km. Krivo mi je sto nisam mogao da snimam neke delove voznje, jer je bilo jako zanimljivo voziti kroz krivine na nizbrdicama brzinama oko 50 km/h...
Na povratku kuci, iznendaio sam se da mi je ostalo jos dosta snage, pa sam gazio malo vise nego sto bi trebalo, a i morao sam da zurim kuci da me ne uhvati mrak. Na kruznom putu, od semafora kod Resnika do Strazevice (iskljucenja ka Knezevcu) sam pratio kamion koji mi je drzao zavetrinu, pa sam nagurao 65 km/h, i odrzavao sve dok nisam morao da se iskljucim sa tog puta. Na samom iskljucenju cujem da me neko obilazi, i pocne da svira. Taman mislim u sebi da cu mu j...ti sve po spisku sto mi bzvz svira, i pogledam ga, kad ono decko i devojka pokazuju
i aplaudiraju mi zbog voznje i brzine.
Samo im odvratim
, nasmejem se i nastavim da "kruziram" oko 50-ak km/h.
Po nekoj slobodnoj proceni, pogon mi omogucava brzinu od oko 85-90 km/h, smao treba imati dosta snage za to. Ovih 65 km/h sam odrzavao na 2-7 ili 8 zupcanicima, nisam mogao lepo da vidim.

Na povratku kuci, iznendaio sam se da mi je ostalo jos dosta snage, pa sam gazio malo vise nego sto bi trebalo, a i morao sam da zurim kuci da me ne uhvati mrak. Na kruznom putu, od semafora kod Resnika do Strazevice (iskljucenja ka Knezevcu) sam pratio kamion koji mi je drzao zavetrinu, pa sam nagurao 65 km/h, i odrzavao sve dok nisam morao da se iskljucim sa tog puta. Na samom iskljucenju cujem da me neko obilazi, i pocne da svira. Taman mislim u sebi da cu mu j...ti sve po spisku sto mi bzvz svira, i pogledam ga, kad ono decko i devojka pokazuju

Po nekoj slobodnoj proceni, pogon mi omogucava brzinu od oko 85-90 km/h, smao treba imati dosta snage za to. Ovih 65 km/h sam odrzavao na 2-7 ili 8 zupcanicima, nisam mogao lepo da vidim.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Extra! 
Ja se sutra vozim, zadnja 2 dana pravio pauzu zbog kolokvijuma, sutra posle kolokvijuma dolazim kuci po bajs i idem da se vozim
Nisu ti bre zanimljive te voznje kad ides toliko brzo, treba bre bajs da vozis satima a ne 50km/h
Ne bih da se hvalim sa voznjom u zavetrini, iako i ja to radim ponekad. Jer realno nije za pohvalu, ne daj boze bus/kamion naglo zakoci, nema sanse tako brzo da kocis, bar ne ja sa mojim v-brake. Plus je tu vreme reakcije, koje iako malo, dovoljno je da napravi palacinku od tebe na zadnjem kraju vozila koje pratis
Zato je traktor odlican za zavetrinu
Ide relativno sporo, koci sporo, nije tolika kocka pa vidis i ispred sta se desava - idealno 

Ja se sutra vozim, zadnja 2 dana pravio pauzu zbog kolokvijuma, sutra posle kolokvijuma dolazim kuci po bajs i idem da se vozim

Nisu ti bre zanimljive te voznje kad ides toliko brzo, treba bre bajs da vozis satima a ne 50km/h

Ne bih da se hvalim sa voznjom u zavetrini, iako i ja to radim ponekad. Jer realno nije za pohvalu, ne daj boze bus/kamion naglo zakoci, nema sanse tako brzo da kocis, bar ne ja sa mojim v-brake. Plus je tu vreme reakcije, koje iako malo, dovoljno je da napravi palacinku od tebe na zadnjem kraju vozila koje pratis

Zato je traktor odlican za zavetrinu

Fiesta!!
- dax92
-
Al' si partibrejker, pa kako da ti traktor drzi zavetrinu?!
Ja cim vidim traktor dajem levi migavac.
Iskreno, ovo mi je drugi put da vozim nekome u zavetrini. Stvarno to izbegavam da radim, al' kad krenem onda se drzim bukvalno na 3 metra iza njega i buljim u stopaljke, a ruke na samaraljkama.
Nisam bas toliki mazohista da vozim satima bez biciklistickih sa uloskom. Danas sam oko 4 sata i 15-ak minuta vozio, i zali se dupe.
A inace vozim onoliko brzo koliko mi prija, po ravnom 30-ak km/h, ali danas sam jedva prelazio 20 zbog vetra. Tek kad su krenule nizbrdice, poceo sam da se kurcim, i vozim 40+ km/h.
Gde sutra ides da vozis. Jesi planirao nesto?

Iskreno, ovo mi je drugi put da vozim nekome u zavetrini. Stvarno to izbegavam da radim, al' kad krenem onda se drzim bukvalno na 3 metra iza njega i buljim u stopaljke, a ruke na samaraljkama.
Nisam bas toliki mazohista da vozim satima bez biciklistickih sa uloskom. Danas sam oko 4 sata i 15-ak minuta vozio, i zali se dupe.

A inace vozim onoliko brzo koliko mi prija, po ravnom 30-ak km/h, ali danas sam jedva prelazio 20 zbog vetra. Tek kad su krenule nizbrdice, poceo sam da se kurcim, i vozim 40+ km/h.

Gde sutra ides da vozis. Jesi planirao nesto?
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nabit ćete mi kompleks sas toliki broj kilometara. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
Losose, ja cekam leto da pocnem udarnicki da vozim, tek tad ces da vidis kilometraze. 
Presao sam 1300 km od kad sam kupio bajs. Znam, trebalo je to mnoooogo vise dosad...

Presao sam 1300 km od kad sam kupio bajs. Znam, trebalo je to mnoooogo vise dosad...

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Ja presao 1200km od pocetka marta, sutra ce biti 1300 
@dax
Nemam pojma, videcu kuda me put ponese. Treba da idem do Krstica na Kostunjak da uzmem nesto, a posle cu ili nekoliko krugova na Adi ili mozda odem do Ripnja malo, neki krug da napravim, videcu jos kako budem sutra raspolozen.

@dax
Nemam pojma, videcu kuda me put ponese. Treba da idem do Krstica na Kostunjak da uzmem nesto, a posle cu ili nekoliko krugova na Adi ili mozda odem do Ripnja malo, neki krug da napravim, videcu jos kako budem sutra raspolozen.

Fiesta!!
- dax92
-
Ja cenim da cu sutra da snimam po Adi, cisto malo da se provozam. Juce sam 50 km ubio pre utakmice (iako nisam trebao), i danas 90, pa da se ne forsiram previse.
Ja volim da se iz centra Ripnja spustim do pruge, jer ima nekoliko bas zanimljivih krivina, gde se prolece (bar ja) sa 45-50 km/h radi zabave.
Al' me posle nervira onaj uspon od 2 km koji je bas ozbiljan. Tebe naravno boli uvo kad imas 24T napred.
Meni fali 8 km za 1300.
Ja volim da se iz centra Ripnja spustim do pruge, jer ima nekoliko bas zanimljivih krivina, gde se prolece (bar ja) sa 45-50 km/h radi zabave.

Al' me posle nervira onaj uspon od 2 km koji je bas ozbiljan. Tebe naravno boli uvo kad imas 24T napred.

Meni fali 8 km za 1300.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Khm, 22T je najmanji 
Mada ga na asfaltnim uzbrdicama retko kad koristim, nekako mi je pogodniji 32.
Ako budem isao do Ripnja, bas sam taj spust i mislio da iskoristim. Mada, mozda i odem iz centra Ripnja putem ka tresnji, pa sebi zagorcam zivot vracanjem kuci preko Vrcina i Zaklopace, onako da se bas ubijem
Ali videcu jos, zasad mi je plan Lstne-Kosutnjak-Znik-Sremcica-Ripanj-Lestane. Ili Ada 
Baci mi broj moba na PP ako se odlucim da idem na Adu, da te zvrcnem da vidim jel si tu.

Mada ga na asfaltnim uzbrdicama retko kad koristim, nekako mi je pogodniji 32.
Ako budem isao do Ripnja, bas sam taj spust i mislio da iskoristim. Mada, mozda i odem iz centra Ripnja putem ka tresnji, pa sebi zagorcam zivot vracanjem kuci preko Vrcina i Zaklopace, onako da se bas ubijem

Baci mi broj moba na PP ako se odlucim da idem na Adu, da te zvrcnem da vidim jel si tu.
Fiesta!!
- dax92
-
Na taj put ka tresnji sam i mislio, ja sam danas isao tim putem. Posle Ripnja produzio do jezera da pojedem nesto i picim kuci. Ono mi je mnogo lepo mesto.
22T, jos gore!
Ma to je za mene glupo. Bolje da je tvoj pogon double 34-44, nego ovaj moj. Ja kad bih imao 34 malu sjabnu, isao bih uz masnu banderu, a tek 30 ako uspem da nabavim...
Inace, odustao sam od potrage samo za malom sajbnom. Morao bih da busim rupe na mestima koja su fabricki predvidjene za triple pogon (ostavljeno je mesto, ali nema rupe), i onda bih mogao samo od Truvativa iso flow triple malu sajbnu da prebacim. Isplativije mi je da kupim novi isti triple, ili SORU/Tiagru u Partizanu nego da se zezam sa ovim.
Sledeca duza voznja ce mi biti preko Ripnja, pa da izadjem na Smederevsku stranu Beograda, ka Kaludjerici i sl... Samo jos da pregledam malo kuda da idem.

22T, jos gore!

Sledeca duza voznja ce mi biti preko Ripnja, pa da izadjem na Smederevsku stranu Beograda, ka Kaludjerici i sl... Samo jos da pregledam malo kuda da idem.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Evo ti moj predlog, ako ces iz Ripnja ka smederevcu: http://ridewithgps.com/routes/1130270
Iscrtao sam rutu koju sam (mozda) mislio sutra da odradim, obrati paznju na deo od Ripnja kroz Vrcin i Zaklopacu. Ima podosta brda, ali saobracaja nema. Sto je meni uvek prednost. Kruznim putem mozes najbrze da stignes od Ripnja do Lestana, pa nadalje na smederevac i onda gde hoces, da li ka Bolecu/Grockoj ili Kaludjerici. Taj kraj znam dobro pa pitaj ako ti treba savet.
Samo, kruzni put ne volim bas zbog tranzita i izbegavam ga koliko god mogu. Deo do Bubanj potoka je ok, ali deo od Bubanj potoka pa nadalje mi se ne svidja. Imas varijantu i da se spustis u Zuce, pa onda jedno parce puta do pijace u Bubanj potoku. Prosao sam tuda i mogu slike da ti pustim ako te zanima, na par mesta bi ti morao da silazis sa drumasa (bare) ali je u principu izvodljivo i sa tanjim gumama, tvrd je makadam u pitanju. A i nije dugo, mozda 2-3km. Imas ga ovde isrtanog, izmedju 8.5km i 11km: http://ridewithgps.com/trips/590104
Iscrtao sam rutu koju sam (mozda) mislio sutra da odradim, obrati paznju na deo od Ripnja kroz Vrcin i Zaklopacu. Ima podosta brda, ali saobracaja nema. Sto je meni uvek prednost. Kruznim putem mozes najbrze da stignes od Ripnja do Lestana, pa nadalje na smederevac i onda gde hoces, da li ka Bolecu/Grockoj ili Kaludjerici. Taj kraj znam dobro pa pitaj ako ti treba savet.
Samo, kruzni put ne volim bas zbog tranzita i izbegavam ga koliko god mogu. Deo do Bubanj potoka je ok, ali deo od Bubanj potoka pa nadalje mi se ne svidja. Imas varijantu i da se spustis u Zuce, pa onda jedno parce puta do pijace u Bubanj potoku. Prosao sam tuda i mogu slike da ti pustim ako te zanima, na par mesta bi ti morao da silazis sa drumasa (bare) ali je u principu izvodljivo i sa tanjim gumama, tvrd je makadam u pitanju. A i nije dugo, mozda 2-3km. Imas ga ovde isrtanog, izmedju 8.5km i 11km: http://ridewithgps.com/trips/590104
Fiesta!!
- dax92
-
Super je ovaj program za pracenje i planiranje rute. 
Moracu malo vise da ga proucim neki drugi dan. Sad sam bas gledao, otprilike znam ceo ovaj put. Vidim da se prolazi pored Zokija farbara.

Moracu malo vise da ga proucim neki drugi dan. Sad sam bas gledao, otprilike znam ceo ovaj put. Vidim da se prolazi pored Zokija farbara.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT