I ja sam imao jako ruzna iskustva sa istima (i to za debele novce).
Naravno cast izuzecima.
PS
Ako si trenutno u Kladovu, oprosticu ti sto me zoves "moble"

U suprotnom, dojes jedno

Moderator: Dragomir
Valjda (VALJDA) je to prva dodirna viskoznost ovoj drugoj, pristup 2 viskoziteta u toku godine, topliji, hladniji uslovi...Shomy_ksh piše:auto stigao iz nemacke... zadnje ulje sipano tamo 5w40... od tad do sad ja sipao samo 5w30... koja je razlika ??? smem li 5w40 sad da sipam ?
Znaci da ti ni ja nisam jasan zato sto sipam part synthetic (polusinteticko) Valvoline Durablend 5w30 FE specijalno ulje napravljeno za Ford u svoj Mondeo Duratorq TDCI 2004. gp koje je po specifikaciji namenjeno za taj motor?Posebno mi nisu jasni ljudi koji u moderne motore sa turbinom sipaju polusintetiku
Da se primetiti:mbole piše:jes da ni ja nisam bas "legally" trezan
mbole piše:...dojes......lapsus tataturisu
kako obožavam takve majstore.. da gledaju po kilometrima, meni bi odavno u eskorta počeli sipat 40w60...Djole Focus TDCI piše:Ja sam skoro menjao ulje, Focus 1.8 tdci, presao 250000km, majstori preporučili i nasuli Fordovo 10 - 40w, jer kazu da je mnogo presao, pa zato ne ide 5 - 30w. Da li je to ok i da li ovo ulje odgovara ovom motoru? Pozdrav svima.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
vidovac piše:e drugari ovako, citamo asm skoro sve sto ste napisali i nesto meni licno nije jasno
u mom fokusu 1.8 tdci 2001 koji je prosao 188 400 km siprano je nekoa castrol ulje 10W-40 sipao ga je prethodni vlasnik u italiji tj. tacnije u Vicenci na 182000km a tamo temperatura ne pada ispod -5 kako mi je receno. e sad vidim da svi preporucuju 5w-30
e moje pitanje glasi da li ja sad smem da sipam to 5w-30 kada menjam posto necu da cekam bas 10 000 ili moram da sipam isto 10w-40?
i da li su i jedno 5w-30 i 10-w40 puna sinteticka i da li ce ta promena imati neka uticaj na motor?
Sta ti je majstor bajo....Musteriji iz Vrsca sa mondeom 2.0 tddi