Focus 1.6 Tdci ?
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 14. jun 2012. u 12:45h
Focus 1.6 Tdci ?
Pozdrav svim clanovima foruma.
Planiram kupiti Ford a ne zelim da se zeznem pri kupovini jer mi i nije bas do bacanja para. Procitao sam dosta korisnih misljenja na forumu ali bih volio cuti jos...
Naime,do skoro sam vozio passat 1.9tdi,2004 god 101ks. Kupio sam ga na 200 hiljada km, presao oko 100 hiljada i super me sluzio.
Sad planiram da uzmem Ford Fokus 1.6 TDCI 109 KS 2007 god. Ne znam nista o tim motorima. Kakvi su u poredjenju sa TDI? Koliko mogu da predju? Kakav je Ford uopste u poredjenju sa VW . Ima li neka stvar na koju bi trebao posebno da obratim paznju pri kupovini? Kapiram za ovaj zamajac ali kako znam da je crkao?
Svi bi mi savjeti dobro dosli...
Unaprijed zahvalan!!!
Planiram kupiti Ford a ne zelim da se zeznem pri kupovini jer mi i nije bas do bacanja para. Procitao sam dosta korisnih misljenja na forumu ali bih volio cuti jos...
Naime,do skoro sam vozio passat 1.9tdi,2004 god 101ks. Kupio sam ga na 200 hiljada km, presao oko 100 hiljada i super me sluzio.
Sad planiram da uzmem Ford Fokus 1.6 TDCI 109 KS 2007 god. Ne znam nista o tim motorima. Kakvi su u poredjenju sa TDI? Koliko mogu da predju? Kakav je Ford uopste u poredjenju sa VW . Ima li neka stvar na koju bi trebao posebno da obratim paznju pri kupovini? Kapiram za ovaj zamajac ali kako znam da je crkao?
Svi bi mi savjeti dobro dosli...
Unaprijed zahvalan!!!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Focus 1.6 Tdci ?
Odlican je Ford poslednjih 10-ak godina i polako vraca zasluzeni imidz u nasim krajevima. Ima odlican odnos cena-kvalitet i vozacki je auto,odnosno ima sportske vozne karakteristike(dobro lezanje na putu,direktan volan). Odrzavanje mu je veoma pristupacno,dosta jeftinije od premium modela,neznam samo kakva je situacija kod vas u CG ali sve mozes da narucis iz Srbije ako je dole skupo.
Focus ne mozes porediti sa Pasatom zato sto su razlicita klasa. Focus mk2 u odnosu na Pasat b5,5 ima isto prostora,ima tvrdje podeseno ogibljenje ali je zato stabilniji,zvucna izolacija mu je slabija od Pasata i materjali u enterijeru su slabijeg kvaliteta. Jeftiniji je za odrzavanje od Pasata i trap mu je izdrzljiviji,ima 5 zvezdica za bezbednost.
Motor 1.6tdci je razvijen u saradnji sa PSA,tako da taj isti motor mozes da sretnes u Peugeot,Sitroen,Mazda i Volvo modelima. Odlican je samo trazi neki sa sto manjom kilometrazom zato sto su ranije imali problema zbog dugackog servisnog intervala od 20000km,preporuka je da se mali servis radi na 10000km.
Focus ne mozes porediti sa Pasatom zato sto su razlicita klasa. Focus mk2 u odnosu na Pasat b5,5 ima isto prostora,ima tvrdje podeseno ogibljenje ali je zato stabilniji,zvucna izolacija mu je slabija od Pasata i materjali u enterijeru su slabijeg kvaliteta. Jeftiniji je za odrzavanje od Pasata i trap mu je izdrzljiviji,ima 5 zvezdica za bezbednost.
Motor 1.6tdci je razvijen u saradnji sa PSA,tako da taj isti motor mozes da sretnes u Peugeot,Sitroen,Mazda i Volvo modelima. Odlican je samo trazi neki sa sto manjom kilometrazom zato sto su ranije imali problema zbog dugackog servisnog intervala od 20000km,preporuka je da se mali servis radi na 10000km.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Necu da ga kupujem ovdje vec planiram da ga dovezem iz Njemacke.
Ako nista drugo makar cu biti u kilometrazu siguran
Ako nista drugo makar cu biti u kilometrazu siguran

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
odakle prica da su u nemackoj prave kilometraze???
-
- Poruka: 49
- Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 14:34h
Neso,Nesa piše:Motor 1.6tdci je razvijen u saradnji sa PSA,tako da taj isti motor mozes da sretnes u Peugeot,Sitroen,Mazda i Volvo modelima. Odlican je samo trazi neki sa sto manjom kilometrazom zato sto su ranije imali problema zbog dugackog servisnog intervala od 20000km,preporuka je da se mali servis radi na 10000km.
da li bi bio ljubazan da nam opises o kakvim problemima se radi tj. šta se to događalo ovim motorima pri servisu na 20.000.
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Kupi od Nemca, Austijanca, Svajcarca, samo nemoj od Bugara, Turaka i naravno Srba. Dobar Ford Focus kosta, ali ima svojih razloga. 1.6 TDCI je dobar dok je dobro odrzavan, radi krace intervale 10-15K, nikako duze, tj. nakon potrosenih 700-750 l euro dizela (14-15 rezervoara), pregurace veoma mnogo kilometara. Malo trosi, dobro poteze.
-
milan_gt
Tako sam cuo. A jos ako ima servisnu knjigu,nema dileme!
Tako sam cuo. A jos ako ima servisnu knjigu,nema dileme!
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Moracu da te razoracam ali pogresno si cuo. Knjizica ti apsolutno nista ne znaci,a Nemci su poznati da bezobrazno mnogo vracaju kilometrazu...
-
Iskreno i jesi me razocarao!
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako kupujes on privatnog lica vece su sanse da je sve onako kako ti kaze. Ako kupujes na placu, pogotovo od stranaca (popovic je vec napisao koga treba da izbegavas) onda su vece sanse da je vracana kilometraza.
Ali gledajuci prosek, nije Nemacka bas najgora. Ja bih samo isao na kupovinu od privatnog lica i to je to. Platis vise, ali znas zasto.
A sto se servisne knjige tice, iskoristi je ako ti se usput negde prikenja... To se danas kupuje i popunjava za 5min
Ali gledajuci prosek, nije Nemacka bas najgora. Ja bih samo isao na kupovinu od privatnog lica i to je to. Platis vise, ali znas zasto.
A sto se servisne knjige tice, iskoristi je ako ti se usput negde prikenja... To se danas kupuje i popunjava za 5min

Fiesta!!
-

- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja sam Mondea kupio sa jednim kljucem,bez servisne knjige,totalno potrosenim kocnicama,ali posle 2 sata provedena u servisu auto je postao zmaj! Jbg na jedno oko moras malo da zazmuris kad kupujes polovnjak,ko se s tim ne pomiri neka kupi nov auto,novo je novo.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
ja sam za mog znao jos na slikama da ce biti moj.. 

-
1.6 Tdci ili 1.8 Tdci?
Koji je bolji i zasto?
Koji je bolji i zasto?
- milan_gt
2.0 tdci
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
e da i ti nesto kazes pametno u ovih 3062 postova 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- milan_gt
imas i ti vremena, samo polako 

-
Macaneli pametnice
Kad ga kupim pa se o jadu zabavim sa njim,pisacu o iskustvima.
Do tada mogu samo da cutim jer o Fordu ne znam nista.

Kad ga kupim pa se o jadu zabavim sa njim,pisacu o iskustvima.
Do tada mogu samo da cutim jer o Fordu ne znam nista.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ni je ne znam nista,ali jos malo pa cu znati nesto da reknem o 2.0tdci 

ima se,moze se - nema se,mora se....