Focus 1
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Focus 1
Mrzelo me da odgovaram,ali kad se vec stefan raspisao,da kazem da se slazem sa njim100%. Moje misljenje je slicno,a osim toga,dodao bih da za preticanjem nema potrebe ,pogotovo ne po gradu gde su te brzine zabranjene,a gde ce se najvise voziti. Mislim da se nikada nisam doveo u situaciju kod preticanja da mi je bitno koliko snage imam i sa dosta slabijim kolima u oovm rangu(ako se ne varam),ali i ne preticem tj ne jurcam po otvorenom skoro nikada,tako da mi je to nebitno. Ako vozite u ogranicenjima nema potrebe za jacim kolima tj obazrivo i uz postovanje pravila (preglednosti i saobracaja). Izgleda da polazite od sebe i vasim stilom voznje i tako rezonujete . auto je za zenske i osobe koje zaista ne vole brzu voznju(niti zelim da je zavole).
Slazem se da ako neko hoce da jurca, on ce to uraditi i sa slabijim kolima,ali ne mora do stotke da stize za 9 sekundi,neka to bude 14(il 15 ,ne znam kolko ta kola idu), a to nekada moze biti velika razlika u slucaju nezgode. Zato sam i pitao prvom postu za airbegove , jer mi je to najbitnije,tj da postoji odgovarajuci stepen sigurnosti, sto mislim da je mnogo bitnije nego snaga motora.
Nije hitno nista,mesec, dva, ne znam tacno (nije im auto i neophodan,ali ajde), nego mi pade na pamet focus kao optimalno resenje ,tj da nebude mali auto , da nebude brz, da ima peta vrata ako se nesto ubacuje, ida ima solidnu sigurnost u slucaju udesa.Vozilo za gradske uslove (95%vremena),dakle,prevoz od tacke a do tacke b bez bilo kakvog apetita za preticanjem, trkanjem, naglim ubrzavanjem ili bilo cime slicnim.U kuci su vec dva vozaca, nije auto namenjen samo za pocetnika.Razmisljam da im predlozim Focusa,jer mi se cini lepsi neko opel astra npr koji je jedan od favorita.
Slazem se da ako neko hoce da jurca, on ce to uraditi i sa slabijim kolima,ali ne mora do stotke da stize za 9 sekundi,neka to bude 14(il 15 ,ne znam kolko ta kola idu), a to nekada moze biti velika razlika u slucaju nezgode. Zato sam i pitao prvom postu za airbegove , jer mi je to najbitnije,tj da postoji odgovarajuci stepen sigurnosti, sto mislim da je mnogo bitnije nego snaga motora.
Nije hitno nista,mesec, dva, ne znam tacno (nije im auto i neophodan,ali ajde), nego mi pade na pamet focus kao optimalno resenje ,tj da nebude mali auto , da nebude brz, da ima peta vrata ako se nesto ubacuje, ida ima solidnu sigurnost u slucaju udesa.Vozilo za gradske uslove (95%vremena),dakle,prevoz od tacke a do tacke b bez bilo kakvog apetita za preticanjem, trkanjem, naglim ubrzavanjem ili bilo cime slicnim.U kuci su vec dva vozaca, nije auto namenjen samo za pocetnika.Razmisljam da im predlozim Focusa,jer mi se cini lepsi neko opel astra npr koji je jedan od favorita.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa ti si vec odlucio da im preporucis 1.4 unapred koliko ja vidim, tako da je onda to to
Pogledaj ako nadjes i Focusa 1.8TDDI od 75ks, slab je, a za zenu je dizel laksi za voznju, pogotovo u gradu i kreni-stani situacijama.
Nisam uopste polazio od svoje voznje, da sam polazio od svoje voznje ja bih rekao da je nekih 45-50ks dosta. Ja sam se sa Fiestom slatko navozao i naobilazio gde mnogi moji drugari sa 3x jacim automobilima nisu imali znanje i vestinu za obilazenje. Focus 1.4 je svakako jaci od moje Fieste i meni bi bio dovoljan za sve, samo mi se potrosnja ne bi svidjala jer bi sa mojom voznjom trosio preko 10 i na otvorenom
@Krstic
Stojim i dalje iza ovoga sto sam pisao i mislim da ima smisla. Zasto? Zato sto imam primer u kuci gde se sestra nije usudjivala da obidje traktor ili bilo sta sto ide sporije od 40km/h jer je auto bio slab. Da, nije smela da obidje traktor, i onda bi isla iza njega kilometrima. Na kraju se iznervirala na caleta koji joj je objasnjavao kako i kad da ga obidje (niza brzina, gas, itd...), stala pored puta i batalila voznju od tog momenta nadalje.
Ali ako je 95% voznje u gradu to nije najbitnija stavka i nadam se da nikad nece doci u takvu situaciju da se oseca nesigurno za volanom.
Iskljucujem se iz dalje rasprave, srecno sa kupovinom

Nisam uopste polazio od svoje voznje, da sam polazio od svoje voznje ja bih rekao da je nekih 45-50ks dosta. Ja sam se sa Fiestom slatko navozao i naobilazio gde mnogi moji drugari sa 3x jacim automobilima nisu imali znanje i vestinu za obilazenje. Focus 1.4 je svakako jaci od moje Fieste i meni bi bio dovoljan za sve, samo mi se potrosnja ne bi svidjala jer bi sa mojom voznjom trosio preko 10 i na otvorenom

@Krstic
Stojim i dalje iza ovoga sto sam pisao i mislim da ima smisla. Zasto? Zato sto imam primer u kuci gde se sestra nije usudjivala da obidje traktor ili bilo sta sto ide sporije od 40km/h jer je auto bio slab. Da, nije smela da obidje traktor, i onda bi isla iza njega kilometrima. Na kraju se iznervirala na caleta koji joj je objasnjavao kako i kad da ga obidje (niza brzina, gas, itd...), stala pored puta i batalila voznju od tog momenta nadalje.
Ali ako je 95% voznje u gradu to nije najbitnija stavka i nadam se da nikad nece doci u takvu situaciju da se oseca nesigurno za volanom.
Iskljucujem se iz dalje rasprave, srecno sa kupovinom

Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Moze i taj 1.6 ako su vece sanse da se bira. ..nevole dizele, to su fine zene
. I ja sam sa kolima od 65 ks vozio bez problema i velika razdaljine i jurcanja po gradu i nervirao mnogo jaca vozila, sto mu dodje na to sto stefan kaze, nisu to neke tako velike razlike ili to da jdosta ovo sto si reko . Ja i ovaj od 130ks vozim sa aproximativno cetvrtinom snage ako pratim propise,a...nece bre zene da jure, sta vam je svima.Pravac svi onaj WRC podforumako vma je do toga
Videcemo, nije hitno nista. Zna li neko kako su se pokazali ti 1.4 ili 1.6 motori ?

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nemoj da me shvatiš pogrešno, ali mislim da je mnogo bolje i pametnije takvog vozača naučiti da vozi nego mu dati jači auto. Ako mu daš jači auto i ako onda on misli da može da obidje bez problema samo zbog toga, to je onda placebo efekat a problem ostaje isti.dule0911 piše: @Krstic
Stojim i dalje iza ovoga sto sam pisao i mislim da ima smisla. Zasto? Zato sto imam primer u kuci gde se sestra nije usudjivala da obidje traktor ili bilo sta sto ide sporije od 40km/h jer je auto bio slab.
Doduše, 1.4 Focus je od dizel Fieste jači onoliko koliko je TDCi Mondeo jači od 1.4 Focusa

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
@Cabrio
Ja polazim od sebe. Cale se vodio tvojim razmisljanjem kada sam kupovao auto i veruj mi da je to greska.
Inace za oba motora se moze reci da su se lose pokazala. Hoce vrlo lako da trose velike kolicine ulja i mora se proveravati nivo non stop..
Ja polazim od sebe. Cale se vodio tvojim razmisljanjem kada sam kupovao auto i veruj mi da je to greska.
Inace za oba motora se moze reci da su se lose pokazala. Hoce vrlo lako da trose velike kolicine ulja i mora se proveravati nivo non stop..
-
- Ljubitelj životinja
to zavisi o temperamenta vozaca. Evo,prosle nedelje sam isao malo izvan grada, Indjija, pa u Titel,pa po kraju tamo,pa nazad beg, i nisma imao potrebe da preteknem nijedno vozilo. Ali ovo oko ulja vec jeste problem
- Dusan64
Ne pricam ti ja o preticanju,pricam ti o lakoci voznje,mnogo je lakse voziti jaci auto. Dozvoljene su greske u doziranju gasa,zaletanju pred brdo,stepenu prenosa..
-
- Ljubitelj životinja
e jbg dule ko da nisam vozio slabbiji auto. ako vozis po propisima, meni licno zaista ne smeta.Ali ja uzivam u bezbednoj i voznji bez tenzije. Stalozen sam tip, valjda
Bedak je to ako ima problem sa uljem zaista.ne znam koliko je tezak taj focus,mozda je to.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Focus nije auto za zene. Reno Clio 1.2 sto noviji,za zene odlican izbor.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dusan64
Ili Fiesta.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9931
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
prodajem ja fiestu 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
- Ljubitelj životinja
jok, veca masa
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
mislis ima malu max brzinu.. 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Pa, otprilike tako.
Bez zezanja, do ogranicenja brzine na auto putu stigne ko nista, a za posle, ko ima strpljenja docekace i 150. A po gradu, trosi relativno malo, a gepek je malo veci, ...
Bez zezanja, do ogranicenja brzine na auto putu stigne ko nista, a za posle, ko ima strpljenja docekace i 150. A po gradu, trosi relativno malo, a gepek je malo veci, ...
- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Mislim da je besmislena tvrdnja da je 1.4 bezbedniji za neiskusnog vozaca od 1.6 i tome slicno.
Ne pricamo o razlici izmedju 60 i 260KS. Neces joj dati ST-a, vec "normalan" gradski auto.
Tih 10-tak konja, slabo ima uticaja na ubrzavanja i slicno a pogotovu na "luft u glavi", ali ima velikog uticaja na udobnost voznje.
Takodje, mislim da bi neki dizlo tu lepse pasovao. "Mekse" se vozi. Pomenuo si odlaske na pijacu, nabavke... Tu boca smeta. Odrzavanje... ako ne bude odrzavala dizela, nece odrzavati ni benzinca. Uostalom za sta si ti tu
Ne pricamo o razlici izmedju 60 i 260KS. Neces joj dati ST-a, vec "normalan" gradski auto.
Tih 10-tak konja, slabo ima uticaja na ubrzavanja i slicno a pogotovu na "luft u glavi", ali ima velikog uticaja na udobnost voznje.
Takodje, mislim da bi neki dizlo tu lepse pasovao. "Mekse" se vozi. Pomenuo si odlaske na pijacu, nabavke... Tu boca smeta. Odrzavanje... ako ne bude odrzavala dizela, nece odrzavati ni benzinca. Uostalom za sta si ti tu

Djak pesak 

-
- Ljubitelj životinja
1,4 ili 1.6 ,mala razlika,ali ovi od 115 ks il kolko vec ima ovaj tdci ,to je vec razlika . nece zene dizel, ne vole takva kola.Za namirnice se snadjemo i kod mene u cabriu gde em je gelepk mali,em najveci deo zauzima vufer ( a i pada standdard konstantno
). Nema smanjena gepeka sa onom bocom umesto rezervnog tocka, ja i ne znam dal neko danas jos vozi bojler nazad. Astra im je bila u opticaju,ali se meni focus cini lepsi.

- mbole
- Poruka: 14982
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cist broj konja, odnosno maksimalna snaga malo govori. Sasvim je drugaciji nacin kako je sa promenom obrtaja razvija benzinac a kako dizel. Benzinac jednostavno "trazi" ostriju voznju, vise obrtaje za isti moment, a onda razvija snagu naglo. Kod dizela je to "mekse".
Zene o razlici izmedju dizela i benzinca znaju koliko i o Fermijevim nivoima i Fermi-Dirakovoj statistici (izuzev ako ti je devojka upravo polozila fiziku cvrstog stanja)
Bice da je cula nekog golf traktora, pa joj se to naravno nije dopalo (ne bi ni meni). Focus i TDCI je sasvim druga prica.
Nisam bas siguran da bi uopste mogla da pogodi u koji je sela ako ne procita na rezervoaru
No, svako ima svoj ukus, ali bih u svakom slucaju preporucio da probaju vise varijanti. Prica i numericki podaci su jedno, a konkretan osecaj u voznji nesto sasvim drugo.
Zene o razlici izmedju dizela i benzinca znaju koliko i o Fermijevim nivoima i Fermi-Dirakovoj statistici (izuzev ako ti je devojka upravo polozila fiziku cvrstog stanja)

Bice da je cula nekog golf traktora, pa joj se to naravno nije dopalo (ne bi ni meni). Focus i TDCI je sasvim druga prica.
Nisam bas siguran da bi uopste mogla da pogodi u koji je sela ako ne procita na rezervoaru

No, svako ima svoj ukus, ali bih u svakom slucaju preporucio da probaju vise varijanti. Prica i numericki podaci su jedno, a konkretan osecaj u voznji nesto sasvim drugo.
Djak pesak 

-
- Ljubitelj životinja
ne znam sa kakvim zenama imas iskustvo, ali savrsneo dobro zna sta je dizel a sta ne.Devojka je vozila i dizela (skodu i punta kao automobili u kuci),i ope tigru (njen licni auto) i caletovu alfu 166 i jednostanveo ne zeli da vozi takav auto .Ima nas dobar drugar focusa tdci i ako neko moze da kaze da se razlika ne oseca u odnosu na benzinca, mislim da su mu cula otupela ili se samo navikao. To su normalni ljudi , nemaju potrebe da arce i jure konje i obrtni momenat. Ne mogu da shvatim da to vecina ne kapira. Evo ,sad smo dosli sa ture oko BG, vozili se sat i nesto,i ja sa benzincom nisma imao potrebu nigde da predjem 3k obrtaja nigde, osim kad sam kod skretanja za Resnik hteo da umaknem nekom kamionu jer mi smetjau njegova razroka svetla. A njima jos manje treba od toga. ..i posle se malo jjrio sa nekim peugotom novim oko autokomande ,ali to vec nikako nije normalna voznja ili nesto sto njima treba.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9931
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
a sta ona zeli da vozi?Jednostavno kupis joj sta ona zeli i kraj,jer ovako mozemo do 46-te strane dogurati kao u temi sa uljima i necemo nista zakljuciti
ima se,moze se - nema se,mora se....
-
- Ljubitelj životinja
njoj i ne treba pored mene nego mladja seka napunila 18 godina pa su joj obecali vozilo,paralelno kevi mozda dobro dodje,ali zaista mije neohodno jer se u blizini nalaze tri automobila pa je neko uvek raspoloziv a kad nije,taxi. hvala za info u svakom slucaju svima,sto se mene tice moze lock,kupovina je inace za mesec ili dva a dotle ima vremena.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
RS_cabrio piše: To su normalni ljudi , nemaju potrebe da arce i jure konje i obrtni momenat. Ne mogu da shvatim da to vecina ne kapira.
Hvala bogumacaneli piše:Jednostavno kupis joj sta ona zeli i kraj,jer ovako mozemo do 46-te strane dogurati kao u temi sa uljima i necemo nista zakljuciti