Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Potrošnje goriva kod Fordova

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Potrošnje goriva kod Fordova

Poruka od knez91 » utorak, 10. jul 2012. u 16:39h

Da kazem da je ove boje euro loz koji sam sipao dva puta u kola....

A nas ED nisam sipao u flasu, pa da kazem koje je boje...

Ali kada sam sipao ED dovezen iz inostranstva (tj madjarske), ono je bilo cisto kao voda, pa sada ti vidi.....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 10. jul 2012. u 17:05h

Hmmm, pazi ovako, idi sipaj ed na Nis petrol pumpi, videces da je ista boja- floroscentno ili svetlo zelena kako vec...Po tvojoj logici svi mi onda sipamo loz ulje.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » utorak, 10. jul 2012. u 17:16h

Kazem da ne znam kakvo je nase, jer nisam sipao u flasu. Ali ako sam dobro pratio temu sipas iz nekih burica sto se prevoze dunavo... pa ti govorim ako je to da to vrv nije ED iz eu nego lozak iz EU jer je ovaj ED sto sam sipaoje bilo providno..
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 10. jul 2012. u 18:01h

Gledaj nije ovo zuta boja, mozda samo tako izgleda na slici, ipak ne moze fotoaparatom da se vidi kao sto bi video okom...Ovo kad gledas ima floroscentnu ili svetlo zelenu boju...ne verujem da je ovo lozak. Pazi sipao sam pre na pumpama, motor je bio bucniji, vise ga je trosio i imao je slabije performanse...a ovo kad sipam, skroz drugacije. jedino sto cu od sad poceti i aditiv na sipam.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 10. jul 2012. u 18:02h

ovo izgleda kao mesavina za motorku.. :D

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 10. jul 2012. u 18:14h

Milane slikaj mi ono sto ti sipas thumbsuph Mogu da zamislim na sta ce tek taj liciti, na mesavinu za apn6 :D Ma kako kod sipajte sta hocete, ja znam svoje thumbsuph

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 10. jul 2012. u 18:20h

a koje ti znas? :D

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 10. jul 2012. u 18:22h

Hmmm, zajebantu jedan :doh: :woohoo:

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 10. jul 2012. u 19:11h

Ljubavnik1 piše:Gledaj nije ovo zuta boja, mozda samo tako izgleda na slici, ipak ne moze fotoaparatom da se vidi kao sto bi video okom...Ovo kad gledas ima floroscentnu ili svetlo zelenu boju...ne verujem da je ovo lozak. Pazi sipao sam pre na pumpama, motor je bio bucniji, vise ga je trosio i imao je slabije performanse...a ovo kad sipam, skroz drugacije. jedino sto cu od sad poceti i aditiv na sipam.
Zavisi iz koje zemlje stize. U principu se boje goriva sa nizim akcizama, za grejanje, poljoprivredu itd. Trebalo bi da je to sve jedno issto gorivo, ukljucujuci ED, samo sa dodatom bojom. Ta fluoroscentna fora je nova, i sluzi da cakl i ako se razlicitim postupcima boja ukloni, i dalje moze da se provali da je nekad bila u rezervoaru. Tako da ako te zaustave negde, u Schwitzi ili Schwabii, u rezervoaru ti regularan ED, ali oni kazu, bas nas bole, vidi se da si bar jednom sip'o lozak, mozda bas sad, molicu EUR1500 i dovidjenja.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 10. jul 2012. u 19:20h

sad je sezona mozes i u kultivator ili kosacicu.. :D

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 10. jul 2012. u 20:02h

Vladan piše: Tako da ako te zaustave negde, u Schwitzi ili Schwabii, u rezervoaru ti regularan ED, ali oni kazu, bas nas bole, vidi se da si bar jednom sip'o lozak, mozda bas sad, molicu EUR1500 i dovidjenja.
Koliko se sećam, nekog kamiondžiju su i u Makedoniji navatali, a u Hrvatskoj takodje kontrolišu, tako da mu ostaju Bosna i Crna Gora ako hoće u inostranstvo :)
Slika

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 10. jul 2012. u 20:10h

Vladan piše:
Ljubavnik1 piše:Gledaj nije ovo zuta boja, mozda samo tako izgleda na slici, ipak ne moze fotoaparatom da se vidi kao sto bi video okom...Ovo kad gledas ima floroscentnu ili svetlo zelenu boju...ne verujem da je ovo lozak. Pazi sipao sam pre na pumpama, motor je bio bucniji, vise ga je trosio i imao je slabije performanse...a ovo kad sipam, skroz drugacije. jedino sto cu od sad poceti i aditiv na sipam.
Zavisi iz koje zemlje stize. U principu se boje goriva sa nizim akcizama, za grejanje, poljoprivredu itd. Trebalo bi da je to sve jedno issto gorivo, ukljucujuci ED, samo sa dodatom bojom. Ta fluoroscentna fora je nova, i sluzi da cakl i ako se razlicitim postupcima boja ukloni, i dalje moze da se provali da je nekad bila u rezervoaru. Tako da ako te zaustave negde, u Schwitzi ili Schwabii, u rezervoaru ti regularan ED, ali oni kazu, bas nas bole, vidi se da si bar jednom sip'o lozak, mozda bas sad, molicu EUR1500 i dovidjenja.
U takve zemlje cu pre ici busom ili avionom, bolje da dam tamo 1500e nego njima i da se ubedjujem thumbsuph
@Toti Sto samo govoris o meni, pa i za vas to isto vazi, zar ne ? :bravo: Za ovog kamiondziju si u pravu, slusao sam za to.
Poslednja izmena: Ljubavnik1, na dan utorak, 10. jul 2012. u 20:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 10. jul 2012. u 20:11h

takva kola kad prodaju kazu 'ne moze u roming' i sve ti je jasno.. :D

mbole
Poruka: 14975
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 10. jul 2012. u 21:32h

Prilicno problematicna je ta prica o debelim kaznama ako te negde uhvate sa takvim i takvim gorivom u rezervoaru.

Pod br.1 postoji premisa nevinosti, i drzava mora prvo da dokaze da si ti kriv, a ne da ti dokazujes da si nevin.
Pod br.2 kako moze da me recimo Austrija ili Hrvatska kazni sto sam ja zakinuo porez u Srbiji? A prema stavki 1. oni prvo moraju da dokazu da sam ja to gorivo sipao u njihovoj zemlji, to jest da sam zakinuo njihovu drzavu za porez.

Jedino ako se ne radi uopste o kazni za zakidanje poreza, vec o kazni za zagadjivanje okoline to jest koriscenje neekoloskog goriva. Ali i tada, neko mora prvo da dokaze da je to gorivo takvo, a ne da to odredjuje na osnovu boje (posto ko sto neko napisa, svaka drzava farba gorivo na svoj nacin). a pogotovu ne na osnovu nekih zaostataka jer si nekada, negde sipao ovakvo ili onakvo.
Djak pesak :)

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 10. jul 2012. u 21:38h

bole tu smo da ljubavnika bodrimo..ljubavnik je nas drug sa obale Dunava.. :D necemo u teske teme..

totti

Poruka od totti » utorak, 10. jul 2012. u 21:44h

@mbole
Problematična ili ne - tek oni ti zaplene vozilo, pa se ti češi, raspravljaj i dokazuj...
http://www.mondo.rs/s231902/Info/ex-YU/ ... mione.html

ili ti nalože nešto ovako:
http://www.alo.rs/vesti/47702/Srbi_ne_m ... bog_goriva

Misliš da će ti proći takva vrsta prepirke sa tamošnjim policijama i insistiranje da oni dokazuju krivicu?
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 10. jul 2012. u 21:50h

Postoji obaveza da se odredjena materija dodaje u odredjeno gorivo. Ta materija u kontaktu sa drugim jedinjenjima moze davati razlicite nijanse, ali nije bitno, jer oni ne traze boju,ili nesto sto svetli u mraku. Traze prisustvo tog jedinjenja. Bitno je sta njegovo prisustvo svedoci, a svedoci da je u rezervoaru lozak, ili drugo nenamensko, pa ti dokazi da nije, a ne mozes, posto su ti ga nasli. Nema tu nevinosti.
Sa strogo pravne tacke, ne znam. Mozda te oni i ne kazne, nego te iskljuce iz saobracaja, pa ti naplate slep sluzbu, pa ovo ono?
U USA znam da su kaznjavali ljude sto voze na home made bio diesel.
A srpska preganjanja, i to sto je ovde "pravilo", kad se suocis sa pandurom da on uvek ispadne grbav, nisam siguran da "preko" moze.

mbole
Poruka: 14975
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 10. jul 2012. u 21:56h

1. novinarima ne verujem ni kad napisu da je mleko belo :)
2. veoma mi je cudno da se pise kazna za upotrebu goriva takvog i takvog, posto je obicno zabranjeno stavljanje u promet takvog goriva (ko sto ne smes da proizvodis automoblie koji nisu euro 4, 5, xxx, ali mozes da vozis i onaj koji je euro 0). Opet, ne mogu da tvrdim da to nije slucaj, a prema tekstu, Nemci jesu izvrsili analizu, kao i Makedonci. Nisu se oslanjali na boje.
3. makedoniju racunam u isti kos sa srbistanom, tako da me ovo i ne bi zacudilo. Mada opet ponavljam, kako moze Makedonija da me kazni sto nisam platio Srpsku akcizu?
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 10. jul 2012. u 23:54h

Ljubavnik1 piše:Evo ja slikao da se vidi, kad se gleda kroz nju dodje svetlo zelene boje thumbsuph
Slika
Slika
Slika
cekaj bre malo, ovako je sa pumpe ED, od koga uzimas ti ovo, od nekoga kamiondzije, ajd istinu????

totti

Poruka od totti » utorak, 10. jul 2012. u 23:57h

Na boje se oslanjaju u matičnoj zemlji thumbsuph
Ako te navataju da voziš na lož, obično ti banu kući (imaju nalog) posle otp. 6 meseci i proveravaju da li ima tragova boje u instalaciji i rezervoaru, a koja bi trebala da u tom periodu iščezne iz istih ako nisi ponovo koristio to gorivo. Tako je u Hrvatskoj, a vrv i u drugim zemljama koje rade rutinske kontrole goriva u autu i analize istih. :)
Slika

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 11. jul 2012. u 00:00h

Ja kazem da je ista po boji kao i ona na Nis Petrolu, uporedjivao sam 10x. Kako tvoja izgleda ? Iskreno, uzimam sa brodova, ne licno ja nego jedan covek, nema nikakvih kamiondzija, ali najiskrenije thumbsuph

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 11. jul 2012. u 00:03h

odakle ide taj brod? :D

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 11. jul 2012. u 00:05h

Ljubavnik1 piše:nema nikakvih kamiondzija
Samo kapetana na belu ladju :D dobra bevanda :P , nisam tocio ED u flase ali kad sam ga izlio iz zamenjenog filtera bilo je prakticno bez boje, sipam iskljucivo na EKO pumpama..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 11. jul 2012. u 00:06h

moja svetli u mraku kao del boy-va zdrava voda
pazi jedno mi nije jasno, ako je lozak, zar ne bi bio skuplji, ko bi kupio lozak (mislim taj neko ko trguje) i prodavao ga jeftinije od kupovne cene, opasno je kupiti od kamiondzije ako skuplje prodaje od lozaka. Jeste da ga farbaju, ali boja znaci akcizu, odakle je i ko neplaca porez, nista vise, ako je losiji od evro dizela, za koji moj ga farbaju, pa vidi se los kvalite, sto bi ga farbali ako ima razlike u kvalitetu ocigledno je, mislim, ako se sabere dva i dva
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 11. jul 2012. u 00:12h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 11. jul 2012. u 00:10h

milan_gt piše:odakle ide taj brod? :D
:doh: :doh: :doh: :doh: :doh: Iz Pakistana :P :P
Cedo piše:
Ljubavnik1 piše:nema nikakvih kamiondzija
Samo kapetana na belu ladju :D dobra bevanda :P , nisam tocio ED u flase ali kad sam ga izlio iz zamenjenog filtera bilo je prakticno bez boje, sipam iskljucivo na EKO pumpama..
Sta izbacio si vodu iz filtera hahahaha hahahaha

Odgovori

Povratak na „Svaštara“