PS. Slikao sam telefonom, tako da nije neki kvalitet.

Van piše: ...за све те буђаве фордове
U kojoj to verziji paralelne stvarnosti??darioculibrk piše:... Unutrasnjost je odlicna, odusevila me je izgledom. Puno mi je ljepsa od Mondea. ...
To je tvoje misljenje i cijenim to, ali ga nemoj meni nametati. Ja sam rekao da se MENI vise svidja i nisam pokusao nikoga ubjedjivati da je to zaista tako. Ne znam koliko uopste ima smisla raspravljati o izgledu automobila, kad je to subjektivna stvar. A pogotovo ne volim takve izjave "to je ipak samo Opel", ne podnosim vrijedjanje bilo kojeg proizvodjaca automobila, narocito kad je u pitanju neka poznatija marka. Jbg, nije to neko kinesko nedonosce nego proizvodjac sa tradicijom i bogatom istorijom kao i Ford.fancy piše:U kojoj to verziji paralelne stvarnosti??darioculibrk piše:... Unutrasnjost je odlicna, odusevila me je izgledom. Puno mi je ljepsa od Mondea. ...![]()
Slažem se da je Insignija najbolji Opel... ali na kraju dana, to je ipak i samo - Opel.
Pogledaj ovaj test, Passat je oduvao Insigniju (efikasan zaključak u samo jednoj rečenici), u polufinalu, da bi u Finalu izgubio od - Mondea... za jako malo, ali ipak...
[youtube][/youtube]
I... mislim, alo, pogledaj samo (vizuelno) volane - Insignijin je u odnosu na Mondeov kao da dolazi iz kasnih 80ih.
Priča da je GM sjebao Opela kao nemački brend nije istinita. GM je već 1931-ve postao 100% vlasnik Opela. Svi ti stari modeli koje spominješ su radjeni uz asistiranje i savete američkih dizajnera i konstruktora, na isti način kao što je to radjeno kod Forda. Svi ti stari modeli, u trenutku kada su bili novi nisu bili mnogo lošiji nego konkurentski novi Fordovi, kada je u pitanju dizajn, inovativnost, konstrukciona rešenja... Ali su se svi brže poraspadali u odnosu na Fordove. Opel je uvek nudio 5 do 25% manje nego Ford, uz istu toliku i razliku u ceni. Opel, kao i Ford, ima dosta dobar odnos cena-kvalitet, odnosno uloženo-dobijeno. Opel jeste dosta često bio najprodavaniji auto u Nemačkoj, ali uvek je bio pri dnu po pitanju kvaliteta u odnosu na ostale nemačke brendove.popovicvl piše:Opel je bio Opel, decenijama. Kad se setim Record, Senator, Omega, Commodore...iz 70tih, 80 tih, u tim autima se osecao luksuz. Cak i danas se iznenadim kad ih vidim u nekom boljem izdanju.
Unazad 20 godina od kad je pod rukom GM-a, sjebano je sve sto je 100 godina pravio Opel kao nemacki brend. Konkretna Insignija izgleda jeftino, mada nisu verovatno bog zna kakvi novci u igri. U 10 zagnjih Astri, Vectri, Insignija u kojima sam se vozio samo China efekat. Falsh Alu felne, imitacija, imitacija, stofovi kao sa bakinog kauca. GM kasni kao brend jedno 5 godina, imitacije su vec prevazidjene u C segmentu, kamoli u D. Daleko da je los automobil, ali je vec potonuo ispod nemacke, japanske i francuske konkurencije, cak i italijanske (159 mama mia). To je zato sto Opel vise ne razvija tehnologiju, kupuje gotove motore, menjace, karoserije, elektroniku, sve to samo sklapa.
Steta, ubi ga konfekcija na americki nacin.
Pa zar Insignia nema mulitlink? Trazio sam malo i na vise mjesta pronasao da je pozadi multilink.popovicvl piše:Eto to nisam znao.
Neke stvari pricam iz licnog iskustva. Kod mene je Opel zavrsio kad sam video alu felne koje su falsh. Ustvari kad se bolje zagledas, vidi se da su to celicne sa ratkapnama. Sve to na Insigniji? Ove su prave, vece su. Tesko je pricati o necemu kad je auto natovaren opremom. Sve sija, lepo za oko. Kad se malo zagleda neka prosecna verzija, sve i svasta upadne u oko. Kazem, Opel kao Opel je poslovicno dobar, izdrzljiv, ali za manje zahtevne korisnike. Moj drugar koji je kupio polovnu Insigniju nije kontao skoro godinu dana da su felne falsh dok mu nisam pokazao. Znaci manje zahtevan korisnik. Cak su mu kroz oglas provukli informaciju "alu felne".
Sto se tice imitacija aluminijuma, drveta na tabli to neka ostave za neka prosla vremena. Za mene je aluminijum aluminijum, celik je celik, plastika je plastika. Jbg, imam urodjenu inzinjersku deformaciju pa razlikujem te materijale na oko i pod prstima. Zadnje vesanje sa takozvanom 'Watt link", pa daj nemojte molim vas. Ostavite vatovu vezu za dzipove, ugradite "multilink" vesanje, to se danas ocekuje. Valjda, barem ja.
Jesam lud, a?!darioculibrk piše:A drugar hitno na pregled, kod oftalmologa za pocetak...