Potrošnje goriva kod Fordova
Moderator: ace1
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Potrošnje goriva kod Fordova
Ljubavnice kladim se da je ista nijansa kad Dunav naspes u flasu.. 

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Aha mogla se i pitiLjubavnik1 piše:Sta izbacio si vodu iz filtera![]()

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
e sutra idem na pumpu da sipam i da uporedim bas, sto je najgore, zadnji put sam uzeo od kamiondjije, i lik vozi novi mercedes kamion, kune se da sipaju samo ed zbog pumpe-dizni i stranih kontrola, ISTI JE KAO U FLASI SA SLIKE, mislim ne bi se zajebavao vlasnik da sipa djubre u vozilo vredno 100 000 evra, njega bar kontrolisu po inostranstvu, a sdunava je pomalo crn- providan, mada njega izbegavam dok je kamiona, e sada me je uplasio ljubavnik do OO.
cedo ima najbolje dizne na forumu, pa ti vidi
cedo ima najbolje dizne na forumu, pa ti vidi

- Ljubavnik1
- Poruka: 339
- Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h
E Milane moja ruzomilan_gt piše:Ljubavnice kladim se da je ista nijansa kad Dunav naspes u flasu..

@ Cedo: Ajde ako budes skoro sipao ed, sipaj neku litru u balon pa slikaj, bas me zanima boja ? Ovde de uzimam ima covek vise boja ed, al ja uzimam samo ovu.. Mislim da ima i takvu bezbojnu, samo mu ja nisam verovao da je to ed, tj nisam cuo za takvu. Bas hocu da proverim, ae molim te ako te ne mrzi ?

@Darko: sto sam te uplasio, ne kapiram ? sumnjas da ovaj sa slike nije dobar ili ?
Poslednja izmena: Ljubavnik1, na dan sreda, 11. jul 2012. u 00:30h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
- darko darko
nesipas ti ljubavnik sa dunava samo se foliras....
- milan_gt
to ko rakija kad stavis po par drvcadi da se zaboji..verovatno boji petrolej 

- Ljubavnik1
Darko svrati kod mene kuci, ici cemo zajedno, nema frke....Ovo mi je 3 bure od kako sam uzeo auto, nemam razloga da se foliram 

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- darko darko
Pa kako ja da dobijem iz kamiona ovakvu istu naftu, nemoguce da vlasnik krka u kamion istu naftu i tera ga preko grane kroz pet civilizovanih drzava, ruke cu da mu polomim ako je tako, mada manja je potrosnja nego na pumpi, kada je losa odmah se odrazi na potrosnju.
Sa dunava sipam u dvojku, i ne bih bas u tdci da rokam, prljava ambalaza, ko zna sta pokusava da ti uvale, ali iz kamiona ovakvu, pa sa dunava je zuto crna, ili crna providna valjda, moram ja to na pumpu da proverim ili da ga batalim.
A mirnije motor radi .......
Sa dunava sipam u dvojku, i ne bih bas u tdci da rokam, prljava ambalaza, ko zna sta pokusava da ti uvale, ali iz kamiona ovakvu, pa sa dunava je zuto crna, ili crna providna valjda, moram ja to na pumpu da proverim ili da ga batalim.
A mirnije motor radi .......
- Ljubavnik1
Darko pa sta ja pisem vec 5 sati
Kazem ti da je boja ista kao na pumpi, kvalitet drugaciji. Znaci onaj sa pumpe > motor radi bucnije > vise ga trosi > slabije performanse > veca cena 45 din. Ovaj sa broda > motor prede > manje trosi ( potrosnja na 100km 5.8 ) > bolje berformanse > cena 105 din. Mozda boja jeste ista kao sa pumpe, al se oseti razlika i te kako. Mozda bas taj brod snabdeva tog kamiondziju 
I jos nesto, ova je cista do zadnje kapi...
Ja tebe sad ne kapiram oko cega se brines sad ? I ti mislis da je ovo lozak ?

I jos nesto, ova je cista do zadnje kapi...
Ja tebe sad ne kapiram oko cega se brines sad ? I ti mislis da je ovo lozak ?
- darko darko
Potpuno sam siguran da na jednoj pumpi sipaju sa dunava, znam jer je gazda dao liku 500 evra da nezove ispekcju jer mu je crkla pumpa, navodno zboh nafte, zimus. Pod fransizom da, al sta je sa jugopetrolom i eko. Eto eko na primer, kod njih, dal sam lud ali zadnjih pa jedno 4 godine, primecujem razliku u prelasku kolicine kilometara, recimo za 5000 dinara, na pistolju za putnicka vozili i zanji pistolj za kamione(pricam samo za onu na auto putu kod vrcccinnnna), pa nisu valjda dva odvojena rezervoara, ili mozda razlicita kolicina, odkud znam, znam da ima razlike, primetio sam jos na starom mondeu kada sam prelazio brdo kilometara. Pistolj nemoze da udje lepo u rezervoar jer je veliki (napravljen za kamion i brzo tocenje), al ako tocis lagano , primetice te da za istu kolicinu para, predjete pomalo osetnu razliku u kilometrazi (po meni u potrosnji, bilo kako da vozis sporije pada skala, i krajnji rezultat je ocigledan, a sa drugih mozes da kilavis koliko hoces, ode kao da je pocepan rezervoar), za razliku sa svih drugih onih stanica osim na zanjoj za kamione je drugacije.
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 11. jul 2012. u 01:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
nikad primetio razliku u snazi ili mirnoci ili potrosnji gde god da sipam..
- darko darko
ovaj je kratko kod mene tdci, al na predhodnom modelu itekako se oseti...
- Ljubavnik1
Jel si testirao potrosnju na 100km ? Kazem ti ja kod sebe sipam 35l i predjem tacno 600km, potrosnja 5.8, znaci stalno tako radim. Darko sta ti mislis o ovoj nafti, da je to lozak ? nikad nisam sipao lozak pa ne znam kako se ponasa auto sa njim ?
- darko darko
A lozak se razlikuje od ed po isparavanju, ED kada malo prospes on ispari brzo, lozak je mastan, i drugacije mirisu, nemam pojma nozicu ja moj balon kod pumpadjije, ako kaze da je lozak ubicu ga od batina.
Nemoj crvenu da sipas, kao vino i neisparava, i zutu, mutno zutu, crna providna je najbolja.
@auuu ebacu mu mamu, pa ova iz kamiona je ista kao tvoja, pa taj se sjebo, pa namesticu ga kad tad, ako ovakva nije na pumpi ja ovo nesipam vise u kola, ovo je izgleda bio dizel, a to je za nas kuku lele, sipaj wurt u to sto imas i batali, tako cu ja.

Nemoj crvenu da sipas, kao vino i neisparava, i zutu, mutno zutu, crna providna je najbolja.
@auuu ebacu mu mamu, pa ova iz kamiona je ista kao tvoja, pa taj se sjebo, pa namesticu ga kad tad, ako ovakva nije na pumpi ja ovo nesipam vise u kola, ovo je izgleda bio dizel, a to je za nas kuku lele, sipaj wurt u to sto imas i batali, tako cu ja.

- Ljubavnik1
Polako Darko, nemoj odmah da se zalices i razmisljas tako...Ok ista je nafta, znaci ista roba. To sto se u predhodnom postu napomenuo da se kune i da sipa u mecku, nisam ni ja hteo tek tako lako da sipam ovo u mog, naterao sam tog coveka sto mi prodaje, on isto takodje ima ovu mecku http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _avngarde/ da sipa u svoj auto ( posle kad je sipao, on mi je bio pratnja do kuce 100km i napunio ga do cepa...Logicno razmisljanje dal bi lik rizikovao 25000e zabog zarade od 30-40e ? Jos nesto ovakva ista, ama bas ista nafta je i na pumpi Nis Petrol ( ako je ovo bio dizel, ali u to ne verujem ) zasto bi onda pumpa prodavala to ? A ovu naftu ljudi spiju vec 5-6 god, za to vreme bi pokazala pa ne znam sta da je, pricam iz pouzdanih izvora: zet vozi c5-2007, kolega jedan sa posla vozi reno lagunu 2005, jos jedan kolega vozi ford fokus tdCI 2006. Oni nemaju ni g od govora sto se tice pumpe, dizni.
Jedino sto cu jos da uradim, sipacu u balon na sl. pumpama: lukoil i OMW pa da vidim i tu boju. U najnovijoj reviji sat plus pisu o testu eurodizela sa 5 nasih pumpa. Uzorci su bili sa sledecih pumpa: lukoil, nis, omv, eko i mol. najbolje su prosli nis i mol (tj najkvalitetnije gorivo se nalazi na tim pumpama).
Jedino sto cu jos da uradim, sipacu u balon na sl. pumpama: lukoil i OMW pa da vidim i tu boju. U najnovijoj reviji sat plus pisu o testu eurodizela sa 5 nasih pumpa. Uzorci su bili sa sledecih pumpa: lukoil, nis, omv, eko i mol. najbolje su prosli nis i mol (tj najkvalitetnije gorivo se nalazi na tim pumpama).
- darko darko
ebes tu mecku ja sam izvadio iz masine koja je placena preko 100 000 evra sa 8 dizni, i ko zna koliko kosta pummpa za njega, i ide na euro 5 neki kako on kaze, i kaze da sipa bas taj euro 5, ja jesam oresao 5-6 000 sa tom naftom, al otkud znam, sad cu ja do pumpe da uporedim bas, zna valjda pumpadzija, ceo zivot je radio sa naftom legalno i nnnnn.
Ja i nesipam na pumpama oko groccccke zbog bas te nafte sa dunava, elem, drugar kaze da uzima za svoju kompaniju regularno na veliko ED, (nepada mu napamet da se ebe da mi ustupi poneko bure, ne meni nego nikome) i kaze da sto vise uzima veca mu je marza, manja cena, cudo! cena se uvek poklapa njegova nabavna i moja sto nabavljam, tu negde, mozda neki dinar skuplja nego on sto uzima, ko zna koja je igra u pitanju.
Ja i nesipam na pumpama oko groccccke zbog bas te nafte sa dunava, elem, drugar kaze da uzima za svoju kompaniju regularno na veliko ED, (nepada mu napamet da se ebe da mi ustupi poneko bure, ne meni nego nikome) i kaze da sto vise uzima veca mu je marza, manja cena, cudo! cena se uvek poklapa njegova nabavna i moja sto nabavljam, tu negde, mozda neki dinar skuplja nego on sto uzima, ko zna koja je igra u pitanju.
- Ljubavnik1
Ehhh ebes tu mecku
Ajde onda mi daj 25000 e
Ae idi proveri pa javi.

- darko darko
velika je razlika izmedju putnickog i kamiona
- darko darko
sada sam bio na pumpi, i ista je nafta , ista boja cak, lozak kaze nije sigurno pumpadjija, e sad dali je ista bas da ga ebem
- Ljubavnik1
O tome ja i pricam...ma kakav more lozak, ed cist ko suza...jos ga mi kristalno cisto procedimo 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Evo sledeci put kda budem proalzio pored pumepe na kjoj se sipa EL sipacu u neku flasu da vam pokaze da je te boje....
A da je ED bez boje, tj na vecu kolicinu postaje malo (plavo/zelen)... A sada vi kako hocete, mozda i ja gresim..

A da je ED bez boje, tj na vecu kolicinu postaje malo (plavo/zelen)... A sada vi kako hocete, mozda i ja gresim..
Ajed mi ti reci iskreno da li ti mislis da bi ti on priznao sta ti sipalozak kaze nije sigurno pumpadjija

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Ljubavnik1
Sto si bre ti toliko tvrdoglav ??? sto si se uhvatio za boju... Znam ljude koji su od obicnog benzina pravili onaj od 98 oktana i to samo po boji...Ima farba koja moze da se kupi... A, to je bas zbog onih kojima je boja bitna, i onda se posle hvali da vozi od 98oktana, a ne znajuci da je sipao obicni...bitna mu je boja, to mu je bilo merilo 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Kako god, samo kazem.... Nije mi jasna logika da ce neko cist ED (bez boje) da dodava neki aditiv da ona bude zute boje (kao sto je na nasim pumpama)... Ja samo kazem da ovaj ED sto sam sipao sto je iz EU da je bio bez boje a sada mozda je meni podvaljeno nesto a vi sipate kvalitetno...
Ali kada budem isao sipacu pa da vidite kakva je taj EL...
Samo posle da ne bude ovaj ford sranje pumpa, dizne mi otisle posle 50k km...
A za filtraciju, cuo sam nesto od majstora kako bi bilo dobro da radite ako je gorivo lose (ovo ne vazi za vase zuti ED
), da sipate u neko bure i ostavite par dana , a neku cesmu za sipanje da napravite 10ak cm od dna, pa onaj 'talog' ako ga ima ostaje uvek dole...
Ali kada budem isao sipacu pa da vidite kakva je taj EL...
Samo posle da ne bude ovaj ford sranje pumpa, dizne mi otisle posle 50k km...
A za filtraciju, cuo sam nesto od majstora kako bi bilo dobro da radite ako je gorivo lose (ovo ne vazi za vase zuti ED

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Ljubavnik1
Opet boja igra ulogu
Znas zasto se nafta farba ? Brodovi uzimaju bez akcize i farbaju naftu da bi znali ako se negde pojavi iz koje kompanije se krijumcari. Izvini na kom mestu se nalazi Srbija po kvalitetu gotiva ??? ( Srbija na 93. mestu po kvalitetu goriva!
Prošle godine, Međunarodni centar za kvalitet goriva svrstao je Srbiju zbog visoke koncentracije sumpora, koju dozvoljava domaća regulativa, na najniže pozicije u svetu. Od 100 rangiranih zemalja, Srbija se po kvalitetu goriva nalazi na 93. mestu, uz Panamu, Urugvaj, Kirgistan i Tadžikistan. Najkvalitetnije gorivo imaju Nemačka i Japan, treće mesto dele Austrija, Danska, Estonija, Finska, Mađarska i Švedska, dok se na devetom mestu nalaze zemlje Evropske unije zajedno s Albanijom. )

Prošle godine, Međunarodni centar za kvalitet goriva svrstao je Srbiju zbog visoke koncentracije sumpora, koju dozvoljava domaća regulativa, na najniže pozicije u svetu. Od 100 rangiranih zemalja, Srbija se po kvalitetu goriva nalazi na 93. mestu, uz Panamu, Urugvaj, Kirgistan i Tadžikistan. Najkvalitetnije gorivo imaju Nemačka i Japan, treće mesto dele Austrija, Danska, Estonija, Finska, Mađarska i Švedska, dok se na devetom mestu nalaze zemlje Evropske unije zajedno s Albanijom. )
- milan_gt
to istrazivanje nije ukljucilo ed a jeste sva ostala goriva..