@loyale
Nije tu problem sto ima americke tablice vec zato sto je osetio novac i vratio se u Srbiju gde nije niko i nista kao u Americi, ovde je baja sa MLom pa moze da se izivljava. A takvih ima i iz Evropskih zemalja, nista neobicno. Eto bas danas sam video jedno u Strahinjica Bana koji se slicno izivljava, a vozi naravno BMW 760 najnoviji, nemacke tablice, prica na mobilnom svo vreme i nesto se gura/svira... I naravno staje na sred ulice da bi popricao sa ortakom.
milan_gt piše:a meni je muka od onih sto nikad ne probaju..
Na sta tacno mislis? Privatni biznis? 
Meni je muka od ljudi koji ga forsiraju tj misle da su oni najpametniji jer su sami svoj gazda. Praveci ostale koji nisu sami svoje gazde budalama sto rade za nekog drugog.
@topic
Slozio bih se sa Petrom i Stefanom.
Samo bih jos dodao jednu stvar, vezanu za zdravstveno osiguranje. Zorane, jeste da ga placas dosta, ali veruj mi makar znas zasto ga placas. 
Mi ga ovde placamo dosta manje (tj ono sto nam uplacuje poslodavac uz platu - ako uplati). Ali zato kao i da ga nemamo, tako da i to malo sto placamo je previse. Mog oca su sad spopale 3-4 stvari odjednom, pritom 2 od njih zbog neodgovornosti nasih lekara da ga ranije operisu, jer su bili u fazonu "nije kriticno". A sad ne smeju da ga operisu zbog drugih stvari koje su se pogorsale, pa se jos i stari problemi javili i moraju da se resavaju. U prevodu ko te jebe, crkni. A veruj mi da mi ovo, nazalost, nije ni prvi ni drugi slucaj u uzoj porodici da sam imao problem sa neodgovornoscu domacih zdravstvenih radnika. Ali da ne sirim dalje, samo cu se opet smoriti.
Eto, ja sam isto trenutno bolestan. Da odem kod doktora opste prakse on ce mi dati antibiotik po slobodnom nahodjenju (tj onaj koji ima u apoteci u domu zdravlja, jer druge i ne dobijaju), a pritom da me savetuje da izvadim krv pre toga ili uradim bris grla? Ma daj, pa to je sve opterecenje na budzet i trosak za dom zdravlja. Prosle godine sam imao skoro 6 meseci probleme sa grlom, veoma jake temperature i jake gusobolje. Kad sam konacno dobio uput za ORL doktora, i otisao da zakazem pregled, rekli su mi da imaju slobodan termin za mesec dana. To sto ja za 2 nedelje idem na put i treba da budem zdrav do tad, to njih naravno ne zanima. Kamoli sto sam imao i tad visoku temperaturu i nisam znao gde se nalazim. Pritom je mesec dana jos i extremno kratko koliko se za neke druge stvari ceka u srbiji.
Sad sam otisao odmah kod privatnika specijaliste i resio problem za 1 dan... Mogu samo da kazem da sam zahvalan svojim roditeljima sto imam mogucnost za tako nesto, 90% ljudi u Srbiji je nazalost nema.