Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14212
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Talladega_500 » utorak, 17. jul 2012. u 21:28h

Previse je to ozbiljan dizajn da bi bio Focus.

A inace, Focus i V40 dele dva 1.6L EcoBoost motora (od 150 i 180 hp).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » sreda, 18. jul 2012. u 12:45h

Meni je ovaj V40 odlican. Ima u novom Auto Bildu poredjenje sa BMW 125i. Ono sto me je iznenadilo je to sto kazu da je kokpit Volvoa izradjen izuzetno kvalitetno i sa besprijekornom zavrsnom obradom, za razliku od BMW-a cija je kabina uradjena sa manje preciznosti.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. jul 2012. u 14:32h

Sta te tu iznenadjuje?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » sreda, 18. jul 2012. u 14:47h

Pa, iskreno, mislio sam da je BMW tu bolji od Volvoa. Eto, to.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 18. jul 2012. u 15:19h

--- do sad sam na rende mog'o da imam volvo, najmanje ...

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Jos jedan uljez - Opel Insignia

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 23. jul 2012. u 20:07h

vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Re: Jos jedan uljez - Opel Insignia

Poruka od vojo.bogdanović » sreda, 25. jul 2012. u 19:26h

Samo jedan mali off, ali je u prilog Mondea u odnosu na uljeze.

Za vikend sam doletio do BG sa Volvom S60 2,4 automat (140 KS) i vratio se. Želim da prenesem utiske vožnje istog u odnosu na Mondeo MK3.

Prvo, Volvo je u istoj klasi ali je mnogo manji po pitanju prostora na prednjim i zadnjim sjedištima. Natrpali su mnogo plastike, iako je to sve uklopljeno ukusno i sa smislom.
Zadnja sjedišta mogu da zavide pojedinim kompaktima na prostoru iako su relativno udobna tokom dužeg puta. MOndeo je tu opet za klasu bolji kako naprijed tako i pozadi. Jednostavno, mnogo je veći.
Završna obrada u Mondeu je mnogo bolja, ili su stavili više nosača po komadu plastika. U Volvu se sve nekako kreće i klima. Možda sam ja picajzla, ne znam.

Vješanje na Volvu me je razočaralo.
Iako je auto polovan samo vješanje je u savršenom stanju jer je održavano kako treba. Unatoč tome nije to ni blizu Mondea.
Na oštrim neravninama, tipa šaht koji je potonuo ili prelazi krpanog asfalta, mnogo jače udara nego Mondeo tj, imam osjećaj da amortizer ne pusti točak dole na vrijeme nego sa zakašnjenjem i on blebne na asfalt i odskoči. Amortizeri mi se ne čine da suu problemu iako je i to moguće. Ipak, moj Mondeo sa starim amortizerima se ponašao mnogo bolje na takvim neravninama s tim da se dotrajalost amortizera mogla osjetiti na naborima koje stvore šleperi kada koče dugo niz brdo, tada se osjetilo odskakanje točka. Znači, moguće da su problem amortizeri a moguće da je i vješanje takvo. Generalno, po krivinama nervozan na autoputu OK.

Upravljanje... Katastrofa. Ili sam se samo navikao na oštrinu Mondea. Da mi je neko pričao ne bih vjerovao. Mlitav volan kao kad u Fiatu upalite City mod. Bez osjećaja i povratne informacije. Mnogo okretanja da bi se postigao efekat. NIje da neće skrenuti u krivinu ali to radi prilično nezanimljivo i defanzivno. Nema praznog hoda ali je osjećaj kao da ima. Bljak. Ipak, odlično riješena funkcija kruz-kontrole na volanu.

Dojam veličine auta je da je auto nekakvih normalnih proporcija dok se ne pogleda u retrovizore i vide prošireni bokovi. Na naplatnim kućicama sam razmišljao hoću li udariti u ogradu ili ne.Moguće da je ta širina dobra zbog pasivne sigurnosti u vratima pa se vozač navikne nakon nekog vremena. U Mondeu tih problema nema. U svakom trenutku znam kuda idu točkovi i koliki su gabariti vozila.

Motor i performanse su tako-tako. Sam zvuk motora je moćan, pogotovo kada ga se stisne a prozor je otvoren. Međutim, kako je benzinac sa 140 KS, osjećaj ubrzavanja nije ni blizu Mondeu sa dizelskih 130 KS. Pretpostavljam da je mnogo pojeo automatski mjenjač.
Na kraju je Volvo-a dokrajčila potrošnja. Predpostavljam da ne odskače u odnosu na druge benzinske atmosferce sa tom kubikažom ali u usporedbi sa Mondeom je katastrofa. 8,5 - 9l/100 Km. U gradu i do 12-13l. Mondeo to radi sa 5,5-6l/100 Km otvorene i 8,5 po gradu. Još jedan kolega ima S60 ali dizelski pa znam da je kod njega slične potrošnja kao kod Mondea, čisto da znate da sam svijestan te činjenice.

Na kraju komentar da je S60 jako lijep i privlačan auto, pun opreme i raznih interesantnih gedget-a tipa telefon, kruz-kontrola i sl., ali je sav nekako mlitav u odnosu na Mondeo, koji se vozi kao da je gabaritima klasu ili dvije manji nego što je stvarno. A u stvarnosti je najveći u klasi. Kažem, pričali su mi prije da se Ford najbolje vozi od svih i nisam vjerovao. Sad sam ubijeđen. Sjećam se testa Mondea iz nekih HR auto novina kada je tek izašao pa su pisali da ima najbolje pogođen ovjes u klasi i da mnoga auta iz više klase nemaju takav ovjes.

Da popravim ovaj off-topic tezom o Insigniji. :)
Ako se vozi kao Volvo, džaba joj ljepota, oprema i dizajn. Mondeo je tu Cezar Imperator.

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 25. jul 2012. u 21:54h

krenulo se sa probavanjem/kupovinom..2010. 2.0 cdti 160ks kupljena kod nas, prvi vlasnik, u garanciji jos, oko 70k predjenih..

odusevljenje: lezanje na putu, ovi sa testiranja su me malo isprepadali, udobnija je od mondea 3 (nosi 245/40-19) ali ne verujem da nesto mnogo zaostaje u krivinama..

razocaranje: motor, za mozda neku mizernu nijansu bolje vuce u bas visokim obrtajima od mondea..

Slika
Slika
Slika
Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 25. jul 2012. u 23:11h

Ja sam se danas vozio u A7 3.0 tdi... hebe kevu kako ide
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 26. jul 2012. u 05:58h

Ajde da i ja kazem da sam danas vozio novu 2013 Nissan Altimu. Odusevio sam se koliko dobro je uradjen.
Mnogo je lepsi (i veci) uzivo nego na slikama. Bio je osnovni 2.5L I4 model. Malo mi se nije dopao CVT menjac, vise volim tradicionalni automatik, ali osim toga auto je fenomenalan.

Slika

Slika

Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 26. jul 2012. u 08:14h

Ovaj Nissan je zverski ružan... nešto kao:
Spoiler
Show
Slika
I pri tome, ja gotivim Nissane, Primera npr. izgleda vrhunski thumbsuph

I onaj Opel gore izgleda svetski u odnosu na tu Altimu.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 26. jul 2012. u 08:15h

Što jes' jes' - mnogo je brate ružna thumbsuph
Slika

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » četvrtak, 26. jul 2012. u 11:24h

A meni se bas svidja!
Vrlo rado bih ga posedovao :(

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 26. jul 2012. u 11:28h

U najmanju ruku tragično odabrana boja i ugao snimanja za promotivne fotografije...

EDIT: Unutra mi je sasvim OK.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 26. jul 2012. u 12:59h

Kod Altime mi se dopao kompletan paket, pruza sve u jednom i ne traze ogromne cene. Prostran unutra, udoban, 2.5L motor je odlican i po snazi i po potrosnji, a onda opet za sve to traze "samo" $21,500. Jedino ga koci taj CVT menjac, vozio sam nekoliko Altima i nije mi se dopao u nijednoj, jednostavno je previse dosadan.

Uz Kia Optima, ovo bi mi bio jedan od prvih izbora u ovoj klasi.

p.s. sto se tice Insignije, ona meni izgleda tako penzionerski, da nije ni cudo sto je prodaju u Americi kao Buick.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 26. jul 2012. u 13:41h

meni svi ostali u toj klasi deluju penzionersko naspram nje*.. :D

*Insignia
Poslednja izmena: milan_gt, na dan četvrtak, 26. jul 2012. u 14:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 26. jul 2012. u 13:50h

Sta ces, penzionerska klasa ... :D

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 26. jul 2012. u 14:11h

Meni izgleda kao mešavina Insignie i Cruzea

knez
Poruka: 234
Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h

Poruka od knez » četvrtak, 26. jul 2012. u 21:49h

Stvarno ameri imaju cudan ukus za kola :D

Nego jedna vijest:

Ford je objavio da mu je profit u drugom kvartalu opao za 57 odsto, na milijardu dolara, pošto njegova evropska filijala i dalje posluje sa velikim gubicima.

Kompanija sada očekuje da će ove godine u Evropi izgubiti milijardu dolara, iako je ranije prognoziran gubitak od 500 do 600 miliona dolara.

Drugi po veličini američki proizvođač automobila takođe je upozorio da će njegov profit na godišnjem nivou biti manji nego što je ranije prognozirano, preneo je Bi-Bi-Si.

Kompanija je takođe saopštila da očekuje značajan pad profita u južnoj Americi ove godine.

Vrednost Fordovih akcija trenutno je na berzi u Njujorku na nivou od devet dolara, što je najmanje u poslednje dve i po godine, prenose agencije.

Izvor: Capital.ba
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.

mbole
Poruka: 14973
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 26. jul 2012. u 23:16h

Aj se dogovorite ti i Taladega :)
Jel taj profit 1 ili 1.8 miljardi?
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. jul 2012. u 00:51h

knez
Poruka: 234
Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h

Poruka od knez » četvrtak, 16. avg. 2012. u 10:08h

Je li moguce da se astra bolje vozi od focusa?

[youtube][/youtube]
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 16. avg. 2012. u 10:41h

Sve zavisi i do vozaca, a recimo strana volana, na minut ipo, neka napravi dve greske to je 2sec (posto pretpostavljam da je njemu lakse kada je volan desno), mada to ne bi trb ali ajd moze da se desi....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 16. avg. 2012. u 11:08h

opc/vxr mi je estetski mnogo bolja od st-a, takodje ima lsd sto je presudno..a i sam vozac kaze da st-u fali trakcije..

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 16. avg. 2012. u 12:52h

Ali opc nema sta da trazi pored RSa, tako da ovaj uporedni test i nema previse smisla.
ST je mnogo civilniji od Astre, auto koji moze da se koristi svaki dan za porodicu itd. Astra je igracka za zezanje kao i RS, s tim sto bi je RS oduvao.

Ali opet imaju oboje previse snage za prednji pogon po mom misljenju. Focusa sam vozio i ide fino ali se uopste ne oseca kao da ima 250ks jer ne moze u prve 2 brzine to da prenese na podlogu. A kad preteras oseti se torque steer, mada moram da budem iskren, ne toliko jak kao sto sam ocekivao, mozda malo jaci nego sto osecam na mom Mondeu (ipak ta sva elektronika radi nesto, nije samo ukras). Ovde na klizavoj stazi predpostavljam da ne moze ni u trecoj da prenese svu snagu na podlogu.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Svaštara“