Od skora sa vlasnika Ford Fokusa 2001 1.8 Tddi 66kw,to mi je prvi Ford koji vozim,prvi utisci su pozitivni,mada mislim da imam problem:
Kada sam uzeo auto iso je kao lud,i to samo naslanjanjem noge na gas,ubrzavao je tecno i bez problema,prosto me je iznenadio,uzbrdicu pod klimom nije ni primecivao,e sada kao da se javio problem,sada vec moram da stiskam gas,cini mi se da trosi malo vise cak i preko 8l gradske voznje,i to normalnom voznjom do 2000-max 2500rpm sto je po meni nelogicno da toliko trosi.
Kada dam gas u leru do patosa dodje do 5000rpm i nece vise da ide,na satu ima 7000rpm,i iz auspuha izbaci oblak crnog dima

Drugo sto me interesuje je na koliko se pali turbina,jer kada dodajem gas do 1000-1200rpm i pustim gas cujem je kako zvizdi,mislim da bi trebala da se pali preko 1500rpm,imace na rebrastim crevima na intelkuleru ima ulja i to bas po crevima gde su one kao zice na crevu

Inace auto lepo pali,ima miran i ujednacen rad,odradjen mali servis,ulje Ford 10w40,filter ulja i filter vazduha.
Zamolio bih vas ako je neko imao slican problem ili zna o cemu se radi da mi pomogne.
Unapred hvala