Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

molim za pomoc,problem na fiesti

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mare_kv
Poruka: 14
Član foruma od: nedelja, 30. jan. 2011. u 21:15h

molim za pomoc,problem na fiesti

Poruka od mare_kv » petak, 27. jul 2012. u 21:41h

molim za pomoc ako neko ima iskustva da mi kaze u cemu je problem...u pitanju je ford fiesta 1.4 16v 97 got zetec...izgore je ventil na autu,kada je menjan ventil menjane su i gumice ventila,medjutim auto je odmah poceo da guta ulje,pusi kao lud... :suicide: ...opet otvoren motor,gumice nisu legle kako treba tj kaze majstor kao da su labave...kupljene nove rencove gumice,zamenjene,ociscena glava,ventili,sve pregledano i sve ok,mali zazori na karikama zanemarljivi zatvoren motor i on opet isto radi...stvarno nemam pojma sta da radim...sad isli smo kod nekih majstora drugih i kaze da bi trebalo da se gumice mazu nekom pastom jer jedino tako ce da drze(imao takav problem)...sad meni to nije toliko logicno jer kako su stajale fabricke,vrv da one nisu bile mazane...molim ako neko moze da mi pomogne...hvala unapred...ps bio bih zahvalan dragomiru ako moze da me posavetuje

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: molim za pomoc,problem na fiesti

Poruka od Dragomir » petak, 27. jul 2012. u 22:29h

Neko tebe malo vise "farba"
Oteraj to kod nekok pravog mehanicara da pogleda
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

mare_kv

Poruka od mare_kv » petak, 27. jul 2012. u 23:09h

A sta mislis u cemu je problem ,jer dok to nije zamenjeno on nije trosio ulje i pusio ?
Ne verujem da me farba jer ne radi za pare ! To mi je prijatelj .

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 28. jul 2012. u 01:11h

Treba pogledati kakvo je stanja donjeg dela motora tj.karika
Ko je radio glavu?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

mare_kv

Poruka od mare_kv » subota, 28. jul 2012. u 09:52h

Gledane su karike izgledaju dosta dobro . Neverovatno mi je da kroz karike moze da prodje 1l ulja na 20km !Kada se izvade svecice ,sve cetiri su masne (puno ulja)
:mad:

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 28. jul 2012. u 14:57h

И без гумица за вентиле неће да троши толико уља .
Ако гумица иде тешко на вођицу а релативно лако иде вентил кроз њу , како може да спадне ? Ако није нешто од та два ок , онда је део лош .... А вентил гори од сиромашне смеше , тј , нешто ти није уреду са убризгавањем горива . Јел била бела свећица на том цилиндру где је изгорео вентил ?

mare_kv

Poruka od mare_kv » subota, 28. jul 2012. u 20:38h

ja kazem samo sta mi je receno,jer se ne razumem toliko u taj deo...ventil je izgoreo jer mi je kapalica za podmazivanje ostala bez ulja,mojapretpostavka,jer je na autu ugradjen plin...a ta kapalica sluzi da hladi komoru i da podmazuje keramicke vodjice,tako mi receno kad je ugradjivan sekvent plin...sve cetiri svecice su masne i to bas,nema razlike izmedju te na kojoj je taj ventil u odnosu na ostale...da je na tom cilindru nesto otislo pretpostavljam da ne bi na sve cetiri svecice bilo toliko masti...od kad je zamenjen ventil i gumice to se desava jer je vidno na auspuhu da izbacuje dim sto nije radio pre i na 3 cilindra tih par dana do zamene

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 30. jul 2012. u 16:11h

Капалица подмазује стублине вентила , можда нешто помаже и седиштима вентила , али не снижава температуру сагоревања .
Сиромашна смеша прави високу температуру сагоревања зато је и вентил капут .Немој да возиш ауто у високе обртаје са стиснутом педалом гаса . 3000-3500 обртаја максимално и гас не преко пола , а што мање притиснут то боље .
Сада ми паде нешто на памет , по нету пише да ти мотори пате , од "лепљивих вентила " , тј. да ако не употребљаваш 5 /30 уље , наслаге уља на стубу вентиал спречавају вентил да се затвори адекватно , и онда нема компресије , и врели гасови иду преко седишта . Додуше врели гасуви иду преко вентила и када све ради нормално , али само кад и им је време да изађу .

Gosa46
Poruka: 231
Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 21:43h

Poruka od Gosa46 » subota, 4. avg. 2012. u 17:38h

mare_kv piše:ja kazem samo sta mi je receno,jer se ne razumem toliko u taj deo...ventil je izgoreo jer mi je kapalica za podmazivanje ostala bez ulja,mojapretpostavka,jer je na autu ugradjen plin...a ta kapalica sluzi da hladi komoru i da podmazuje keramicke vodjice,tako mi receno kad je ugradjivan sekvent plin...sve cetiri svecice su masne i to bas,nema razlike izmedju te na kojoj je taj ventil u odnosu na ostale...da je na tom cilindru nesto otislo pretpostavljam da ne bi na sve cetiri svecice bilo toliko masti...od kad je zamenjen ventil i gumice to se desava jer je vidno na auspuhu da izbacuje dim sto nije radio pre i na 3 cilindra tih par dana do zamene
Flesh lube ili ti kapalica ne podmazuje ventile vec se njegovim sagorevanjem oslobadjaju osidi koji nalezu na ventil i sediste ventila u glavi. Ovo ima za cilj povecanje odvodjenja toplote sa ventila na glavu cime se sprecava ''ukopavanje'' ventila u glavu i pregorevanje ventila.
Na sajtu proizvodjaca naveli jos neke pogodnosti tipa smanjenja potrosnja goriva, manja temeratura sagorevanja , ciscenje sistema za ubrizgavanje goriva, manje emisija stetnih gasova, podmazivanje gornjeg dela cilindra ... Mogli su jos svesta da navedu kao pogodnosti ali mislim da je to sve marketing i da sistem nema nikakvu funkciju osima lazne sigurnosti korisnika. Neki motori jednostavno ne mogu da izdrze plin zbog jer nisu projektovani da izdrze povecane temerature sagorevanja u cilindrima.
P.S. A :) ko neki ventil ne zatvori onda nema vrelih gasova. U tom cilindru onda nema sagorevanja jer mesavina vazduha i goriva izadje kroz izduvni vod.
Fiesta, 1.25 zetec se, 2000. godiste

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“