Kontrola u krivinama i udobnost nisu bas povezani, to se posebno moze primetiti kod BMW-ovih modela. Bez greske u krivinama, a tvrdi kao kamioni.
Standardna garancija Fusiona na sve 3 godine / 36,000 milja, mislim da motor i menjac imaju 5 godina / 100,000 milja ili nesto slicno. Siguran sam da je 5 godina, nisam siguran koliko tacno milja.
U ovoj klasi, Toyota Camry je i dalje gazda. To je dosadan auto, bez imalo emocija, ali obavlja sve poslove bez ikakve greske (nesto kao VW Golf), pravi porodicni auto. U nicemu se ne izdvaja, a sve obavlja odlicno. Ja imam jednu - najbolja investicija ikada, najmanje sam je platio od svih auta koje sam kupio, a ubedljivo najmanje kvarova sam imao.
Nissan Altima je takodje fenomenalna, malo dosadna za voznju zbog CVT menjaca, ali u sustini odlican porodican auto.
Honda Accord je, uz Fusion i Mazdu 6, sigurno najsportska, ali vec duze vreme (15+ godina) imaju probleme sa automatskim menjacima koje nikako da rese.
Kia Optima je, po mom misljenju, najbolja kupovina u klasi. Hyundai Sonata isto.
Prelazne ocene dobivaju i Chevrolet Malibu i Volkswagen Passat. Malibu je dosta nazadovao sa najnovijom generacijom, a Passat iako je dosta napredovao koci ga lose ime.
Dark horse tj. auti koji dobivaju malo paznje, a umeju da iznenade - Mazda 6 i Subaru Legacy.
U dnu su Mitsubishi Galant, Dodge Avenger i Chrysler 200.
Jos nisam vozio novi Fusion niti sam sedeo u njemu (cekam na neki veci auto show posle nove godine), neznam kakav je, ali ovaj prethodni model (2009-2012) je bio u samom vrhu u svim kategorijama i bio je jedna od boljih kupovina.
Ovaj novi 2013 model, malo su ga unistili sa opremom ... Evo kakve se felge (13-ske) dobivaju na osnovnom modelu, ovo je sramota za Fiestu, a ne za Fusion ...

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.