Pozdrav svima. Evo da i ja predstavim svog ljubimca. Jesam malo tamo gde se predstavljaju clanovi ali eto sada cu malo vise. To je Ford Taunus 1982. godiste. U originalu je bio 2.0. Ali je bivsi vlasnik stavio 1.1 motor verovatno zbog registracije (i da bi mene zeznuo izgleda). Ali sam ja odlucio da menjam pa sam posle duze pretrage za motorom sa papirima uzeo 1.6 motor. Uradio sam mu "generalnu". Zamenio karike, letece i lezece lezajeve, obradio glavu, kupio novu bregastu, svecice, kablove, razvodnu kapu, spaner...........Mozda sam jos nesto zaboravio, ali sam se trudio da sto vise uradim (naravno koliko dzep dozvoli). Pre toga sam mu kupio novu letvu volana. Letva je od siere ali je uz male prepravke legla i na taunusa. S starom nisam mogao vise, a da uzimam neku polovnu mislim da mi nije bilo resenje pa reko ajde.......Tako da sam zadovoljan kako radi ta prepravljena letva...Kupio sam i nove diskove napred i plocice (pakne).U medjuvremenu sam ubacio i alarm i centralnu sto moram priznati da mi je bolja investicija sto se toga tice. Kada kisa pada ajd ga otkljucaj......ovako samo KLIK.

Pocele su brave da me zezaju pa sam odlucio da mi je to najbezbolnije resenje..... Na njemu su do sada bile felne 15 coli s gumom 205/50. Primetio sam da dosta pricate o dimenzijama guma i slicno. Veliki problem su mi "vagasi" na putevima i tu mi pravi probleme ali inace ne mogu da se pozalim. Nisam se vozio na zadnjem sedistu pa ne mogu reci, ali kazu da ljulja. Krajem prosle godine sam mu kupio dve nove gume te dimenzije. Tigar prima. I ove godine cu jos dve. Ne mogu da pricam o kvalitetu proizvodjaca i to, ali drzim se one: "novo je novo". U svakom slucaju, trenutno nije u voznom stanju. Rastavio sam ga da mu radim limariju. Trebalo je to vec sve da bude gotovo ali fin kriza je cudo. Ali verujem da cu do kraja godine sve da uradim. Kupio sam mu nove amrotizere, nove kugle i jos neke sitnice. Sto se zadnjeg trapa tice, gumice za selen blokove mi je pravio jedan poznanik jer nisam mogao da nadjem nove. Nadam se da ce da me posluze barem dve godine pa ako treba, onda cu menjati. Od lajsni necu ostaviti nista na njemu. Samo se zavlaci voda i blato a neko je strucno zavrtao lajsne u lim pa je sve pordjalo. Tako da sam odlucio da sklonim sve sto je visak. Zeleo bih jos da mu stavim bele migavce napred ali ne mogu da ih nadjem nigde. Cak sam na jednom fordu video belo-crvena svetla pozadi sto bi takodje rado kupio. Pa ako neko zna gde ima, neka mi javi. Nasao sam na nekom sajtu u Nemackoj ali nisam siguran u sve to pa nebi bas da rizikujem. Imam jos nekih planova sto se enterijera tice ali to je otom-potom. Jedino sto me zanima koliko znate o zatamnjivnju stakala. Pravila i propisi. Ima jako puno prica u vezi toga ali me zanima zna li neko nesto precizno. Planiram da mu zatamnim stakla kao sto su i do sada bila, samo sada kvlitetnijom folijom pa me zanima koliko ce da me zezaju za to.
Ovako je izgledao kada sam ga kupio...
Dugo je izgledao ovako...
...i ovako.
A sada izgleda najvise ovako..
....i ovako.