Eto kad pogledaš 1, 2, 3, 4 svaki je različit, a između 5 i 6 jako mala razlika dok između 6 i 7 nema je.mezzano piše:7 generacija Golfa
![]()
Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Zadnji branik nije isti i antena im se razlikuje

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Meni 6-ica najbolje izgleda, ljepse su mi ove ostrije ivice nego onako zaobljena karoserija kao kod 5-ice. A posebno unutrasnjost 6-ice, djeluje bas solidno i kvalitetno. Kod novog Focusa mi je unutrasnjost malo previse neozbiljna i nekako korejska... A koliko vidim u Autobildu, materijali su losiji nego u i30.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14229
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Meni se najvise kec dopadao, zatim petica, pa dvojka, cetvorka, sedmica, sestica, trojka.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- mezzano
- Poruka: 196
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 12:42h
Kad je izasao 4, bio je auto koji mi se najvise svidja. Sada me nesto ne privlaci. Petica mi se nije svidela ni kad je izasla, ali sestica jeste. Sedmica je, kao sto smo svi zakljucili, vise 6.1 nego 7.0. 

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ja to ne razlikujem ,samo do cetvorke.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Isto tako. 1, 2, 3, to ok... 4 razlikujem... >= 5 ne.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Samo cu se malo nadovezati na njihovu novu platformu MQB. Posle dosta citanja, a drago mi je da se javnost, sto strucna, sto novinarska slazu. Za gluposti koje uspe da VW smisli, pri tom proda za velike pare, maheri su za prodati jedno te isto za vece novce. Sad cete imati Passata na istoj platformi Pola, pritom produzice medjuosovinsko rastojanje na potrebno, prodace ISTO GOVNO U DRUGOM PAKOVANJU za 3 puta vecu cenu.
Elementi vesanja, konstrukcija kaveza, prostor za noge i td ce biti isti. Iste delove ce ljudi platiti 3 puta vise jer imaju. Svaka im cast i treba ovcama uzeti pare, to potvrdjuje istinu da u vecini ne obavesteni (tj. nepismeni, neobrazovani) ljudi kupuju VW automobile. Prema tom istrazivanju SAAB kupuju uglavnom visoko obrazovani ljudi, zato su i pukli, jer im je klijentela ogranicena.
Elementi vesanja, konstrukcija kaveza, prostor za noge i td ce biti isti. Iste delove ce ljudi platiti 3 puta vise jer imaju. Svaka im cast i treba ovcama uzeti pare, to potvrdjuje istinu da u vecini ne obavesteni (tj. nepismeni, neobrazovani) ljudi kupuju VW automobile. Prema tom istrazivanju SAAB kupuju uglavnom visoko obrazovani ljudi, zato su i pukli, jer im je klijentela ogranicena.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Znaci da ce Golf opet najbolje da se prodaje, na ustrb Passata koji je zrtvovan, a i polo ce da napreduje. Ko se malo raspita, mislice: ista platforma, passat je znaci prevara, polo je ipak premali, a Golf je taman. Ko nema za golfa lakse ce se odluciti za pola, posto je isti kao golf, samo manji. Ko je hteo passata, nek kupi audi, pojavice se vec neki lite model.
- Talladega_500
- Yankee
Pod uslovom da kupac to ne primeti tokom voznje, nece predstavljati ni najmanji problem sto dva auta dele platforme.
Pa Ford vec 40 godina prodaje prepakovane Fordove kao Lincoln po daleko vecim cenama i super im ide.
Tako ce biti i sada. 90% kupaca nece znati da Polo i Passat dele platformu i na kraju ce prodaja i dalje biti visoka.
Pa Ford vec 40 godina prodaje prepakovane Fordove kao Lincoln po daleko vecim cenama i super im ide.
Tako ce biti i sada. 90% kupaca nece znati da Polo i Passat dele platformu i na kraju ce prodaja i dalje biti visoka.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
..i njihova zarada ce biti visoka..jer slabo sta ulazu, smanjuju tako troskove..u startu su skupi i sa slabom opremom..znaci cudo jedno..
- Talladega_500
- Yankee
A nekim cudom ljudi i dalje kupuju u rekordnim brojevima i pored svih mana.
Da ne poverujes ...

Da ne poverujes ...

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja tu ne vidim nista lose. I BMW radi slicnu stvar sa svojim limuzinama, sve u cilju smanjenja troskova. Pa opet ne bih kupio seriju sedam i pomislio da je losa jer deli neke delove sa serijom tri. Pomislio bih bas obrnuto, da je Polo skroz ok auto jer deli platformu sa Passatom. Posto Passat tesko da bih kupio pored Mondea
Dok Polo u nekim stvarima prednjaci u odnosu na Fiestu vec godinama (u nekima/vecini je losiji, ali da ne produbljujemo sad raspravu).
Kamo srece da i Ford ima slican sistem, jer koliko mogu da zakljucim (neka me ispravi neko ako gresim) jedina 3 modela koja dele platformu su Mondeo, Galaxy i S-Max. Tu je i Kuga sa nekim elementima, ali opet ne komplet. Ne znam da li novi Focus deli istu platformu ili ne.

Kamo srece da i Ford ima slican sistem, jer koliko mogu da zakljucim (neka me ispravi neko ako gresim) jedina 3 modela koja dele platformu su Mondeo, Galaxy i S-Max. Tu je i Kuga sa nekim elementima, ali opet ne komplet. Ne znam da li novi Focus deli istu platformu ili ne.
Fiesta!!
- milan_gt
znas kakvo bi mondeo imao lezanje da deli platformu sa fiestom.. 

- Talladega_500
- Yankee
Focus deli platformu sa Kugom, Fiesta deli platformu sa B-Max i novim EcoSport.dule0911 piše:Kamo srece da i Ford ima slican sistem, jer koliko mogu da zakljucim (neka me ispravi neko ako gresim) jedina 3 modela koja dele platformu su Mondeo, Galaxy i S-Max. Tu je i Kuga sa nekim elementima, ali opet ne komplet. Ne znam da li novi Focus deli istu platformu ili ne.
- darioculibrk
Ja koliko vidim MQB platforma se odnosi na karoseriju, tj.na njene dijelove...nigdje nisam nasao da ce ogibljenje biti isto kod Pola i Passata npr. To sto ce dijeliti pojedine komponente doprinijece jeftinijoj proizvodnji, ali ne vidim kako bi to uticalo na kvalitet, vozne karakteristike i ostalo. Vjerovatno ce svaki model, tj.razlicite klase imati drukcije ogibljenje, drukcije ce biti podeseni...Po meni je to OK rijesenje, imas jednu platformu koju mozes prilagoditi za veliki broj modela. Jbg, njihovi ekonomisti i inzenjeri pametno razmisljaju.

Niti ce Polo dobiti multilink, a ne vjerujem ni da ce Passat imati ogibljenje iz Polo-a, ili npr kocnice.

Niti ce Polo dobiti multilink, a ne vjerujem ni da ce Passat imati ogibljenje iz Polo-a, ili npr kocnice.
- milan_gt
ogibljenje utice mislim oko 50% na lezanje auta..ostatak je odnos masa osovinski i teziste..
- popovicvl
@darioculibrk
Jel bi ti druze voleo da kupis Passata sa zastitom putnika kao kod Pola? Realno i Polo i Passat imaju po 5* za sigurnost, ali opet Passat mora imati vise zona deformacija. Mora da ima vecu krutost karoserije zbog vece nosivosti i brzine koju postize. Bar ja to tako ocekujem. Jednostavno ne kontam kako se moze spakovati ista konstrukcija za mali i veliki auto, kako se prave zimko-letnje gume, kako se pravi sladoled od cokolade sa ukusom vanile...
Mondeo, S-max i Galaxy imaju istu platformu, ali to je daleko prirodnija kombinacija jer su ti automobili iste velicine samo organizacija prostora je drugacija. Focus i Kuga takodje, Fiesta i B-max. Od Fieste se ne moze napraviti Mondeo jer je Mondeo i po 1 m siri, duzi, visi...Onda na kraju to i nije multi konstrukcija?
Jel bi ti druze voleo da kupis Passata sa zastitom putnika kao kod Pola? Realno i Polo i Passat imaju po 5* za sigurnost, ali opet Passat mora imati vise zona deformacija. Mora da ima vecu krutost karoserije zbog vece nosivosti i brzine koju postize. Bar ja to tako ocekujem. Jednostavno ne kontam kako se moze spakovati ista konstrukcija za mali i veliki auto, kako se prave zimko-letnje gume, kako se pravi sladoled od cokolade sa ukusom vanile...
Mondeo, S-max i Galaxy imaju istu platformu, ali to je daleko prirodnija kombinacija jer su ti automobili iste velicine samo organizacija prostora je drugacija. Focus i Kuga takodje, Fiesta i B-max. Od Fieste se ne moze napraviti Mondeo jer je Mondeo i po 1 m siri, duzi, visi...Onda na kraju to i nije multi konstrukcija?
- darioculibrk
Pa niko nije rekao da je to 100% identicna platforma. Lijepo pise sta je fixno a to je dio od prednje osovine do firewall-a. Sve ostalo je varijabilno. Ako se ta platforma moze produziti i prosiriti, samim tim i zone deformisanja u slucaju sudara su vece. S obzirom na sve ostrije kriterijume EuroNcap-a i ostalih koji ispituju bezbednost automobila, ne vjerujem da bi proizvodjac kao sto je VW dopustio sebi takav propust.
- popovicvl
Ako je taj prostor fixni, onda to nije multi platforma. Sta dizu onda prasinu kad nema potrebe.
- milan_gt
ugrade jos ikarbus harmoniku u tu sasiju i imaju najduzi LT kombi .. 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- darioculibrk

Novi Volvo V40...najruznije felne koje sam ikad vidio, 18". Cak i ako doprinose aerodinamici, uzasne su.
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
O ukusima ne vredi raspravljati...
Meni recimo izgledaju bas zanimljivo
Meni recimo izgledaju bas zanimljivo

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Na prvu loptu su mi delovale "wow"... a onda sam obratio pažnju da su faktički kompletno popunjene.
Kad bi ova unutrašnjost bila mat crna, verovatno bi bile privlačnije; ovako siva... tjah, nemam pojma dok ih ne vidim uživo. Doduše, desetka za oblik "krakova"
Kad bi ova unutrašnjost bila mat crna, verovatno bi bile privlačnije; ovako siva... tjah, nemam pojma dok ih ne vidim uživo. Doduše, desetka za oblik "krakova"

pozdrav, Bojan