RS pustio rashladnu tecnost
Moderator: Dragomir
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
RS pustio rashladnu tecnost
Danas stigao do kuce i na svu srecu na parkingu vidim lokvu. Kad se upali auto curi ispod kaiseva, kad se ugasi stane. Nadam se da je vodena pumpa? Koji tip pumpe ide na RS2000?
-
- Poruka: 125
- Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h
Re: RS pustio rashladnu tecnost
pa pumpa ti je 99% ,a tip pumpe ne znam ja znaju u radnji gde budes uzimo 

- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Iskopacu ti ja u microcatu veceras ili sutra prepodne ukoliko vec neko neda info 
Uneo sam svoj broj sasije da bih suzio izbor samo na rs-a, ali koliko vidim izgleda da pase pumpa i od drugih modela sto je super vest. Evo pa vidi:

Uneo sam svoj broj sasije da bih suzio izbor samo na rs-a, ali koliko vidim izgleda da pase pumpa i od drugih modela sto je super vest. Evo pa vidi:

Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
od scorpia 2 imam jednu sa starog motora nekosta nista.
- popovicvl
Hvala Dragane, dobro bi dosla samo ako je ispravna i u dobrom stanju. Ne bih voleo da me ostavi u putu.
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
pumpa je skoro nova ,bila na motoru 6meseci neverujem da je presla 5000.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Блок је исти као и на DOHC мотору са сијере или шкорпиона . Тако да ти је пумапа иста као са поменутих модела, а то не би требало да је скупо 30 е макс
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Moj savet,kupi novu. Previse je tesko zameniti da bi rizikovao sa polovnom.
- popovicvl
Uzeo sam novu, 2900 dinara, Je*em li ga neka Italijanska. Valjda ce valjati. Hvala na pomoci drustvo.
Samo bih jos jednu stvar da razjasnim sa vama. Zadnjih nedelju-dve kad upalim ujutro auto, culo se cvrkanje kaisa (koji su promenjeni pre 5000 sa sve rolerima, sopanerima itd.). Ne bas svaki put, tj. kad malo duze odstoji. Cim se motor malo ugreje minut/dva stane sa cvrkanjem. Da li je to bio znak da je nesto u najavi, npr. pumpa za vodu? Inace majstor koji je bacio pogled na pumpu mi kaze da je crkla od nevozenja
Samo bih jos jednu stvar da razjasnim sa vama. Zadnjih nedelju-dve kad upalim ujutro auto, culo se cvrkanje kaisa (koji su promenjeni pre 5000 sa sve rolerima, sopanerima itd.). Ne bas svaki put, tj. kad malo duze odstoji. Cim se motor malo ugreje minut/dva stane sa cvrkanjem. Da li je to bio znak da je nesto u najavi, npr. pumpa za vodu? Inace majstor koji je bacio pogled na pumpu mi kaze da je crkla od nevozenja

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja sam na fiesti imao problem sa skriputanjem kaiseva kad je dosta vlazno ili prodjem kroz neku baru. Isto tako, na kratko, pa prestane. Dalje, pumpa (tj ceo auto) je godinama stajao u garazi i vozen samo 2000km leti, pumpa za vodu je samo jednom remontovana i to tek kad je poceo aktivno da se vozi, posle 3-4 godine voznje. Ali ono, motori se fundamentalno razliku, mozda nema nikakve veze.
Fiesta!!
- Cika Dule
to se i meni ponekad desi, znaci ne bas na svaku vlagu ili kisu a auto se redovno vozi i navodno je sve zamenjeno od kaiseva
Ajd sad sta bi onda moglo da bude, kvalitet kaiseva mozda ili ???

-
- Poruka: 125
- Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h
los kvalitet kaisa kad je ladno ukruti se...,ako je sve zam od rolera nema sta drugo,al treba proveriti opet meni su inini roleri na zupcastom zveknuli na 18000 i receno mi je zato sto divljam...aj sad
- Cika Dule
da pretpostavo sam da je do toga a inace nisam sve menja vec samo pk kais i polovan spaner ili roler. Davno bese pa sam i zaboravio.. pricacemo mi uzivo da ne trujem coveku temu 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ако си мењао кајш пре 5000 км , ништа не дирај .
А пумпа је цркла јер одавно није замењена . Пумпа за воду је сервисни део и мења се после 60 000 или колико већ км .
Унутра има семеринг , који када страда , оде и пумпа .
А мотори који дуго стоје без воде , оштете пумпу , јер с ејави ситна корозија која ошмиргла семемринг
А пумпа је цркла јер одавно није замењена . Пумпа за воду је сервисни део и мења се после 60 000 или колико већ км .
Унутра има семеринг , који када страда , оде и пумпа .
А мотори који дуго стоје без воде , оштете пумпу , јер с ејави ситна корозија која ошмиргла семемринг