Danas sam stvarno sebi ulepsao dan (sitnice zivot znace )
Odem opet na jutarnju kaficu kod mog prijatelja koji je inace autoelektricar,,,,,,i dok sam zakuvavao kaficu brljam po njegovom magacinu.
Kad,,,,,,,,na polici stoji Bear kutija sa prkalicama za XENONE!

Naravno sav srecan sto sam nasao to zbrisem kuci te veceras posle popodnevne dremke natenane namestih ......posle sam skontao da je to ''kesa'' identicna od Zastave 101 128 ili Jugica prve serije nebitno uglavnom pasuje od Zastavinog programa jer i motorce na kesi je isto kao i na zastavinim vozilima .Ali muka je samo sto su kutiji brizgaljke pod uglom znaci ne mogu klasicne sa haube ......(razmisljao sam o prostijoj varijanti) e sad malo je problem bio a gde to smestiti?? Kod Mondea je sve nabiveno da jedva ruke zavuces .....drugi problem je.....sto....
posuda ili ti ''kesa'' mora da bude ispod razine prskalica jer inace tecnost prirodnim padom izlazi na samim prskalicama.....i nadjem na levoj strani kada sam skinuo far idealno mesto!! (sta radi solja kafe i ragledanje )

te ideja dodje sama po sebi......evo slike samog materijala pre ugradnje inace da napomenem da sam posle nasao na internetu da kosta ceo set oko 800dinara !! Znaci bas povoljno! Struju cu sutra povezati na brisace a to vec mora moj drugar jer je struja uvek bila moja slaba tacka.....ja sam veceras probao tako sto sam direktno povezao na kratko na sam akumulator i radi savrseno bas za sto je i namenjeno
Zatim sam kad sam skinuo far uzeo komad sparinga od nekog prohroma koji mi se zatekao u garazi i savio ga pod 90 stepeni izbusio rupu fi6mm i na lim koji je ujedno i asam nosac za posudu za tecnost zasrafio na njega,,,,, malo iskrivio ustvari upreo da zaobidje samu sirenu i taj sparing zasrafio pored nekog kabla koji je vezan na skoljku kao masa .Zasto bas tu?.....iz prostog razloga jer odmah pored tog kabla za masu je jos jedna fabricka prazna rupa u kojoj je vec bio navoj za M6 a zvrjio prazan!!

Evo i slike toga detalja......
E sad ostaje samo mali problem kako dolivati tecnost posto je posuda dosta duboko u motornom odelenju a da se svaki puta ne mora skidati sam far........to sam resio tako sto sam cep na posudi probusio i stavio crevo malo vecega precnika oko 12mm u njega i smestio na vrhu haube da bude pristupacno za dolivanje a da pri tome ne zavlacim znaci ruke duboko pod haubu....Naravno sipao sam tecnost za pranje stakala (ne obicnu vodu)...... i za kraj evo slike kada je sve namontirano a tu mislim na sam finis kada su prskalice ugradjene i isprobane.