kada upalim svetla smanji broj obrtaja.......
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 14:03h
kada upalim svetla smanji broj obrtaja.......
Zdravo, imam fiestu 1.1 sx `91. god, po danu kada ne palim svetla rad motora je 1000 ( ide od 700 dok se ne zagreje) kada upalim svetla on sa 1000 padne na 800, sada kada sam ubacio plin dok se ne zagreje padne na 500 (dovoljno da se ugasi), zna li neko zbog cega to radi, zasto ne odrzava uvek isti broj obrtaja.......neznam da li je u pitanju akumulator mozda je on slab??? Da budem precizan ne smanji broj obrtaja samo kada upalim svetla nego kada uplim sva cetiri, podizem ili spustam prozore ali najvise obori kod svetla........
- Zlatan
- Poruka: 9
- Član foruma od: nedelja, 12. jul 2009. u 17:59h
- Kontakt:
Re: kada upalim svetla smanji broj obrtaja.......
laicki mislim da je regler u pitanju :S
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Verovatno je akumulator, ili neki problem u instalaciji (neshto vuce vishe struje nego shto bi trebalo)...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
-
Bio sam kod elektricara i on mi kaze da je normalno za auto da kad se upale potrosaci smanji rad motora. Svetla 100, ventilator za hladnjak jos 50, ventilator grejanje jos 100, plus skretanje i migavac.....uzas. Koliko znam jeste normalno da padne ali ne za svaki potrosac jos vise nego kada se upali nesto padne koliko padne i kada se pale ostali potrosaci on drzi taj broj obrtaja. Zanima me da li tako treba da pada sa svakim potrosacem sve vise ili ne treba da znam da menjam elekricara?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Menjaj elektricara
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Koliko vidim kad upalis sve potrosace padne ti ler gas za 300, u tom slucaju ti se gasi i auto, osim ako ti ler gas nije 1200-1300. U svakom slucaju je normalno da malo padne ali ne toliko, pregledaj alternator.
-
Zbog toga sto smanjuje rad motora radi na 1100 a padne na 600 znaci samo sto se ne ugasi.....inace sam cuo da treba da bude na 900 - 1000.
-
Nije injection, stvarno ne znam sta moze da bude, farovi su 60/55, pogledao sam u knjizci za fiestu i to je ok. Medjutim zvao sam jos tri elektricara i svi kazu da je to normalno. Nema veze migavci sva cetri ventilator itd, nebitno je, ali me zanima da li je normalno da sa 1100 spusti na 600 kada upalim oborena svetla??? Pitao sam elektricare da ubacim relej za levi i desni far oni ma jok isto ce tako da radi.....ja stvarno ne znam sta dalje ........
HVALA
Samo da dodam da je na leru 14.2v bez potrosaca, a kad upalim svetla 13.3v....
HVALA
Samo da dodam da je na leru 14.2v bez potrosaca, a kad upalim svetla 13.3v....
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Naravno da nije normalno da ti tako smanjuje broj obrtaja.Pogledaj alternator ili otidji kod nekog elektricara i reci mu da ti pregleda alternator i ako treba zameni sta treba da se zameni i problem bi trebao da bude resen.Uzmi UNIMER i izmeri napon na klemama kad upalis auto,prvo bez upaljenih farova pa onda sa upaljenim farovima pa duga pa ventilator i gledaj koliko pada. To ti jedini pravi test da vidis koliko dobro puni alternator.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Probaj sa drugim akumulatorom.
Ako bude isto probaj sa drugim alternatorom.
Normalno je da obori broj obrtaja kad upališ velike potrošače, ali pritom obrtaji padnu za nekoliko desetina, nikako stotina.
Ako bude isto probaj sa drugim alternatorom.
Normalno je da obori broj obrtaja kad upališ velike potrošače, ali pritom obrtaji padnu za nekoliko desetina, nikako stotina.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- paun1
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Isto meni na fiesti 1.4i clx injection motor,samo kod mene podize obrtaje kada upalim svetla zmigavce itd....merio sam napone na akumlatoru dobri su,sve sam proveravao.neznam sta da gledam vise... thumbdown
-
Kad sam merio napon na ler-u 14.2v a kad upalim svetla 13.3v, nisam palio nista vise sem toga. Napokon sam nasao elekricara koji je rekao da nije normalno da toliko spusti obrtaje, ako imam vremena sutra teram auto kod njega pa cu da javim rezultate. Rekao mi je da napon pod opterecenjem ne sme da padne ispod 13.8v i da ce da dovede sa + na akumulatoru do alternetora zicu i da ce to da se sredi a usput ce da pogleda jos neke stvari koji mogu da budu problem.
- djekic
- Poruka: 151
- Član foruma od: četvrtak, 23. apr. 2009. u 12:29h
jesili sredio problem sa altelnatorom ?
-
Izvinjavam se sto nisam dao ranije odgovor, bio sam u guzvi. Nisam sredio problem, kad sam otisao kod elektricara pogledao je i rekao ovde nista ne treba da se dira ako nesto cackam ce da pokvarimo. Tako da ...... najverovatnije cu da stavim obicne sijalice a ne halogene jer ja stvarno ne znam sta da radim a ako neko zna neka sada kaze ili zauvek cuti jbg......
- cvilijams
- Kontakt:
Znas kako,ja sam poceo od skora da radim sa ortakom u servisu pa ako hoces doteraj auto pa da vidimo u cemu je problem,naravno ako si iz Beograda posto ti drugacije nije isplativo.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: četvrtak, 28. apr. 2011. u 16:01h
Ja sam iz Beograda . Daj neki kontakt tel./ adresu bilo šta ?????cvilijams piše:Znas kako,ja sam poceo od skora da radim sa ortakom u servisu pa ako hoces doteraj auto pa da vidimo u cemu je problem,naravno ako si iz Beograda posto ti drugacije nije isplativo.
POZZZ
Slično : Upalim grajače za zadnje staklo ugasi se, svetla -ugasi se ! A i pokazivač napunjenosti akumulatora stoji negde na 2/pola3 umesto na 12 sati !
- cvilijams
- Kontakt:
Druze nazalost taj servis nikad nije ni dobro zaziveo tako da vise i ne postoji,a ja sam izasao iz posla sa elektrikom(sem ozvucenja i sl.zezalica).
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem