Konacno se ukazala prilika da i ja kupim auto i sumnje nema da ce izbor pasti na Focus-a. Vec godinama zelim ovaj auto i krajnje je vreme da postanem vlasnik istog. Ne znam odakle bi krenuo sa pitanjima s obzirom da sam ama bas totalni pocetnik. Vozacko iskustvo nije problem jer vozim vec sigurno 10 godina ali zato je moje mehanicarsko iskustvo ravno nuli... Znam da zamenim svecice

Nisam ni slutio da ce kupovina polovnog automobila biti toliko komplikovana.. Citajuci ovaj forum shvatio sam da to nije tek tako jednostavna stvar tipa lova u ruke i vozi... Do pre par dana nisam ni znao da postoji deo na autu kao sto je plivajuci zamajac a sada moram da prepoznam jos i los isti...

1. Na sta posebno obratiti paznju pri kupovini polovnog focus-a?
2. Koji motor se pokazao kao najbolji? Ekonomicnost je jedna od stavki koja mi je jako bitna ali ne toliko da bi pre uzeo neki upaljac koji se jedva vuce.
3. Skapirao sam da im je taj plivajuci zamajac boljka TDCI motora. Osim nabijanja gasa do daske i paljenja grejaca postoji li jos neki nacin da se proveri taj zamajac?
4. Vidim dosta na oko dobro ocuvanih Focus-a po oglasima ali takodje i primecujem velike razlike u ceni... Kapiram da je vecina na fazon spolja gladac a unutra jadac...

5. Moze li se uzeti iole korektan primerak za 3000e registrovan s'obzirom da mi je toliki budzet (po mogucnosti restyle model)?
Hvala unapred na pomoci i odgovorima i imajte razumevanja za moje davljenje... Za mene su ipak ovo spanska sela...