capri za 402m
- nesabl
- Poruka: 96
- Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 15:26h
Re: 2.9 V6 12V Scorpio
Pa nije nista problem ako postoji volja.Vidim postoji dosta onih koji se razumiju.Ajde eto kome se da,a zna nesto,neka se ukljuci.Valjda cemo zajedno doci do nekog rijesenja koje na kraju krajeva nece samo meni znaciti nego i drugima.Eto ja cu biti zrtveno jagnje 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Moj savet je da se batališ tog 2.8 sa K-glavom i da probaš da nađeš 2.9 sa EFI ubrizgavanjem bez protokomera sa MAP senzorom...
Ovaj 2.8i je ekstra problematičan za delove... posebno za ubrizgavanje zbog K-glave koju niko kod nas ne ume da nasteluje a kamoli da servisira
EFI ubrizgavanje sa MAP senzorom je jednostavno i malo stvari moze da podje naopako... pričam iz iskustva
Bitno je da imaš menjač za V6... te 2.9 motore prodaju na kilo zbog kubikaže i potrošnje... većina stavlja slabiji motor.
Ovaj 2.8i je ekstra problematičan za delove... posebno za ubrizgavanje zbog K-glave koju niko kod nas ne ume da nasteluje a kamoli da servisira

EFI ubrizgavanje sa MAP senzorom je jednostavno i malo stvari moze da podje naopako... pričam iz iskustva

Bitno je da imaš menjač za V6... te 2.9 motore prodaju na kilo zbog kubikaže i potrošnje... većina stavlja slabiji motor.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Ima, ima na svakom mercedesovom otpadu mozes naci kompresor iz benzinca ...samo treba da malo procunjasnesabl piše:Ma kazem ti ovo je Bosna.Nema kompresora,ima turbina naravno ali ovo ti je VW zemlja.Pun ku... onih krmecih G Lader-a)
Kupis ga za 50e...

A cene se krecu od 150 - 400 eura

- nesabl
Sutra idem i samo za tvoju dusu cu to da ispitam.Ako bude bilo pakujemo 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Slazem se sa ovim gore napisanim u potpunosti. Ako zelis iznecu ti moja iskustva sa takvim motorom.Markedjani piše:Moj savet je da se batališ tog 2.8 sa K-glavom i da probaš da nađeš 2.9 sa EFI ubrizgavanjem bez protokomera sa MAP senzorom...
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Motor 16v iz skorpiona , 2.0 ili 2.3 mozes mehanicki da prepakujes bez problema , ali ce biti vise posla oko el. instalacije . Skoro isti takav motor iz eskorta RS2000 sa 150 ks ce praviti problem sa usisnom granom posto ce ti udariti u pozarni zid isto kako i kuciste termostata . Zetec 16 v motori imaju razlicite kartere , neki moru da stanu , a neki udaraju u traverznu . Ili da nadjes one koji mogu da stanu ili da stavis limeni karter od siere 1.8 cvh sa sve usisom ulje pumpe . Ovi zetec motori imaju takodje kuciste termostata sa zadnje strana i prisutan je problem sa pozarnim zidom ali to se da resiti posto ima mnooooooogo rwd eskorta i ne toliko mnogo kaprija sa nabudzenim 16v motorima .
Zetec 2.0 ima potencijal od 165-170 ks sa standardnom mehanikom ( mislim na blok i glavu i sve sto je unutra ) .
I na kraju najlaksa opcija sta se tice mehanicke montaze je YB cosworth 16v turbo . Blok je u principu istog oblika kako i klasican OHC pinto motor koji mozes da nadjes u svakom drugom kapriju . Alu tu imas dosta posla da mu ugradis sve pratece sitnice , a i verujem da je ovo najskuplja opcija .
Ne znam koliko je 16 sec na 402 m , ja ubrzanje merim od 0-100 km/h .
Evo ti ubrzanje oko 7 sec sa dva konja od 100 kila ( i tada je bruto masa 800 kg ). 6 sec je kada sam sam . A kada sam sam a ispred mene vuce RS2000 , ubrzanje je oko 5 sec . Definitivno nije da se meri sa Dr. Cosworth-ovom sierom ali je pristojno , za gradsku voznju
Drugim recima skidanje mase je najjeftiniji tuning
Zetec 2.0 ima potencijal od 165-170 ks sa standardnom mehanikom ( mislim na blok i glavu i sve sto je unutra ) .
I na kraju najlaksa opcija sta se tice mehanicke montaze je YB cosworth 16v turbo . Blok je u principu istog oblika kako i klasican OHC pinto motor koji mozes da nadjes u svakom drugom kapriju . Alu tu imas dosta posla da mu ugradis sve pratece sitnice , a i verujem da je ovo najskuplja opcija .
Ne znam koliko je 16 sec na 402 m , ja ubrzanje merim od 0-100 km/h .
Evo ti ubrzanje oko 7 sec sa dva konja od 100 kila ( i tada je bruto masa 800 kg ). 6 sec je kada sam sam . A kada sam sam a ispred mene vuce RS2000 , ubrzanje je oko 5 sec . Definitivno nije da se meri sa Dr. Cosworth-ovom sierom ali je pristojno , za gradsku voznju

Drugim recima skidanje mase je najjeftiniji tuning
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
s obzirom da vec imas taj motor i sve potrebne delove kapiram da hoces za male pare da napravis tog kaprija.
Sa tim motorom mozes da guras klasu 16,naravno pod uslovom da je sve ispravno.
Od atmo motora najveci potencijal za tuning ima 2.3 iz galaxy-a i scorpia.
On moze da se uz male pare i prepravke napravi da tera ozbiljno
Sa tim motorom mozes da guras klasu 16,naravno pod uslovom da je sve ispravno.
Od atmo motora najveci potencijal za tuning ima 2.3 iz galaxy-a i scorpia.
On moze da se uz male pare i prepravke napravi da tera ozbiljno
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Markedjani
- Predsednik kluba
Sad smo tek pomogli čoveku u PM

- Stefan148
-
- Poruka: 2467
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
xaxax covek ima na kraju da napravi hibrida izmedju 2.9 coswortha, rs2k, 2.8 v6, 2.3 dohc iz scorpia, pinto carb... xaxaxa ekskjuz mi for ofing xaxaxa

- Markedjani
- Predsednik kluba
hahaha... sjajno!
Ljudi saberite se... niste u engleskoj!
Takve maštarije nema kod nas a kamoli u bosni... ovo je low budget varijanta.
2.8 i 2.9 su generalno najjeftiniji za igranje... sve ostalo ima dobru cenu.
Evo ako je batica iz Doboja strpao 2.9 u Trileta... onda će još lakše da legne u Forda

Ljudi saberite se... niste u engleskoj!
Takve maštarije nema kod nas a kamoli u bosni... ovo je low budget varijanta.
2.8 i 2.9 su generalno najjeftiniji za igranje... sve ostalo ima dobru cenu.
Evo ako je batica iz Doboja strpao 2.9 u Trileta... onda će još lakše da legne u Forda

- van
- VIP
Ja ovih dana treba da napasujem zetec 1.8 , 115 ks , u Sinisinog kaprija , ako se on smisli do tada i nabavi petostepeni menjac . Stock motor , mozda samo bude 4-2 custom izduvna grana i zadrzava se kaprijev dupli izduv ... Ako auto ide 10 sec do 100 km/h , puna kapa .
O potencijalnim problemim i prepravkam pisacu kada se budem suocio sa njima ...
Mada je i ovo off
O potencijalnim problemim i prepravkam pisacu kada se budem suocio sa njima ...
Mada je i ovo off
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
van piše:Ocekuj oko 8 sec do 100 km/h sa tim v6 2.8i , jer je to isti motor koji je isao u kaprija 2.8i .
Koliko je to u 402 m nema pojma , ali kola koja idu oko 4-5 sec do 100 idu nesto izmedju 12-13 sec ...
tako nešto ali VELIKA je razlika izmedju 12 i 13 sec na 402m.
- Stefan148
-
- Poruka: 2467
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- Dr cosworth
[/quote]
Drugim recima skidanje mase je najjeftiniji tuning[/quote]
Jeste , ali mislim da ce malo teze da ide 5sec....
Siera ide oko 4 sec i to da se junački napne... Tvoj auto je lagan i ne treba mu mnogo ali daleko je 4sec od 5 ili 6 jako daleko

Drugim recima skidanje mase je najjeftiniji tuning[/quote]
Jeste , ali mislim da ce malo teze da ide 5sec....
Siera ide oko 4 sec i to da se junački napne... Tvoj auto je lagan i ne treba mu mnogo ali daleko je 4sec od 5 ili 6 jako daleko
- Dr cosworth
E bash tako mozda i vishe konja..stefan148 piše:odatle pocinje da vazi pravilo - svaka sekunda 100 konja xaxax
- nesabl
Hahahaha...Bas mi je drago da se ovoliko ljudi ukljucilo.Postaje zanimljivo tako da bi bilo najbolje da neko,ako moze,promjeni naziv teme u Capri za 402m 
Ocigledno je da ce ovo biti vise nego nizvjesan projekat ali to se trazi,naravno.edvo
Bilo je dosta ideja neka mora da je blizu ili bas ono sto meni treba.Jasno je k'o dan da ne treba razmatrati Cosworth ili 2.9 24v jer toga nema,a cifra je masna.
Zetec je isto tako teze naci ali mozda negdje i ima.Tu gdje ima Zetec vjerovatno ima ima i 2.0 i 2.3 Scorpio-v motor.
Tako da predlazem da se slozimo oko toga da treba ubaciti 2.8 sa karburatorom od Granade V6 ili cega vec koji imam.Trap prednji je od V6 Capria,a amortizeri su tvrdo punjeni.
Mjenjac ide uz motor o tome nemam sta razmisljati.
Glavno pitanje je sta se sve moze uraditi na ovom motoru da nije kompresor ili turbo da ide...
Hvala za izmjenu imena teme

Ocigledno je da ce ovo biti vise nego nizvjesan projekat ali to se trazi,naravno.edvo
Bilo je dosta ideja neka mora da je blizu ili bas ono sto meni treba.Jasno je k'o dan da ne treba razmatrati Cosworth ili 2.9 24v jer toga nema,a cifra je masna.
Zetec je isto tako teze naci ali mozda negdje i ima.Tu gdje ima Zetec vjerovatno ima ima i 2.0 i 2.3 Scorpio-v motor.
Tako da predlazem da se slozimo oko toga da treba ubaciti 2.8 sa karburatorom od Granade V6 ili cega vec koji imam.Trap prednji je od V6 Capria,a amortizeri su tvrdo punjeni.
Mjenjac ide uz motor o tome nemam sta razmisljati.
Glavno pitanje je sta se sve moze uraditi na ovom motoru da nije kompresor ili turbo da ide...
Hvala za izmjenu imena teme

- nesabl
Re: capri za 402m
Vidim ovde nema vise niko nista za dodati.
Odoh ja raditi kola pa se cujemo.
Hvala za sve.Pozz
Odoh ja raditi kola pa se cujemo.
Hvala za sve.Pozz
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Kako nema cekaj,nemoj sad Franjo da nas izdajesh
E ovako uzmes auto iseces da ostane samo sasija ,mislim grede sa patosom(automatski si poboljshao aerodinamiku i smanjio tezinu)_
onda na vojnom otpadu nadjes sto jaci mlazni motor i zavarish ga centralno
posto ti za drag ne treba upravljivos ni neke kocnice ,samo dugacka staza,a da kad si vec na vojnom otpadu ,vidi nadji neke padobrane da se zaustavish(jeftinije reshenje nego da tamo budzish neke kocnice)
i treba ti jedno recaro sedishte koje ces da zavarish u lezecem polozaju,nadju neke kutije 40x40 i pojacaj sasiju da se ne uvija mnogo i motor sa sve sasijom.
po mojoj proceni ces da imas oko 2.nesto do 4, nesto sekunde do stotke ,a mozda i bolje ,neznam ti ja u te brojke,al ce svi da ti zavide u kraju
a sad posle ovog aero mitinga u bataji tek ce da bude delova ,mozda nadjes i neke dobre felne magnezijumske
e to ti je za sad,sad ti radi ,pa kad dodjes do negde ti se javi ,pa da nastavimo
Pa nemaju samo holandjani letece fince,
P.S.imam 2.9 na prodaju ,proshlo me letenje,prelazim na teleportovanje
problem je samo da te doguraju do linije a za posle je lako
E ovako uzmes auto iseces da ostane samo sasija ,mislim grede sa patosom(automatski si poboljshao aerodinamiku i smanjio tezinu)_
onda na vojnom otpadu nadjes sto jaci mlazni motor i zavarish ga centralno
posto ti za drag ne treba upravljivos ni neke kocnice ,samo dugacka staza,a da kad si vec na vojnom otpadu ,vidi nadji neke padobrane da se zaustavish(jeftinije reshenje nego da tamo budzish neke kocnice)
i treba ti jedno recaro sedishte koje ces da zavarish u lezecem polozaju,nadju neke kutije 40x40 i pojacaj sasiju da se ne uvija mnogo i motor sa sve sasijom.
po mojoj proceni ces da imas oko 2.nesto do 4, nesto sekunde do stotke ,a mozda i bolje ,neznam ti ja u te brojke,al ce svi da ti zavide u kraju
a sad posle ovog aero mitinga u bataji tek ce da bude delova ,mozda nadjes i neke dobre felne magnezijumske
e to ti je za sad,sad ti radi ,pa kad dodjes do negde ti se javi ,pa da nastavimo
Pa nemaju samo holandjani letece fince,

P.S.imam 2.9 na prodaju ,proshlo me letenje,prelazim na teleportovanje
problem je samo da te doguraju do linije a za posle je lako
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- nesabl
Aj nek si se i ti javio da vidimo da ima i "pametnih",a ne samo strucnih ljudi...
Nemoj da se blamiras bezveze.
Nemoj da se blamiras bezveze.
Poslednja izmena: nesabl, na dan subota, 12. sep. 2009. u 01:40h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
izvini nisam mislio nishta loshe ,al rekoh da ubijem malo monotoniju i da razmislish jos jednom
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- nesabl
Ja sam mislio ozbiljno i ocekivao sam ozbiljan odgovor.Koliko vidim ovde niko nije tako nesto jos uradio.Mislim bas taj auto i motor.Preko glave mi je razmisljanja da Fordovi vozaci predstavljaju budale i da Ford nije nikakav auto.Takvo cu razmisljnje nastojati koliko toliko da promjenim svojim radom.Napravim nesto,napravim,ne napravim,jbg,pokusao sam...Para nemam za neke projekte sto ne znaci da kasnije nece biti.
- Dr cosworth
Ace se samo zajebawa nemoj da se primash odma...
Druga stvar ovde ti ljudi žele samo najbolje, a sad svako ima svoje mišljenje ...
Moje mišljenje je da taj 2.8 ili 2.9 idu solidno ali da troše ko djavo..
Možda je jeftin motor, ali ako se vec upushtash u takvu zajebanciju potrazi negde cosworthow motor on ti je negde do 700-800e (fabrički) (naravno ako si u nekoj malko boljoj finansijskoj situaciji )
naravno treba ga odma pregledati mislim na kompresiju i ostalo...
Druga stvar ovde ti ljudi žele samo najbolje, a sad svako ima svoje mišljenje ...
Moje mišljenje je da taj 2.8 ili 2.9 idu solidno ali da troše ko djavo..
Možda je jeftin motor, ali ako se vec upushtash u takvu zajebanciju potrazi negde cosworthow motor on ti je negde do 700-800e (fabrički) (naravno ako si u nekoj malko boljoj finansijskoj situaciji )
naravno treba ga odma pregledati mislim na kompresiju i ostalo...
- ace1
- Avenger from the past
- Kontakt:
ma zna nakenjasmo se sinoc do 3 am
It is 1971
It is 1971

- van
- VIP
Kako nema zetec-a . Svaki mondeo benzinac ga ima , ili eskort od -' 95 , ili stariji fokusi . Nije valjda da u Bosne nema toga , nego samo vw.
@ Dr. Cosworth
Pa dobro , ako nije 5 onda je 6 sec . Razlika osetna u ubrzanju , ali mala na papiru . Priznaj i nije lose za malo metalnih kutija , sierinu zadnju osovinu od 1000 din i motorom 250 e . Gde ces jefinijit 6 sec do 100 da njades
@ Dr. Cosworth
Pa dobro , ako nije 5 onda je 6 sec . Razlika osetna u ubrzanju , ali mala na papiru . Priznaj i nije lose za malo metalnih kutija , sierinu zadnju osovinu od 1000 din i motorom 250 e . Gde ces jefinijit 6 sec do 100 da njades