Ford Mondeo mk4
- ackol
- Poruka: 74
- Član foruma od: sreda, 7. jul 2010. u 16:07h
Ford Mondeo mk4
Hocu da kupim mondea mk4. Da li benzinci podnose plin, mislim na 2.0. A kod dizela na sta treba da obratim paznju? Do sada sam uvek vozio benzince, pa me je malo strah da kupim dizela(plivajuci, dizne...).
- error
- Rođa
- Poruka: 320
- Član foruma od: nedelja, 30. avg. 2009. u 22:41h
Re: Ford Mondeo mk4
ako je ecoboost ne može plin uopšte. još...
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
rodjo, mk4 nema ecoboost
bar ja ne znam za njih.. .
mondeo mk5 ce imati ecoboost motore

mondeo mk5 ce imati ecoboost motore
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
o_O onda sam posteno pogresio 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
- ackol
- Poruka: 74
- Član foruma od: sreda, 7. jul 2010. u 16:07h
Super ste mi pomogli. 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Koji deo odgovora 'za Ecoboost motore još uvek nije smišljen metod da radi na plin (a ako je neki drugi 2.0 onda možda i može)' ti nije pomogao?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Za sada nema problema mondeo MKIV ni dizel ni benzinac(vrlo malo ih je na nasem trzistu)Neki problem koji bi mogao da navedem su solje amortizera(menjali ih na par automobila) ostalo je samo redovno odrzavanje.Ima vozila koja dolaze u servis isa 50000km a i sa 350000 km i svi se isto ponasaju
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 36
- Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 17:11h
pitanje za Dragomira:
Ovih dana treba da idem za nemačku da kupim auto, pošto već 6 godina vozim eskorta karavana benzinca sa plinom i zadovoljan sam autom, i nisam imao nikakvih problema ( jedino sa Dragomirom, neće čovek da popravlja nista ispod 2000 godišta). Pre godinu dana je došlo na red da se promeni skoro sve što treba da se menja u redovnoj eksploatacija, i bukvalno mi je zao sto cu morati da ga prodam kada sam stavio sve novo na njega. A i dobar deo stvari sam ukapirao na njemu pošto su verovatno svi majstori nedovoljno profesionalni pa sam morao sam uz pomoc google da rešavm stvari, a posle je zamena samog dela bila trivijalnost.
No da ne dužim, posto budžet nije dovoljan za ono na čemu isistira svaki pošteni srbin, a i nekako sam se vezao za forda , odluka je pala na focus ili mondeo neko godište od 2008/09.
E sada, ja sam zagriženi ljubitelj benzinaca, ali na brojno insistiranje mnogih verovatno cu uzeti dizel pa se moje pitanje odnosi na cenu odzavanja dizela 2.0 koji je u focusu i onoga koji je u mondeu. Da li je 2.0 dizel u mondeu skuplji za dorzavanje od focusa 2.0 dizela.?
Ovih dana treba da idem za nemačku da kupim auto, pošto već 6 godina vozim eskorta karavana benzinca sa plinom i zadovoljan sam autom, i nisam imao nikakvih problema ( jedino sa Dragomirom, neće čovek da popravlja nista ispod 2000 godišta). Pre godinu dana je došlo na red da se promeni skoro sve što treba da se menja u redovnoj eksploatacija, i bukvalno mi je zao sto cu morati da ga prodam kada sam stavio sve novo na njega. A i dobar deo stvari sam ukapirao na njemu pošto su verovatno svi majstori nedovoljno profesionalni pa sam morao sam uz pomoc google da rešavm stvari, a posle je zamena samog dela bila trivijalnost.
No da ne dužim, posto budžet nije dovoljan za ono na čemu isistira svaki pošteni srbin, a i nekako sam se vezao za forda , odluka je pala na focus ili mondeo neko godište od 2008/09.
E sada, ja sam zagriženi ljubitelj benzinaca, ali na brojno insistiranje mnogih verovatno cu uzeti dizel pa se moje pitanje odnosi na cenu odzavanja dizela 2.0 koji je u focusu i onoga koji je u mondeu. Da li je 2.0 dizel u mondeu skuplji za dorzavanje od focusa 2.0 dizela.?
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
ista je cena odrzavanja i focusa,mondea i s-max jer je isti motor PSA.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Nije ista cena ali je slicna jedina razlika je u ceni filtera goriva i vazduha ali ne nesto bitno.
Ali voziti fokusa i mondea velma je velika razlika
Ali voziti fokusa i mondea velma je velika razlika
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
kako vam se čine ova dva komada:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... =EstateCar
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
prvi mi se vise cini
odaberi i neku lepu boju..ne moras sivu ako bas ne volis..takodje bih pre birao mondea..jer nema neke razlike u ceni

odaberi i neku lepu boju..ne moras sivu ako bas ne volis..takodje bih pre birao mondea..jer nema neke razlike u ceni

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
nema sta da uporedjujes, onaj 2,0 visestruko je bolji 

-
Negde sam na forumima pročitao, da je carina odnosno da je kataloška vrednost za karavane veća, nego za limuzine.
ima li neko pojma o tome.
a šta mislite o ovom primerku
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... res=EXPORT
ili
ima li neko pojma o tome.
a šta mislite o ovom primerku
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/fo ... res=EXPORT
ili
- darko darko
za te pare gadjao bi ga sa kozom, onom alkantrom i crvenim koncem fali mu tempomat ili onaj veliki displaj, ili soni, naourazaj se strpljenjem i ubodi pravi 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
darko darko piše:za te pare gadjao bi ga sa kozom

Pardon, na prvo čitanje sam razumeo malo bukvalno...
pozdrav, Bojan

- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Doteravao moj drugar Ka godište 1998.butera piše: jedino sa Dragomirom, neće čovek da popravlja nista ispod 2000 godišta

Nego i mene zanima kako se pokazao taj EkoBooooost motor?
Riknjava li nešto ozbiljno, što košta ruku i nogu?
Može li bregasta da se menja? (šalim se naravno)

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
-
Partikelfilter i nur export. ove dve stvari pokusaj da izbegnes pri kupovini vozila. za 8000eur mozes mondea kupiti u bg ocarinenog da neides nigde.
-
Pa svi imaju taj filter kako da ga izbegnem, da li to može da se izbaci naknadno??. Što da izbegavam nur exprot?? Pa ja samo i to gledam, naime ja tamo treba da dobijem na poklon od majke neki hyundai i20 automatik 1.4 motor sa 18k km 2010godiste, međutim ja nešto imam strah od tih azijskih vozila, a i mislim da mi je taj auto mali. Navikao sam na kravan sa mojim eskortom karavanom nikada nisam razmišljao da li će nešto stati i da li ću moći nešto da povezem, za sada nas u porodici ima troje. E taj auto ćemo kod nekog hendlera da zamenimo za neki ford ili nešto drugo.
Gledao sam i ovaj kod nas http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... o_2009_god
još je on nešto i na popustu kako mi rekoše zbog boje ne mogu da ga prodaju, ali se nešto plašim, jer koliko sam čitao po forumima ovi naši uvoznici svima vraćaju kilometraže. A i po ponudi u nemačkoj vidim da su kod njih iste cene za utomobile sa istom kilometražom pa mi nije jasno da oni prodaju i ne zarađju nego to rade kao dobrotvori. Što znači da su ti automobili prošli najmanje 350k km i kusur da bi im cena bila dosta niža i da bi oni mogli da se lepo ugrade. A ovo u nemačkoj mi je opet da kazem malo sigurnije, mada i oni nisu cvećke.
Gledao sam i ovaj kod nas http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... o_2009_god
još je on nešto i na popustu kako mi rekoše zbog boje ne mogu da ga prodaju, ali se nešto plašim, jer koliko sam čitao po forumima ovi naši uvoznici svima vraćaju kilometraže. A i po ponudi u nemačkoj vidim da su kod njih iste cene za utomobile sa istom kilometražom pa mi nije jasno da oni prodaju i ne zarađju nego to rade kao dobrotvori. Što znači da su ti automobili prošli najmanje 350k km i kusur da bi im cena bila dosta niža i da bi oni mogli da se lepo ugrade. A ovo u nemačkoj mi je opet da kazem malo sigurnije, mada i oni nisu cvećke.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
sta si se prepao koji k..
mozes ovde bas lep i dobar auto da odaberes..
mozes ovde bas lep i dobar auto da odaberes..

- darko darko
ma nemoj ovaj ruzan je, naletece ali pravi polako....
Poslednja izmena: darko darko, na dan četvrtak, 1. nov. 2012. u 14:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ok kad si resio da kupis forda. Bar po meni, nemas razloga da se plasis azijata. kolega je kupio novu kiu pro ceed, a zanimljivo je da su mu cak i stabilizatori kao deo trapa priznati u garanciju i zamenjeni za dz u sklopu redovnog servisa. ali i i20 je mali auto.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
ovaj auto prodaje moj kolega uros,covek ima svoj servis i prodavnicu autodelova i bavi se uvozom automobila. uostalom preko puta njegovog servisa imas tehnicki pregled gde mozes izvrsiti pregled vozila.butera piše:Pa svi imaju taj filter kako da ga izbegnem, da li to može da se izbaci naknadno??. Što da izbegavam nur exprot?? Pa ja samo i to gledam, naime ja tamo treba da dobijem na poklon od majke neki hyundai i20 automatik 1.4 motor sa 18k km 2010godiste, međutim ja nešto imam strah od tih azijskih vozila, a i mislim da mi je taj auto mali. Navikao sam na kravan sa mojim eskortom karavanom nikada nisam razmišljao da li će nešto stati i da li ću moći nešto da povezem, za sada nas u porodici ima troje. E taj auto ćemo kod nekog hendlera da zamenimo za neki ford ili nešto drugo.
-
Pa u slucaju da nista ne uzmem tamo verovatno cu ovde nesto kupiti.