Moj novi lav :P Mondeo
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Moj novi lav :P Mondeo
Poklopac je od TDDI-a. Moguće je da je neko samo nalepio značku pozadi. Skini taj poklopac i vidi ima li CR.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Nenad-kg
- Poruka: 34
- Član foruma od: utorak, 18. sep. 2012. u 19:26h
- Kontakt:
Kako kad na poklopcu pise tdci 

O tri predmeta ne zuri da govoris:
O Bogu - dok ne utvrdis veru u njega.
O tudjem grehu - dok se ne setis svoga.
O sutrasnjem danu - dok ne svane.
(Vladika Nikolaj Velimirovic)
- FM III
- Vremenski policajac
Ebiga sitna slika a meni
. Ostarilo se.
Ipak postoji neslaganje u podacima koje si postavio i motora u vozilu.
Prefarbaj te delove i videćeš promenu u izgledu.

Ipak postoji neslaganje u podacima koje si postavio i motora u vozilu.
Prefarbaj te delove i videćeš promenu u izgledu.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Nenad-kg
- Kontakt:
Primetio sam da mi u zadnjim tockovima nesto lupka,kad su nerevnine neke u pitanju,jel zna neko sta bi moglo da bude,ovo se desava samo u voznji,kad auto stoji i probam da ga zaljuljam
nista se necuje

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja sam skoro zamenio zadnje vertikalne stabilizatore,isto tako lupkali,30e sa rukama kosta brzo se menja.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Nenad-kg
- Kontakt:
E hvala druze na odgovoru 

- zoki51
- Poruka: 324
- Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h
zdravo zemljace.....sa srecom da se lepo vozis i da imas sto manej troskova bar u pocetku!
Idi kod Saleta u skerlicevoj ulici on ti drzi miler......a ima i sve sto treba od materijala za sva vozila .....podigne lepo auto na dizalicu pregleda sve i kaze ti sta je i u kakvom stanju vesanje i prednje i zadnje......on licno uzima delove od coveka koji snabdeva celu Srbiju i skoro sve majstore sa silen blokovima ...ramenima ....sponama i.t.d.
inace taj covek je izuzetan kao strucnjak za materijale a i prozivodnju je usvojio i preneo iz nemacke,,,,,,,,i 3 puta je jeftiniji od prodavnica(koje ne retko pakuju njegov proizvod u svoje kutije uverio sam se u to! )
i opet i on ti je zemljak kao i Sale.......
Oko guma.....pa idi kod Bakija vulkanizera,,,,,dobio je prosle nedelje ogroman izbor guma a i sve su mu skoro DOT 2012 ja sam bio i kupio 4
za njega si cuo verovatno .....na koricanskom putu na zadnjem semaforu .......pre skretanja za male pcelice......

Idi kod Saleta u skerlicevoj ulici on ti drzi miler......a ima i sve sto treba od materijala za sva vozila .....podigne lepo auto na dizalicu pregleda sve i kaze ti sta je i u kakvom stanju vesanje i prednje i zadnje......on licno uzima delove od coveka koji snabdeva celu Srbiju i skoro sve majstore sa silen blokovima ...ramenima ....sponama i.t.d.

Oko guma.....pa idi kod Bakija vulkanizera,,,,,dobio je prosle nedelje ogroman izbor guma a i sve su mu skoro DOT 2012 ja sam bio i kupio 4

- FM III
- Vremenski policajac
Mogu da budu: silen blokovi, stabilizatori, gumice balans štangle, amortizeri ili ne daj bože i više tih u kombinaciji.
Dobio si preporuku od Zokija, neka ti proveri trap i zameni.
OT: Pitanje za Zokija: Za Male Pčelice se ide preko Korićana, a za Velike Pčelice preko Sabante?
Dobio si preporuku od Zokija, neka ti proveri trap i zameni.
OT: Pitanje za Zokija: Za Male Pčelice se ide preko Korićana, a za Velike Pčelice preko Sabante?
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- zoki51
da FM....pogodio si put...... 
znaci Baki ti je na samom prvom semaforu bukvalno na ulasku u Kragujevac po zavrsetku kada dolazis iz pravca Koricana naselja.......
koliko znam ima i svoj sajt .....

znaci Baki ti je na samom prvom semaforu bukvalno na ulasku u Kragujevac po zavrsetku kada dolazis iz pravca Koricana naselja.......
koliko znam ima i svoj sajt .....

- Nenad-kg
- Kontakt:
Hehe znam gde je Baki,hvala vam na savetima. Bio sam kod Dragomira,nazalost zadnji amortizeri su u pitanju 8500din je kom,tako da cu morati jos da pricekam na zamenu. Uradjen mali servis,promenjen pk kais,gumice zadnje balans stangle,skinut katalizator i zatvoren egr ventil..
- zoki51
Nenade drago mi je da si odradio servis i da je OK sve sa autom.........medjutim probaj kod Auto branse videti za amortizere .......cuo sam da daju na 6 rata na cekove a i imaju veliku izbor amortizera i cene su im korektne.........tako mi je reklo par prijatelja za tu informaciju

- Nenad-kg
- Kontakt:
I malo smo se ponovili
Sve cetitri patike Pirelli Sottozero Serie II Dimenzije sam malo smanjio 205/55/16

Nadam se da nisam pogresio sa izborom,malo mi je cudna sara,videcemo kako ce se ponasati nasnegu

Nadam se da nisam pogresio sa izborom,malo mi je cudna sara,videcemo kako ce se ponasati nasnegu

- zoki51
odlicna kupovina,,,,,,,,,,kazi mi gde si kupio gume i koja je cena bila po komadu ?....jer ja sam do skora trazio gume i jedva sad u zimskom periodu nasao letnji program sve 4 al bas JEDVA !
Ne pitam da bi uporedio sa mojim gumama vec da bi drugi sa foruma imali orijentacionu prestavu gde...koliko.......prilikom eventualne nabavke.....

Ne pitam da bi uporedio sa mojim gumama vec da bi drugi sa foruma imali orijentacionu prestavu gde...koliko.......prilikom eventualne nabavke.....

- Nenad-kg
- Kontakt:
Pa neznam jel smem da reklamiram,ako nekog zanima neko posalje pm,guma kosta 19000din komad 

-
- Poruka: 6
- Član foruma od: utorak, 16. okt. 2012. u 08:38h
Au čoveče, 19000 za gumu
mora da su dobre...

- zoki51
Generalno za tu klasu auta i nije mnogo a zamisli tek mucenike koji voze 17 il 18 coliAsh piše:Au čoveče, 19000 za gumumora da su dobre...

podizu kredit ....prodaju babin kovceg......

-
Pa bogami bilo bi: Placjam onu dvojcu sto kopaju, placjam dva cuvara groblja, placjam ljude koji me obaveshtavaju, svi traze ja samo placjam, odakle? 20 godina radim za vashu firmu, iskopavam sanduke, vi ih samo ocistite od blata, prelakirate i prodajete ko nove
Pa ima i do 100-120e guma u toj dimenziji, naravno ne tigricj, pa nishta ove nece duze da traju...

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- zoki51
Pa sada ono ,,,,,,naj jeftinije.....ja brate kupio sve 4 Vintere u fabrickoj meri 205/55/16 i kostale me 28,900 a neznam sto ljudi beze od njih kad eto vec 4 godine na 3 nasa vozila imamo njih i stvarno su fantasticne za zimu nikada nas nisu izneverile al nikada izlazili smo sa snega kad niko nije mogao u naselju ,........tako da ono sta znam .........

- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Mozda 19000din sve cetiri polovne koliko vidim... U Prokuplju su cene ovakve za 205/55 16: Sava,Kleber,BFgoodrich oko 10000kom,Goodyear 12000din,Michelin preko 12000din,ja sam uzeo Dunlop za 11500din po komadu i preeezadovoljan sam.
Ako je Mondy imao tretman u RSD to je sad drugi auto
Ako je Mondy imao tretman u RSD to je sad drugi auto

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Ja nikad u zivotu ne bih niti sam stavio polovne gume na kola,
ali mi ni logika nije jasna da na auto koji vredi 3000 e stavis gume od 4 x 19 000 din., nesto mi tu ne stima! Da li ce ti guma od 19 000 spasiti glavu ....tesko, nisam ni za najjeftiniju varijantu jer trenutno vozim Savu S3 (tad je bila skuplja od wintere), kleber, barum...ali sve je to dosta jeftinije od ovog.
Nova zimska guma, oprezna voznja i nema nikakve razlike izmedju wintere i te od 19 000 kakva god da je!
Takodje, losa je i logika kupiti tako skupe gume pa ih menjati tek kad ocelave nacisto i izgube sva svojstva (ili ako se malo vozi terati ih deceniju), bolje je cesce menjati jeftiniju gumu!
ali mi ni logika nije jasna da na auto koji vredi 3000 e stavis gume od 4 x 19 000 din., nesto mi tu ne stima! Da li ce ti guma od 19 000 spasiti glavu ....tesko, nisam ni za najjeftiniju varijantu jer trenutno vozim Savu S3 (tad je bila skuplja od wintere), kleber, barum...ali sve je to dosta jeftinije od ovog.
Nova zimska guma, oprezna voznja i nema nikakve razlike izmedju wintere i te od 19 000 kakva god da je!
Takodje, losa je i logika kupiti tako skupe gume pa ih menjati tek kad ocelave nacisto i izgube sva svojstva (ili ako se malo vozi terati ih deceniju), bolje je cesce menjati jeftiniju gumu!
- zoki51
da slazem se sa tobom jer.......iz licnog iskustva na nasim motorima..a vazi i za nase autmobile koje vozimo sinovi i ja ........vec posle 2 godine guma gubi mnogo na elasticnosti postaje ''plasticna'' tako da sam ipak rad da menjam svake 2 do 3 godine zimske gume a taman mi toliko i traju........nego da bude i dalje duboka sara a ''isposcena'' ako me razumete...........staoristic piše: i izgube sva svojstva (ili ako se malo vozi terati ih deceniju), bolje je cesce menjati jeftiniju gumu!

- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Bas sam to i hteo reci, ljudi se cesto zalicu i kupuju lepe alu felne velikih dimenzija, kupuju vozila sa takvim felnama (mislim na 16 + ) jer lepse izgledaju pri kupovini, medjutim kasnije im se okrene u glavi kad vide cene novih guma u tim dimenzijama pa montiraju najcesce polovne gume sto je mnogo gora varijanta od bilo koje nove, pa i wintere, sigure, kormorna, trajala.... i td. Na zalost tako je!
Kad sam svojevremeno gledao jednu Lagunu za sebe imala je 17. prelepe alu felne, a na njima skoro bez sara gume (auto nije bio sa placa), pa kad sam razmislio da treba da ga obujem letnjim, a onda i zimskim novim gumama odustao sam (naravno ne samo zbog guma, ali je to bio jedan od razloga)!
Cak je i kupovina manjih celicnih felni zajebancija, jer posle trese lupa i sl.
Novo je novo, felna + guma!
Kad sam svojevremeno gledao jednu Lagunu za sebe imala je 17. prelepe alu felne, a na njima skoro bez sara gume (auto nije bio sa placa), pa kad sam razmislio da treba da ga obujem letnjim, a onda i zimskim novim gumama odustao sam (naravno ne samo zbog guma, ali je to bio jedan od razloga)!
Cak je i kupovina manjih celicnih felni zajebancija, jer posle trese lupa i sl.
Novo je novo, felna + guma!
-
Vintera super guma, uvek smo cale i ja nju vozili i ni jedna mi nije pravila problem do sada, nikakav... Po snegu super, nikad joj jaje nije izashlo nikad pukla, prvo je vozena na skorpiu, posle toga na astri karavanu, sad će na c5 koliko vidim, u proseku po 2 god je drzim na kolima, vožnja i zimi i leti sa njima... Doduše im sa bf da se uzme u 205/55/16 sa 1000-2000 više po gumi i tu se razmišljam al poučen iskustvom super guma tigricj... I da, za cenu dve ove od 19000 ja tigricjem opremim sva četri točka, sveže, nove gume sigurno bolje od ove posle 4 god...