E pa ovako drugari.Danas sam bio do jednog od iskusnijih trapadzija i rezultat je sledeci:
Prvozao se sa majstorom i naravno kao za baksuza nema u tom delu "finih" neravnina i rupa i onda naravno "baksuz" nece da lupne i da pokaze sta zna.
Ipak odemo na kanal i gle cuda:
Sa trapom je sve U REDU!
Covek je povrdio sto i prethodni servisi da auto nema lufta nigde.Ustvari nasao je jednu sitnu zamerku koju su drugi promasili ili jednostavno se desila u medjuvremenu,a to je leva jabucica ima 1mm luft ,da racunam da je menjam u nekoj buducnosti kad pokaze vise.
Stabilizatori,balans stangla letva ....sve sto smo pricali je u redu.Taman sam hteo da sednem u kanal i da placem od muke dok mu objasnjavam kako ipak lupa i nisam lud,kad ono uze covek da proba jos nesto i situacija sledeca:
Podignuta rucna,ubaci u brzinu i naglo pusti,pa odmah vrati kvacilo da se ne ugasi i gle cuda,lupa brale pa razbija i to izgleda bas taj tupi dosadni zvuk zbog koga cu da poludim na kraju.
Pogledamo u haubu dok to radi, motor seta poprilicno po meni i lupa nesto kad ga tako cima i maltretira,gledamo okolo drzace donji je nov,vidimo onaj kod antrifriz posude ali ne vidimo treci nikako.
Kaze on meni da ne gledam trap nista vise da se vratim drzacima motora i da pogledam druga dva ,posto sam donji zamenio i da on tu vise ne moze nista.
I tako mozda je naizgled resena dilema sta i kako ali opet sve uzimam sa rezervom.
Sad treba opet naci mehanicara koji hoce da se ..bava i da gleda drzace,koji me opet zbunjuju jer nemoguce da ima samo dva tj.taj donji koji sam zamenio i onaj kod antifriz posude.Mora da ima i treci negde?
Najinteresantnije sto ovaj kod antifriza je neki hidraulicni sa uljem i brat bratu kosta 23747 dinara nov original.

i za te pare ce da lupa kolko oce.Ali taj treci mora da pronadjem gde je i kako izgleda da vidim sta se desava sa njim.
Ako neko ima blize informacije gde se nalazi otprilike taj treci,kako i da li se moze proveriti ovaj sa uljem nekom metodom van ove moje itd. bio bih zahvalan?I da li moze od drzaca da dolazi to lupanje ili pak nesto drugo je u pitanju?