Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2.0i 120ks Automatic

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

NikolaTodorovic
Poruka: 246
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 20:03h
Kontakt:

2.0i 120ks Automatic

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 15:30h

Evo ovako..pre nekoliko dana crkla mi je i bosch pumpa i motor tako da sam moju sierru 1.8 td dao u delove..

Sada kupujem Ford Sierra 2.0i Ghia sa kompletnom opremom osim kože i automatskim menjačem..
Jednu stvar NE ZNAM niti RAZUMEM zato tražim od vas da mi objasnite

1) Da li je preporučljivo uzeti Fordov auto sa automatskim menjačem
2) Ima ŠPER diferencijal..Šta je to šper diferencijal i koje su njegove prednosti ili mane

Hvala puno
Trkaju se dva kadeta ,suza suzu stize

Šangajke Silver

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: 2.0i 120ks Automatic

Poruka od van » utorak, 13. nov. 2012. u 17:06h

Јел је сигурно да ауто има LSD ака у српском народу позантији као шпер диференцијал . Када се дигне задња осовина , ако се један точак врти напре , и други би требао да се врти у истом смеру ,ако је LSD

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 17:14h

I ja mislim da je tako nešto i da to omogućava bolju stabilnost..Jer ova je FULL GHIA oprema..Abs ,Esp i sve ostalo što ide uz to...Plaši me samo taj automatic..a i ne znam kakvu prednost i manu ima šper

Šangajke Silver

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 13. nov. 2012. u 17:16h

obicno automatici stariji imaju sper, ta siera, prednost, ja vise volim zimi sper nego prednju vucu, naravno sa dobrim raspodelom tezine i pravim gumama, ebes zadnju bes spera, a pogotovo atomatic, dobar je jer nije pozeljno zimi slajfovati po snegu sa automaticom, neki menjaci odmah crknu, siera ima dobar a- menjac
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 13. nov. 2012. u 17:25h. Ukupno izmenjeno 1 put.

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 17:23h

Znači da je uzimam??? Siva metalik boja,1992 godište FULL elektronika sve radi,fabričke alu felne ,Nove zimske gume ,samo šoferka naprsla i treba da se zafarba prednje levo krilo i NIŠTA VIŠE...Registracija ističe decembra cena je 1000e ..Isplati li se?

Šangajke Silver

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 13. nov. 2012. u 17:26h

pa malo mnogo, pazi ako je dobra nista nije skupo, ja sam prodao mondea dizela 98 sa klimom za 1200, imao letnje nove i registrovan jos neki dan,e , ako ti se svijda pomiri se da trosiiiiiii matori benzinac + automatic (ja sam malo skrt mrgreen )
kada je vruc i nesaltuje lepo, bezi koliko te noge nose, i isto ako mu curi ulje iz menjaca, bezanija, automatici znaju da traju pa i duze od manuelnog, ali ako se odrzavaju.
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 13. nov. 2012. u 17:32h. Ukupno izmenjeno 1 put.

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 17:32h

Čovek kaže da troši 10l plina na otvorenom i 12-13 po gradu..Kako ne šalta lepo kad je vruć ,ne razumem? Šta tu može napraviti problem?

Šangajke Silver

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 13. nov. 2012. u 17:34h

ako nesalta u viljim brzinama kako treba kada se ugreje, nevalja menjac, mora drugi ili reparacija u ceni siere, menjac moze da se nadje povoljno. Pazi i na miris ulja u menjacu, nesme da se oseca na spaljenu ribu, nekada kada se motor pregreje moze da napravi problem menjacu cak!!!
moguce je da je ta potrosnja, na otvorenom ako je dobra stvarno, vise se ispalti stariji auto dobar nego noviji krs, ako nezuris legni vidi dali curi ulje iz menjaca, i pazi da nema budzevina oko motora. Opusteno, damo zelim da naznacim sta moze da se desi, svaki auto ima mana i svaki se kvari, tvoja odluka.
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 13. nov. 2012. u 17:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 17:36h

Da sad razumem..Ispravnost menjača se valjda najbolje proverava kad se stane uz brdo,ubaci u D i pusti gas..tad ne sme da podje u rikverc..ako podje u rikverc znaci da ne valja..Tako valjda?

Šangajke Silver

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 13. nov. 2012. u 17:40h

E neznam kako mu je to reseno na sieri, negde postoje kocnice, jedno od provera je obavezno i ta, dali ima kocnicu ili sta vec, uglavnom sam na sajtu automatskih menjaca pregledao sta da pazim jer ja hocu automatic, uz to sam cuo iskustva i savete majstora. Probacu da ti najdem link kasnije jako ozbiljo obradjena tema, uzivanje je voziti zadnju vucu benzinac automatic sper :D
Poslednja izmena: darko darko, na dan utorak, 13. nov. 2012. u 17:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 13. nov. 2012. u 17:42h

Ne mora da znači ako je automatik da ima šper... to je išlo uz doplatu (moja Sierra 2.0 dohc ga nije imala a bila je automatic) thumbsuph

Što se tiče samog menjača,traju ako se redovno menja ulje... ako je to menjano ko zna kad onda očekuj da će uskoro menjač ili da propiša ili da polako krene da gubi jednu po jednu brzinu. (

A iako ti taj menjač automatski umre vrlo lako može da se implementira manuelni menjač... treba ti mt75 menjač sa 5 brzina od DOHC motora,parče kardana od tog manuelnog menjača koje ide od menjača do ležaja kardana i treba da prevežeš instalaciju automatskog menjača pošto ako se to ne odradi neće auto da upali pošto ECU misli da je u nekoj od brzina kad totalno otkačiš instalaciju.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 17:51h

To mi sada jako puno znači! Auto je stvarno mnogo lep i verovali ili ne SVE JE NA DUGME! Stakla,siber,retrovizori ,raznorazni grejači itd itd...Ima 120 ks i 92 je godište...Dečko kaže da poseduje sve papire uz njega pa valjda i servisnu knjižicu..Reko je da je automobil redovno održavan i da su svi servisi ispoštovani na vreme...Ako je sve to tako i ja se uverim da je to tako,onda se isplati dati 1000e...Bar po meni šta ja znam..

A da ! Kako da ja ''na oko'' proverim odnosno šta da gledam na motoru? Kako može da se uoči prva loša stvar kad motor ne valja?

Šangajke Silver

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 13. nov. 2012. u 17:56h

van piše:Када се дигне задња осовина , ако се један точак врти напре , и други би требао да се врти у истом смеру ,ако је LSD
Uradi to na autu sa mehaničkim šperom i to će biti tako. Ali na Mk2 Sierri neće biti, jer ona nema mehanički šper. Drug Dečkonja sa Mk2 XR-om sa šperom će vam to potvrditi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 13. nov. 2012. u 18:00h

slikaj motor pa pusti ako hoces, al neverujem da je budzena, otkud znam

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » utorak, 13. nov. 2012. u 18:40h

Videćemo..Uglavnom sad u subotu se možda desi da je pazarim tako da se priključujem sa još jednim članom posade :))) :ford:

Šangajke Silver

error
Rođa
Poruka: 320
Član foruma od: nedelja, 30. avg. 2009. u 22:41h

Poruka od error » sreda, 14. nov. 2012. u 06:47h

sa šperdiferencijalom auto uopšte nije stabilniji :punnish:
bez špera proklizava samo jedan točak a ovaj drugi daje trakciju autu rulest
kad zimi proklizaš sa njim oba zadnja točka izgube trakciju :diablo:
da se to ne bi dešavalo inženjeri su izmislili asc :/
e sad, svaka čast njima ali mladi više preferiraju šper bez asca :.!.:
tako je nastao drift 8)
sve u svemu, šper+zadnja vuča+zima=velika radost thumbsuph

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » četvrtak, 15. nov. 2012. u 08:06h

Ja sam vozio škorpija 2.8i automatik i sada imam sieru 2.0i dohc automazik. Znači volim fordove i automatski menjač.
Ali. Čuo sam a i uverio se da ford, bar ovaj evropski, ima problema sa tim menjačima.
Konkretno, osetiš svaku promenu brzine, u smislu kao kad poćetnik menja brzine. Nekako kao da lupi, naročito kada je hladan izmedjz 1 i 2 i kada ga ubacujem u "R".
Znam da na dijagnostici, bar kod skorpija, može i mora da se, promene brzina usklade sa brojem obrtaja. Ne znam ko to sada radi. Mislim da sam ovde na forumu pročitao da Joca iz Surčina ima dijagnostiku za starije fordove.
Ne znam kako se to zove, ali kod skorpija je postojala "polu blokada" i oba zadnjas točka su se okretala u istom smeru, tako da zimi, ako je jedan točak na ledu a drugi na suvom, nema proklizavanja. Kod siere još to ne znam.
Što se tiče potrošnje, sigurno troši više od manuelnog menjača. U zavisnosti od stanja menjača, pod uslovom da sve ostalo bude ispravno, to lako dodje i do 30%, naroćito ako se često korisi "kick down".
Medjutim. Kada sve funkcioniše kako treba, voziti automatik je pravo uživanje.
Pozdrav. thumbsuph :ford:

NikolaTodorovic
Kontakt:

Poruka od NikolaTodorovic » četvrtak, 15. nov. 2012. u 20:05h

Hvala na odgovoru :)

Ovaj je 1993 godište i prvi put registrovan 1996
Ima PUS na šasiju i na motor kao i šper diferencijal
Ja sam se mnogo plašio što se tiče automatskog menjača ali kažu da nezavisno od kvaliteta,samo redovna zamena ulja u menjaču može da sačuva njegovu ispravnost i vek...Ja 10 godina vozim manuelni i imao sam problema kad sam seo u Porše Cayenne Turbo S sa automatskim menjačem..To je ludnica bila sa levom nogom..Ali videćemo što se ovog tiče ,treba da ga pazarim za neki dan pa ću vam opisati svoje utiske :) Živeo :ford: !

Šangajke Silver

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 15. nov. 2012. u 21:48h

Kada ga budes vozio dve nedelje, vise ti nece pasti napamet manuelni.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 15. nov. 2012. u 21:58h

I obavezno nauči da kočiš levom, inače ti džaba rabota :)
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:15h

Ja mu to ne bih savetovao. Nipošto. Zboraviti levu nogu. Za nekoliko sati posle par stiskanja "kvačila" levom nogom po navici, navikneš se i to je to. U ostalom videćeš. poz. thumbsuph

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:20h

Kog si djavola onda kupovao automatika, glupost. Dobar vozač nauči i nosem da stiska sve tri pedale istovremeno. U čuvenoj zemlji gde svi voze automatike u školama ih uče da koče levom.
Ford weist den Weg.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:56h

da ne kvarim temu,ja sam probao jednom levom bez kontrole da zakocim pa za malo nisam poljubio soferku :P
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 15. nov. 2012. u 22:59h

naravno ako prvi put, nije kako si mislio, sto kaze krstic, kakav rad imaju ljudi na tri pedale odjednom, ovo je prosto, treba samo nauciti, po meni nema potrebe........

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“