Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tdCi 2003

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
0zelena6kriza4
Poruka: 4
Član foruma od: subota, 17. nov. 2012. u 02:59h

Focus 1.8 tdCi 2003

Poruka od 0zelena6kriza4 » sreda, 21. nov. 2012. u 10:25h

Vozio sam do skoro yugo45, od pocetka leta sam vlasnik "matorog" focusa :clap:
....Jos kad bih znao slike da nakacim??? ako moze pomoc...

Prosto sam odusevljen focusom od motora 1.8TDCI-100ks do enterijera i izgleda. Svi su mi pricali da ne valja, da je skup za odrz. i da pazarim nekog fasistu(Nemca/Italijana :haha: ) ja se nisam obazirao i uz pomoc jednog prijatelja Jagodinca seo u focusa uvezenog og 1 vlasnika iz Italije sa 187.000km
Odradio sam zamenu filtera i kaiseva, sada je na satu 200.286km i da kucnem u drvo :ozid: do sad sam dosuo samo malo antifriza, motor je suv ulje je svo tu(treba ga zameniti ovih dana) servo ulje dolio jednom, kociono ne trosi. Gorivo trosi :( samo manje od 45ice :lele:
Prvi problemcic sa kojim sam se susreo je: Kada startujem auto(bez problema, pali na 1) upalim farove sve normalno, e a kad ukljucim klimu(i u toku voznje) farovi mi oslabe za par sveca. Da li treba da me brine taj pad napona ili cega vec(mozda baterija)???

I jos jedno pitanje: Kako da konstatujem da li imam problema sa pumpom za gorivo(vis.pritiska). Kada sam na rezervi i ostane 2-3l goriva, odem na pumpu dospem +3-5l ne izadje iz rez. Napravim mozda kilometar od pumpe, i auto pocne da se ponasa kao da ostaje bez goriva zaigra kazaljka u leru i krene da stuca. Da li je ovo normalna pojava.

Sta mislite o sipanju dvotaktola za podmazivanje pumpe(koliko sipati) i koliko je pametno sipati aditive za ciscenje dizni???? Hvala unapred redbullw

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Re: Focus 1.8 tdCi 2003

Poruka od Daniel » sreda, 21. nov. 2012. u 11:50h

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=33

preporuka PostImage.org i kacis thubnailove ( 2 nacin kopiranja linka)

ovako.. po recima majstora dragomira dvotaktol ne moze da skodi ali ako je sve ok nije potrebno.. mozes sipari u tipa 6 meseci jednom...

ne bi smelo da se smanji napon tj. oslabe svetla kad se upali klima, bar nisam primetio to kod sebe.
ako si u mogucnosti nemoj voziti na rezervi, pumpa se hladi gorivom i postoji mogucnost da si uvukao prljavstinu sa dna rezervoara i zbog toga ti zastuca auto...
gorivo sipaj iskljucivo na pumpama nemoj "od komsije:" licno sam se opekao tako.. ako si u mogucnosti drzi rezervar na 1/4 tj. da ti je to kao prazan rezervar :D
a za potrosnju.. ako bas stedis i lak si sa nogama na otvorenom trosi 4-4,5L provereno ;) al kad vozis ostrije zna da potrosi :D
a za pumpu ako se ne varam kad ima nekog problema upalice se neka lampica na bordu i prijavice gresu, auto mozda ode u safe mod ( kad das gas nece da vuce preko 2000 obrtaja)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 21. nov. 2012. u 14:09h

Ne bi trebao da zmirne kad se klima upali. Alternator mozes remontovati za male pare ako je oslabio. Ja mog Focusa dosta vozim, trudim se na vreme da reagujem ako nesto oskace od normalnih okolnosti. Bolje speciti nego leciti.

Samo da dodam Ford je nemacki auto, nemoj da ga vredjas. thumbsuph

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 21. nov. 2012. u 22:39h

Nemoj da vozis na rezervi nikako,plasim se da nisi nesto pokvario takvom voznjom. Cim dodje do 1/4 rezervoara odmah dosipaj gorivo.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“