Popravka bravice za kasetu Mondeo Mk3
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Popravka bravice za kasetu Mondeo Mk3
Ebem ti bravicu, dole simo i gile nece ni da traze, gde da nadjem ima li nova?
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3136
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: K- bravica za kasetu od mk3 mondea, i podloga inad rezer
Ima nova, zovi Grand, zaboravih koja bese cena..
- darko darko
zvao sam 6000 dinara
- Cedo
- VIP
Uff, cini mi se da bese 3500din kad sam zvao pre par meseci, SiG mi trazili 2500, okreni i NS Grand, mozda su se nesto pohebali..
-
- Poruka: 2033
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ta je bravica 35 Eur. Sunce ti kalajisano....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- darko darko
Popravicu je, i na starom sam je popravio, boodale, os da ebes u kolima da ti neudje, bolje da sam cepo celo pre podne u hajatu, i da sam dosao kuci istusiran, nego da strepim
uskoro ce da imate delove kod darka za mk3 bas povoljno ako bog da
uskoro ce da imate delove kod darka za mk3 bas povoljno ako bog da
- Cedo
- VIP
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?tit ... dle_Repair da olaksas sebi posao, i ja sam jednu popravljao pa odustao, 3 lepka se nisu primala za tu plastiku, dobro me podseti da opet probam nesto ovih dana...
- darko darko
ma ne lepak, ja to usijam paljenu zicu usijem videces, a ono dole sto tera zub, obican sraf usijam i prodjem kroz plastiku, zalijem plastikom da kliza, bice slika, radio sam to ekstra je funkcionisala
- milan_gt
- Poruka: 11693
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ispoliras je kad je vec skidas..
- darko darko
Mada i ovaj cedin predlog nije los, full
ispoliraj ti onaj tvoj aktulator malo, da nezajebava vise
ispoliraj ti onaj tvoj aktulator malo, da nezajebava vise
- milan_gt
- Poruka: 11693
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ima da poteze sa jos nizih ako ga ispoliram
- darko darko
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Index boarda ‹ Mali oglasi ‹ Audio i video oprema
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Popravka bravice za kasetu Mondeo Mk3
Pomereno
Dare, otvori ponovo oglas samo za patos gepeka, ako se nisi i za to snašao na drugi način.
Dare, otvori ponovo oglas samo za patos gepeka, ako se nisi i za to snašao na drugi način.
pozdrav, Bojan
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- darko darko
nedam 3500 za glupu bravicu sto crkava non stop, nedam, moze da crkne jos milon puta!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Zelj@
- Poruka: 528
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Xa xa i meni je isto sranje puklo,stim da se zaglavila ostao jezičak,stari kad je zatvarao zalupio i jbg.
morao sam da je odvalim i to jedva,našao na otpadu polovnu ali samo uz čitavu kasetu 30 e
Marrrrrrš,nakraj ću svezat neku jaku lastriku provuć neki štapić,i tako otvarat i zatvarat,bitno da drži.
Tačno znam kako se osjećaš uz pomisao da treba da daš 40-50-60 eura za plastično G.vno
morao sam da je odvalim i to jedva,našao na otpadu polovnu ali samo uz čitavu kasetu 30 e
Marrrrrrš,nakraj ću svezat neku jaku lastriku provuć neki štapić,i tako otvarat i zatvarat,bitno da drži.
Tačno znam kako se osjećaš uz pomisao da treba da daš 40-50-60 eura za plastično G.vno
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: sreda, 7. jan. 2015. u 14:59h
[code][/code] i ja sam svoju bravicu popravio,i funkcioniše odlicno,s tim da sam koristio busilicu,brusilicu,aparat za varenje i uveo sam jednu malu modifikaciju-umesto lisnate opruge na kraju jezicka umetnite 2 male opruge izvađene iz dve klasične hemijske olovke,blago ih izvucite na željenu dužinu oko 5mm nemojte ih upredati nego položite jednu do druge(zbog grcenja) na jezičak koji ste prethodno izvadili iz postojeceg kucista,zatim oprezno sve vratiti u ležiste,pa onda ubaciti donju polugu,koja povlaci jezičak,pa gornju osovinu fiksirati kontra maticom,i onda pecnuti elektrodom da se ne odvrne. Mnogo je bolje koristiti ove spiralne blage opruge,nego lisnatu,koja može da pukne,iskoči ili se zaglavi.
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Meni je bila puknuta sa jedne strane, i resio sam to tako sto sam uzeo jako cvrstu metalnu zicu, probusio rupe kroz drzac i kroz samu rucku i savio na kraju da ne moze da izadje i cao. Stoji vec 3 godine nista joj nije
- mbole
- Poruka: 14690
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kad razvuces oprugu, ona gubi dosta od svoje elasticnosti, to jest prilikom sabijanja se vrati za neku meru.
Da bi se to izbeglo, treba je ponovo temperovati. Ubaci je u rernu odvrnutu na najjace na jedno pola sata vremena, i kad ugasis nemoj otvarati rernu jos jedno sat. To ponisti novonastale napone, i opruga radi ko da je originalno bila tih dimenzija.
Da bi se to izbeglo, treba je ponovo temperovati. Ubaci je u rernu odvrnutu na najjace na jedno pola sata vremena, i kad ugasis nemoj otvarati rernu jos jedno sat. To ponisti novonastale napone, i opruga radi ko da je originalno bila tih dimenzija.
Djak pesak
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2772
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Da ne otvaram novu temu evo kako sam ja popravio bravicu kasete na Mondeu mk3.
Odlomio se desni kraj osovine.
Skinuo sam bravicu i izbacio polomljeni deo
Burgijom od 5mm probušio sam rupu kroz bravicu u pravcu osovine
Pripremio mašinski šraf M5 (koji će sada biti nova osovina) kao na slikama (tako što sam mu obrusio glavu sa obe strane da bi mogao stati u žljeb bravice i obrusio vrh koji će uću u ležište osovine)
Vidi se kako glava leži u žljebu
I fiksirao ga maticom.Tako sam dobio novu osovinu.Pošto sada osovina tačno prolazi kroz rupu za mali šraf koji fiksira limčiće na bravici probušio sam pored istog novu rupu (3mm) tko da su limčići i dalje fiksirani sa dva šrafa .
Sve vratio na mesto, doduše bez male spiralne oprigice koja više nije potrebna (viška delova uvek mora da bude ). Sve funkcioniše besprekorno.Pri tom nema lepljenja niti varenja plastike.
Odlomio se desni kraj osovine.
Skinuo sam bravicu i izbacio polomljeni deo
Burgijom od 5mm probušio sam rupu kroz bravicu u pravcu osovine
Pripremio mašinski šraf M5 (koji će sada biti nova osovina) kao na slikama (tako što sam mu obrusio glavu sa obe strane da bi mogao stati u žljeb bravice i obrusio vrh koji će uću u ležište osovine)
Vidi se kako glava leži u žljebu
I fiksirao ga maticom.Tako sam dobio novu osovinu.Pošto sada osovina tačno prolazi kroz rupu za mali šraf koji fiksira limčiće na bravici probušio sam pored istog novu rupu (3mm) tko da su limčići i dalje fiksirani sa dva šrafa .
Sve vratio na mesto, doduše bez male spiralne oprigice koja više nije potrebna (viška delova uvek mora da bude ). Sve funkcioniše besprekorno.Pri tom nema lepljenja niti varenja plastike.
- Cedo
- VIP
Врхунски, ово ће надживети целог мондеа ја сам поједноставио али ради и дан данас http://fordclubserbia.org/forum/viewtop ... us#p420190
Лумија 930
Лумија 930
- pop024
- Poruka: 32
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2014. u 18:38h
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Jedno pitanje,pre nego sto narucim bravicu...
Posto postoje leve I desne bravice,a moju jos nisam otvorio,gledam u temi I rekao bih da za nase trziste ide leva,kao dole na slici.Da li sam u pravu?
Posto postoje leve I desne bravice,a moju jos nisam otvorio,gledam u temi I rekao bih da za nase trziste ide leva,kao dole na slici.Da li sam u pravu?
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8287
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ta sa slike ide.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021