Izolacija je loša, taj isti motor u Alfi je 30% tiši u kabinipopovicvl piše: taj motor je veoma veoma veoma bucan ili je izolacija na nivou juga.
Ford Fokus mk2 vs Fiat Stilo
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Ford Fokus mk2 vs Fiat Stilo
Čovek traži auto od 2005 godišta, tako da Mk1 i tddi otpadaju

- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7130
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Neka se provoza u tvom Focusu mk1 ako navraca do tebe, moguce je da ce se predomisliti po pitanju starijih godista. 
Sent from my XT610 using Tapatalk 2
Sent from my XT610 using Tapatalk 2
pozdrav, Bojan
Svako ko vozi sporije od tebe je idiot, a svako ko vozi brže od tebe je manijak... -- George Carlin
Svako ko vozi sporije od tebe je idiot, a svako ko vozi brže od tebe je manijak... -- George Carlin
- popovicvl
- Poruka: 5690
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Bojim se da je Focus Mk2 30% skuplji od Stila istog godista i opreme.
U tom slucaju Mk2 sa 1.6TDCI90. Benzince preskociti.
U tom slucaju Mk2 sa 1.6TDCI90. Benzince preskociti.
-
bojcistv
- Poruka: 2041
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ja 2009. kupio Focusa Mk2 1.6 TDCi sa 90 KS. Prešao 52 km (pedeseti i dva km) i dunula mi turbina. Začepilo sito filter. Ako ćeš kupovati taj model odma na placu mijenjaj ulje i vadi sito filter.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- popovicvl
To se pod obavezno mora uraditi. Steta sto nisi znao ranije za taj jadac. Mimo toga na tom motoru sve je svedeno na redovno odrzavanje auta.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5097
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Moj izbor u toj klasi i godišta bi možda bio Oktavija mk2 karavan1.9tdi 105ks ali mislim da je malo skupa. Neznam samo kako bi se naviko na onu svraku na volanu..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ili jos bolje mk3 mondeo karavan tdci 130ks 
-
bojcistv
- Poruka: 2041
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Jel' to malo vode na naš mlin Milane?
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- milan_gt
ne znam u kojoj disciplini bi se ta oktavija isticala u odnosu na ostale..mozda zbog matore mehanike motora koja je vrlo pouzdana..
- dax92
-

- Poruka: 7675
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
I ogromnog prtljazika koji coveku realno treba!
Poslednja izmena: dax92, na dan četvrtak, 29. nov. 2012. u 14:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
mondeo je veci..
- Daniel
- Poruka: 6097
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
ne skrecite sa teme znaci rec je o focusu
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
-
aleksandarbud
- Poruka: 16
- Član foruma od: sreda, 28. nov. 2012. u 16:42h
Tako je!Fokus 1 t.j. mk1 otpada sigurno zato što je poprilično manji iznutra i od Stila i od Fokusa mk2,a meni treba komforan auto.I nisam lud za brzom vožnjom i preticanjima,ali opet ne bih voleo da se auto vuče kako baba...pa samim tim ne znam još uvek koji motor!Naravno da bude što pouzdaniji i jeftiniji za održavanje!?totti piše:Čovek traži auto od 2005 godišta, tako da Mk1 i tddi otpadaju![]()
Izolacija je loša, taj isti motor u Alfi je 30% tiši u kabinipopovicvl piše: taj motor je veoma veoma veoma bucan ili je izolacija na nivou juga.
- milan_gt
koji te to strucnjak tako lako ubedi da je mondeo dizel skuplji za odrzavanje od mk2 focusa dizel..
zasto mene tako ne poslusaju za nesto..uvek je tu neki strucnjak koji im ubaci takvu bubu u glavu..
za tebe je mk3 mondeo pravi auto, ali da ne kvarim temu vise..
zasto mene tako ne poslusaju za nesto..uvek je tu neki strucnjak koji im ubaci takvu bubu u glavu..

za tebe je mk3 mondeo pravi auto, ali da ne kvarim temu vise..
- popovicvl
Za te novce tesko moze da se uzme Mk2. I ja bih voleo, ali jos je rano da im cena bude ispod 5000. Medjutim, uvek ima neki <5000, ali takvo vozilo je budi bog s'nama, jos dizel, eto igranke do zore. Dala baba dukad da udje u "kola", dva da izadje.
Gledaj ti Mondea za te pare.
Gledaj ti Mondea za te pare.
Poslednja izmena: popovicvl, na dan petak, 30. nov. 2012. u 16:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dax92
-

S obzirom na budzet, mislim da ti je bolje da gledas mk1 Focusa. Za 4500 mozes naci i mk2, ali treba da trazis i trazis. Ovako, za te pare mozes da biras koji ces mk1, kao i Stila, ali ranije sam o njemu rekao sta mislim. Stilo jeste veci od mk1, ali se nikako ne moze reci da je Focus mali i neprostran. Kod mene u Focusu sa 3 vrata se nekoliko puta godisnje vozi 4 odraslih, i 2 male dece na velikim udaljenostima bez vecih problema, pa mislim da ni kod tebe nece biti problem sa jednim detetom.
Sa druge strane, svaka stavka je jeftinija na mk1 Focusu u odnosu na mk2, pa i to treba uzeti u obzir.
Ne bi bilo lose da razmislis o tottijevom Focusu. Zagledao sam ga par puta, auto je proveren (kod Dragomira u servisu), zamenjeno sve sto treba da se menja, i sigurno znam da je odlican primerak. Prilicno je tesko naci Focusa sa opremom koju on ima, i da je onako ocuvan!
Ovo ti je link njegovog Focusa, pa pogledaj.http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 79&t=14773
Samo iznosim svoje misljenje, nadam se da nema ljutnje!
Sa druge strane, svaka stavka je jeftinija na mk1 Focusu u odnosu na mk2, pa i to treba uzeti u obzir.
Ne bi bilo lose da razmislis o tottijevom Focusu. Zagledao sam ga par puta, auto je proveren (kod Dragomira u servisu), zamenjeno sve sto treba da se menja, i sigurno znam da je odlican primerak. Prilicno je tesko naci Focusa sa opremom koju on ima, i da je onako ocuvan!
Ovo ti je link njegovog Focusa, pa pogledaj.http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 79&t=14773
Samo iznosim svoje misljenje, nadam se da nema ljutnje!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Slazem se sa Milanom,Mondeo mk3 je ono sto treba da gledas. Nikako nije skuplje odrzavanje od Focusa,nemoj da verujes svakome.
- japanac
- Poruka: 232
- Član foruma od: četvrtak, 2. dec. 2010. u 20:46h
meni se cini da ti bas neces forda...ako u fokusu mk1 nema mesta ja neznam gde ima,bolja ti je solucija dacia sandero od tog stila...
-
aleksandarbud
A koje godište je taj mondeo mk 3 t.j. od kog do kog godišta se pravi?Da bih znao šta da pogledam!Dusan64 piše:Slazem se sa Milanom,Mondeo mk3 je ono sto treba da gledas. Nikako nije skuplje odrzavanje od Focusa,nemoj da verujes svakome.
- dax92
-

Od 2001-2007 godine, uz 2 redizajna 2003 i 2005 godine.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
-
aleksandarbud
Ja ne bežim ni u čemu ni od jednog brenda niti modela koji se pokaže dobro!Za forda Fokusa mk1 sam čuo da je dosta dobar,ali mi je čini mi se za skoro celu klasu manji prostor kod vozača i suvozača(vozio sam se i u Fokusu mk1 i u Stilu) u odnosu na Stila i Fokusa mk2!Volim što komfornije automobile,a i Imam 190 cm i 97 kg.I kao drugo želim da mi automobil bude i što noviji t.j. od 2005 god i mlađi!Da mi primanja dozvoljavaju znam sigurno šta bih kupio,ovako moram maksimalno racionalno da razmišljam pa se zato sve svelo na ova dva modelajapanac piše:meni se cini da ti bas neces forda...ako u fokusu mk1 nema mesta ja neznam gde ima,bolja ti je solucija dacia sandero od tog stila...
Hvala,pogledaću!dax92 piše:Od 2001-2007 godine, uz 2 redizajna 2003 i 2005 godine.
- milan_gt
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ima to i jeftinije..
- milan_gt